عصر کرد
62 واحد صنعتی راکد در کردستان احیا می‌شود
سه شنبه 6 ارديبهشت 1401 - 14:04:31
عصر کرد - فارس / معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: با بررسی‌های میدانی و جلسات مکرر مشخص شد امکان فعالسازی 62 واحد از واحدهای صنعتی راکد استان وجود دارد و تلاش بر این است تا در سال جاری این واحدها احیا شوند.
پیمان الماسی، معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار کرد: مهم‌ترین برنامه سازمان صمت استان برای توسعه بخش صنعت اتمام 15 طرح مهم پیشران مانند گندله صبانور بیجار، کنستانتره دوم کیمیا معادن، فولاد و غیره با ارزش سرمایه‌گذاری 55 هزار میلیارد تومان با اشتغالزایی 6 هزار و 100 نفر است.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تصریح کرد: این پروژه‌ها هر کدام با پیشرفت خوبی در شهرستان‌های استان در حال اجرا است.
وی تصریح کرد: سرمایه‌گذاری زمان صدور پروانه این تعداد واحد صنعتی در سطح استان 4 هزار و 253 میلیارد تومان است.
الماسی در ادامه تصریح کرد: 978 واحد صنعتی با اشتغال اسمی 19 هزار و 257 نفر و اشتغال واقعی 14 هزار و 853 نفر در حال حاضر در استان کردستان وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: 615 واحد صنعتی استان در حال حاضر فعال و با ظرفیت بالای 50 درصد فعالیت دارند و 198 واحد نیمه فعال است.
الماسی به برنامه سازمان صمت استان در راستای احیای واحدهای صنعتی راکد هم گریزی زد و خاطرنشان کرد: فعال‌سازی 165 واحد راکد از برنامه‌های سازمان صمت استان در سالجاری است.
وی تصریح کرد: براساس آخرین بررسی‌ها، 103 واحد از 163 واحد صنعتی راکد در استان کردستان امکان فعال‌سازی ندارند و باید تعلیق شوند.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان دلیل اصلی عدم امکان احیای این 103 واحد صنعتی راکد استان را نبود توجیه اقتصادی، امکانات و تجهیزات لازم و به ویژه همراهی نکردن و عدم تمایل صاحبان این واحدهای صنعتی عنوان کرد.
به گفته وی، تغییر خط تولید، سرمایه‌گذاری جدید و عوض کردن ساختمان به دلیل فرسودگی و غیره نیاز جدی برای احیای این 103 واحد راکد است که با وجود بازدیدها و پیگیری‌های مکرر سازمان صمت مالکین این واحدها تمایل و امیدی به احیای واحد صنعتی خود ندارند.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: با بررسی‌های میدانی و جلسات مکرر مشخص شد امکان فعالسازی 62 واحد از واحدهای صنعتی راکد استان وجود دارد و تلاش بر این است تا در سال جاری این واحدها احیا شوند.
الماسی گفت: مجموع سرمایه‌گذاری این 62 واحد در زمان صدور پروانه حدود 110 میلیارد تومان بوده است، اما الان بخواهیم با سرمایه گذاری جدید این واحدها را احیا کنیم نیاز به تعریف طرح جدید برای تک‌تک این واحدها است.
وی اضافه کرد: مدیر واحد تولیدی باید طرح توجیهی برای احیای واحدهای تولیدی راکد داشته باشد و خود پای ثابت برای بازگشت دوباره این واحدها به چرخه تولید باشد.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: در کارگروه تسهیل و رفع موانع استان هم برای احیای این واحدها تلاش می‌شود.
وی تصریح کرد: تلاش ما بر رفع مشکلات زیرساختی واحدهای تولیدی است و به همین منظور 3.38 درصد اعتبار تبصره 18 را برای استان دریافت کرده‌ایم.
الماسی یادآوری کرد: 320 میلیارد تومان منابع تخصیصی موجود برای رفع مشکلات واحدهای صنعتی در استان وجود دارد و این میزان اعتبار تا یک هزار و 400 میلیارد تومان بسته به عملکرد استان می‌تواند مرحله به مرحله افزایش داشته باشد.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اضافه کرد: تاکنون 620 میلیارد تومان طرح برای پرداخت به بانک‌ها معرفی شده که تا این لحظه 50 میلیارد تومان آن کارسازی شده است.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/273118/62-واحد-صنعتی-راکد-در-کردستان-احیا-می‌شود
بستن   چاپ