عصر کرد

آخرين مطالب

پشت صحنه پیامک «آبفا» اجتماعی

پشت صحنه پیامک «آبفا»
  بزرگنمايي:

عصر کرد - شرکت آب و فاضلاب استان تهران در روز‌های گذشته، طی پیامکی به شهروندان توصیه کرده حداقل 75 لیتر آب به ازای هر نفر در منبع آب ساختمان ذخیره کنند.
به گزارش دنیای اقتصاد، بررسی‌ها نشان می‌دهد که علت ارسال این پیامک، احتمال قطع شدن آب شرب منازل به‌دلیل فرسودگی شبکه آب شهری تهران و افت 10 درصدی بارندگی نسبت به سال گذشته است.
بر این اساس به مشترکان توصیه شده برای عدم مواجهه با بی‌آبی، با خرید مخزن و پمپ، برای خود تدبیری بیندیشند؛ وضعیتی که ابهاماتی برای شهروندان داشته است.
«فراهم‌سازی مخزن ذخیره آب با گنجایش حداقل 75 لیتر برای هر نفر الزامی است.»؛ این پیامک شرکت آب و فاضلاب استان تهران به شهروندان تهرانی طی روز‌های گذشته است که شهروندان را درباره کمبود آب حساس کرد.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که به دلیل فرسودگی بیش از حد شبکه آب شهری استان تهران و افت فشار آب، شرکت آب و فاضلاب پیشنهاد داده است مردم مخرن آب و پمپ تهیه کنند تا تابستان امسال با آرامش بیشتری سپری شود. به گفته مسوولان تا امروز برنامه‌ای مبنی بر قطعی آب در تابستان در دستور کار قرار نگرفته و در این پیامک اجباری وجود ندارد. با این حال آمار‌ها حاکی از آن است که سال‌جاری چهارمین سال کم بارش در کشور است و در حال حاضر، بارندگی نسبت به سال‌های قبل حدود 15‌درصد افت داشته است.
در روز‌های اخیر، برای تعدادی از شهروندان تهرانی -مشترکان شرکت آب و فاضلاب استان تهران- پیامک «ذخیره سازی آب» ارسال شده است. آخرین پیامک ارسال شرکت آبفا که بسیاری از شهروندان پایتخت را نگران کرد به این شرح بود: «شرکت آب و فاضلاب استان تهران/ مشترک محترم به شماره پرونده:... با توجه به مبحث شانزدهم مقررات ملی ساختمان فراهم‌سازی مخزن ذخیره آب با گنجایش حداقل 75لیتر برای هر نفر الزامی است.
لطفا اقدامات لازم را در این خصوص به عمل آورید.» سوالی که پس از دریافت این هشدار در ذهن شهروندان ایجاد شد، این بود که آیا در تابستان سال‌جاری نیز با قطعی آب روبه رو خواهیم بود؟ در گفت وگویی با فعالان و مسوولان این حوزه، به پشت پرده این پیامک پرداختیم.
هدف تعبیه مخزن، کنترل فشار آب است یک منبع آگاه هدف از ارسال این پیامک را جلوگیری از مشکلاتی عنوان کرد که در سال گذشته برای تهرانی‌ها ایجاد شده بود.
این منبع آگاه افزود: در سال گذشته با گرم شدن هوا و افزایش میزان مصرف، جریان آب با افت فشار مواجه شد و در نتیجه این افت فشار، تعداد قابل‌توجهی از شهروندان تهرانی روی کنتور‌های آب، پمپ نصب کردند تا آب به طبقات بالا نیز برسد. این پمپ‌ها با ایجاد مکش بیشتر نسبت به فشاری که شرکت آب قرار داده بود، موجب شدند تا حق افرادی که پمپ ندارند، تضعیف شود.
این منبع آگاه تاکید کرد: مطابق قانون، ساختمان‌ها ملزم هستند پمپ با نصب اصولی داشته باشند. همچنین وجود مخزن آبی که به ازای هر نفر 75لیتر گنجایش داشته باشد ضروری است. میزان 75لیتر صرفا یک پیش‌بینی استاندارد است، ولی ساختمان‌ها می‌توانند مطابق پیش‌بینی خود از میزان مصرف، آب ذخیره کنند. در صورت نصب این پمپ ها، آب با آرامش وارد مخازن می‌شود، در تایم اوج مصرف، فشار در مناطق کاهش نمی‌یابد و در زمان کاهش مصرف، با فشار بسیار زیاد روبه رو نخواهیم بود که این امر از هدررفت آب جلوگیری می‌کند.
این مقام آگاه گفت: سال گذشته بارندگی سیل آسا در سد کرج، موجب انسداد خروجی سد شد و هشت‌روز آب رسانی به تهران قطع شد. در این شرایط مردم با شنیدن اخبار دچار اضطراب شدند و آب جمع آوری کردند. پس از چند روز که شهروندان تهرانی قطعی آبی را تجربه نکرده بودند این آب‌های ذخیره‌شده به درون چاه ریخته شد که به هدر رفت میزان قابل‌توجهی آب منجر شد.
همچنین این مقام مسوول در پاسخ به این سوال که آیا خانه‌ها در تهران به مخزن آب مجهز هستند، گفت: تعداد قابل‌توجهی از ساختمان ها، خانه‌ها و ویلا‌ها به منبع آب و پمپ اصولی مجهز هستند.
این منبع آگاه بیان کرد: تا امروز برنامه‌ای برای قطعی آب در تابستان در دستور کار قرار نگرفته است و در این پیامک اجباری وجود ندارد و فقط جهت ایجاد آرامش بیشتر در بین مردم و جریان آب اطلاع رسانی شده است.
شرایط هشدارآمیز بحران آبی رضا حاج کریم، رئیس هیات‌مدیره فدراسیون صنعت آب ایران در این باره، می‌گوید: براساس مقررات ملی ساختمان، مبحث 16، هر شهروند موظف است حداقل 75 لیتر آب ذخیره داشته باشد که این امر به معنای کمبود آب نیست و می‌توان گفت دو مساله متفاوت هستند.
در حال حاضر شهر تهران با فرسودگی شبکه آب مواجه است و این پیام در جهت کنترل فشار وارد بر شبکه اتخاذ شده است.
این مقام مسوول با اشاره به اینکه سال‌هاست مشکل کم آبی وجود دارد، گفت: به طور متوسط، در سال حدود 400 میلیارد مترمکعب بارندگی داریم. از این میزان، 100 میلیارد مترمکعب ذخیره می‌شود که مجاز هستیم تا سقف 40 میلیارد مترمکعب از این ذخیره آبی را مصرف کنیم تا به آب‌های زیرزمینی آسیبی وارد نشود، ولی در حال حاضر، سالانه 92 میلیارد مترمکعب از ذخایر را استفاده می‌کنیم.
حاج کریم افزود: طبق تعاریف محیط‌زیست، استفاده بیش از 10‌درصد از ذخایر آبی، موجب تنش آبی شده و استفاده بیش از 40‌درصد از ذخایر، بحران آبی به بار می‌آورد.
او گفت: در شرایطی که تا 92‌درصد از ذخایر آبی را مصرف می‌کنیم، نمی‌توان به بارندگی‌ها اتکا کرد و در مقیاس کلان، باید سیاست ذخیره سازی و مهار کمبود آب اجرا شود.
شبکه آب شهری فرسوده است محمد راعی، استاد دانشگاه شریف نیز در تحلیل این موضوع، گفت: شبکه آب شهری فرسوده و دارای نشت است. در شرایط فعلی با افزایش فشار آب، مقدار اتلاف آب نیز افزایش می‌یابد. به همین دلیل شرکت آب و فاضلاب فشار را محدود می‌کند. در نتیجه این کاهش فشار آب، در زمان اوج مصرف، نهایتا آب تا طبقه 4 یا 5 بالا می‌رود. آب رسانی به برج‌ها و ساختمان‌های بیش از 5طبقه، نیازمند پمپ و مخزن است. ولی بیشتر پمپ‌ها را بدون مخزن و به طور مستقیم روی کنتور نصب می‌کنند. این پمپ‌ها به دلیل برداشت مستقیم از شبکه، می‌توانند در زمان اوج مصرف، فشار را بیش از پیش کاهش دهند.
این کارشناس حوزه آب افزود: به نظر می‌رسد شرکت آب برای جبران فرسودگی شبکه آب شهری، راهکار مخزن ذخیره بزرگ را پیشنهاد داده است. در این مخازن آب در طول شب پر می‌شود و در طول روز که مصرف اوج پیدا می‌کند و موجب افت فشار می‌شود، آب از مخزن و نه از شبکه آب، به طبقات بالا پمپ می‌شود.
مردم از اهمیت مخزن مطلع می‌شوند در استان تهران، حدود 4 میلیون واحد مسکونی وجود دارد که تقریبا در یک‌میلیون ساختمان قرار گرفته‌اند.
در خصوص این سوال که چه تعداد از این ساختمان‌ها به منبع مجهز هستند، عباس شوکتی، کارشناس حوزه مسکن، گفت: سرشماری مشخصی از تعداد خانه‌هایی که در تهران از نظر تامین آب استاندارد هستند یا خیر، وجود ندارد، ولی وزارت نیرو به صورت رندوم، منازل را ارزیابی می‌کند و در زمان نوسازی کنتور، ماموران شرکت آب، به ساکنان هر خانه یا ساختمان توضیح می‌دهند که تهیه چنین منبعی چه اثرات مثبتی خواهد داشت.
به اعتقاد این کارشناس حوزه مسکن، کنتور حدود 70‌درصد از خانه‌های فرسوده نوسازی شده و اطلاع رسانی به آن‌ها صورت گرفته است. ساختمان‌های نوساز نیز تا حدی به این استاندارد‌ها مجهز هستند.
میزان بارندگی 10‌ درصد کمتر از سال گذشته همچنان با مشخص شدن هدف شرکت آب از ارسال این پیامک و ملزم کردن شهروندان تهرانی به ذخیره 75لیتر آب، این نگرانی در مورد شرایط ذخیره آبی در تابستان پیش‌رو وجود دارد. در این خصوص گفت وگویی با احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران داشتیم که وی بیان کرد: وضعیت آب در تهران مطلوب نیست، زیرا بارندگی‌ها کمتر از حالت مطلوب است.
او اعلام کرد: امسال چهارمین سال متوالی است که تهران با کم آبی مواجه است.
این مقام مسوول گفت: آب به دلیل خاصیت سیال بودن، در زیرزمین و روی زمین به هم مرتبط است. بخش قابل‌توجهی از آب باران تبخیر می‌شود، بخشی در باغات مصرف می‌شود، بخشی به طبیعت و زیر زمین می‌رود و بخشی نیز توسط سد‌ها برای مصارف صنعتی و خانگی جمع آوری می‌شود.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران با توضیح اینکه 65‌درصد بافت استان تهران کوهستانی است و 35‌درصد باقی بافت، از دشت‌ها تشکیل شده اند، گفت: برف‌هایی که در شمال تهران روی کوه‌ها می‌نشیند، با افزایش دما آب شده و به سفره‌های زیرزمینی در جنوب تهران می‌ریزد. در سال‌های اخیر به دلیل کم بارشی، دشت‌ها آب کافی دریافت نکرده‌اند و به تبع آن خروجی آب کمتر شده و فشار وارده بر سفره‌های زیرزمینی افزایش یافته است.
وظیفه توضیح داد: به طور کلی، از سفره‌های زیرزمینی به عنوان ذخیره آب در فصل گرم سال یا سال‌های کم‌بارش استفاده می‌شود. ولی به دلیل آنکه در سال‌های اخیر، بیش از تحمل این سفره‌های زیرزمینی از آن‌ها استفاده کرده ایم، سطح آب در دشت‌های جنوب تهران پایین رفته که می‌تواند باعث فرونشست این دشت‌ها شود.
او افزود: در حال حاضر، میزان بارندگی امسال 15‌درصد کمتر از سال گذشته بوده، ولی با بارشی که در هفته آینده پیش بینی شده است، این عدد به 10‌درصد خواهد رسید که با سال‌های گذشته تفاوت قابل‌توجهی ندارد.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران اعلام کرد که در استان‌های کردستان، کرمانشاه، آذربایجان‌غربی، گلستان و سیستان‌وبلوچستان، بارش بیش از استاندارد داشتیم و می‌توان گفت این شهر‌ها پربارشی را تجربه کرده اند. در مقابل استان‌های قزوین، البرز، تهران و خراسان رضوی با بارشی کمتر از مقدار نرمال مواجه بوده اند. به طور متوسط حجم بارش، باید حدود 230میلی متر باشد که در استان تهران حدود 80میلی‌متر و در استان قزوین، حدود 100میلی‌متر بوده است. پیش‌بینی می‌شود در ادامه سال نیز شاهد کم بارشی در این مناطق باشیم.
این مقام مسوول معتقد است برای گذر از این شرایط، باید اقدامات کلان مدیریتی اتخاذ شود. به باور او، کنترل مصرف و تقاضا با ایجاد فرهنگ سازی، استفاده از تکنولوژی در بخش کشاورزی، صنعت و خانوار و همچنین انتقال جمعیت به شهر‌های پرآب، می‌تواند راه‌حل مناسبی برای گذر از این وضعیت باشد.
وظیفه گفت: تهران به عنوان یک دشت، تحمل چنین جمعیت بالایی را ندارد و استان‌های همجوار مانند سمنان، قم و قزوین نیز خودشان با کم بارشی مواجه هستند، تا حدی که در استان قزوین با فرونشست دشت‌ها روبه رو هستیم.
این فعال محیط‌زیست معتقد است، با وجود آنکه هدف شرکت آب از ارسال آن پیامک کمک به رفع مشکل شبکه آب شهری بوده، ولی موجب ترساندن مردم شده است. به بیان او به تبع این اضطراب ایجادشده، شهروندان آب را انباشت خواهند کرد و پس از چند روز دور ریخته خواهد شد.
وظیفه در پایان بیان کرد: در مقیاس جهانی نیز با تغییرات اقلیمی مواجه هستیم. برای مثال در سال گذشته کم بارشی شدید در جنوب اروپا همه را متعجب کرد یا خشکسالی در بخش‌هایی در جنگل‌های آمازون را می‌توان مصداقی برای این تغییرات اقلیمی دانست.
او افزود: کره زمین با تنش آبی روبه روست. مصرف آب در همه جا باید کنترل شود. علاوه بر این دولت‌ها باید هر فعالیتی را با سنجش پتانسیل آبی مناطق شروع کنند.
به نظر می‌رسد در سال 1403 نیز مانند سال‌های گذشته با کم آبی روبه رو خواهیم بود، ولی فعلا شرکت آب و فاضلاب برنامه‌ای برای قطعی آب ندارد. مجهز کردن خانه‌ها به مخزن آب می‌تواند سبب جبران فرسودگی شبکه آب شهری شده و افت فشار را تا حدی رفع کند. همچنین نصب مخازن و پمپ آب اجباری نیست، اما نصب پمپ روی کنتور به‌دلیل تضعیف حقوق باقی شهروندان مخالف قانون است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/824265/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتقاد تند بادامچیان از وزرای اقتصاد و سمت /پشت درهای بسته برای اصناف تصمیم نگیرید /تصمیمات درباره صنف طلافروش اشتباه است

پوتین اهداف ملی روسیه تا سال 2036 را تعیین کرد

سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟ / دلایل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران چیست؟

برنامه «هشت صبح» از رادیو اقتصاد

افتتاح نمایشگاه اقتصاد مقاومتی در دلیجان

4500 کلاس درس به فضای آموزشی سیستان و بلوچستان اضافه شد

تحقق شعار سال منوط به احیای اصول اقتصادی قانون اساسی است

ضروری شدن اخذ‌ شناسه یکتا منجر به شفافیت اقتصادی می‌شود

اقتصاد جهانی بی رمق می شود!

دغدغه اصلی‌ام وضعیت اقتصاد و معیشت مردم است

معین وزارت اقتصاد طالبان: در دوران جمهوریت «فساد» به فرهنگ تبدیل شده بود/ به عنوان فردی «شیعه» با صلاحیت کامل در ساختار امارت اسلامی مشغول هستم

انتقاد آقای اقتصاد به سیاست های تعدیل اقتصادی

ضرورت توجه به اقتصاد دانش‌بنیان برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید

نتایج مشارکت مردم در اقتصاد دانش‌بنیان چیست؟

اردبیل استان برتر کشور در توسعه اقتصاد دانش بنیان

اقتصاد چپاولی

باور‌ها و اعتقادات، روح اقتصاد یا بستر توسعه

اردبیل ‌رتبه نخست رشد اقتصاد دانش‌بنیان ‌کشور را کسب کرد

نخستین کارخانه فرآوری مس و طلا در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود

اختصاص 4 هزار میلیارد برای اقتصاد دانش بنیان به به 25 استان

سرکشی اقتصاد!

آمادگی زیمباوه برای استفاده از توانمندی‌های فناوری ایران

برگزاری همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی

بسیاری از دستاوردهای استان مرکزی همت سپاه و بسیج حاصل شد

ادغام شرکت‌های کوچک نفتی و فولادی جهشی در اقتصاد کشور است

آغاز به کار میز خدمت وزارت اقتصاد در سفر استانی رئیس جمهور به قم

برگزاری جشنواره ایران دانا برای ترویج فرهنگ مالکیت فکری و اقتصاد دانش‌بنیان

جذب 540 میلیون دلار سرمایه ارزی در استان هرمزگان

انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی درباره مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود

پیشرفت علم و فناوری در مرکزی نیازمند دانش بنیان کردن تولید است

اجرای 1700 پروژه محرومیت زدایی در مازندران

انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی از مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود

ضرورت راه‌اندازی نظام سنجش تاثیر پژوهش/ اقتصاد تحت تاثیر پژوهش

فناوری قدرت ساز و ثروت ساز است

ثبات ارزی به پیش‌بینی‌پذیر بودن اقتصاد کمک می‌کند

آصفی: دیگر هیچ عرصه بین‌المللی نیست که رژیم صهیونیستی لطمه ویرانگری در آن نخورده باشد

ثبت نام وام سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال + جزئیات و لینک سایت https://1649.ir

توجه به تولید دانش بنیان کلید حل مشکل اقتصادی کشور است

اسنادی از شرایط بغرنج اقتصاد ایران در سال منتهی به انقلاب 57

اسلامی: اقتصاد دانش‌بنیان موجب زایش فناوری می‌شود

(اینفوگرافیک) با ارزش‌ترین شرکت‌ها در اقتصاد‌های بزرگ اتحادیه اروپا

رئیس جمهور با انتقال دانشگاه‌های دریایی به هرمزگان موافقت کرد

موسوی: رابطه استیضاح وزیر صمت با خودروهای فیدلتی اتهام بزرگی به مجلس بود + فیلم

اقتصاد از پیچیده‌ترین کارهاست/ ضرورت ترتبیت افراد متخصص

منطق آمریکایی‌ها قلم‌کردن پاها و خلع سلاح است | صنعت هسته‌ای؛ آبروی ایران

تحول جامعه با نهادینه شدن فرهنگ بسیجی

نقش دلار در تورم چقدر است؟

موافقت رئیسی با انتقال دانشگاه‌های دریایی به هرمزگان

دهه «رکود، عبرت، تجربه»/رکود رکورد زد؛ رشد 1 دهه فقط 1درصد

افتتاح کارگاه تولید تجهیزات پزشکی در کرج/ «ما می توانیم» محقق شد