عصر کرد
طرح آمایش سرزمین به دنبال رسیدن به توسعه پایدار و متعادل است
يکشنبه 16 آبان 1400 - 01:06:54
عصر کرد -

عصر کرد


به گزارش خبرنگار ایرنا،«سعید محرابی‌پور» شنبه شب در نشست کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان در سرسرای شهدای دولت استانداری افزود: سند برنامه آمایش یک نقشه راهی است که با شاخص های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مسیر طی شده تاکنون مشخص شده و با کمک این شاخص ها وضعیت موجود را با استان های دیگر و میانگین کشوری مقایسه کرده و با درنظر گرفتن یک آینده مطلوب هدف گذاری لازم را انجام می دهیم.
وی با بیان اینکه تاکنون در سطح کشور برنامه آمایش نداشتیم و اکنون برنامه استانی و ملی آمایش وجود دارد، گفت: کار آمایش در استان به صورت جدی از سال 1385 با همکاری دانشگاه تربیت مدرس آغاز شد اما بنا به دلایلی قرارداد لغو شد.
رییس گروه برنامه­‌ریزی، آمایش و بهره‌وری سازمان مدیریت و برنامه‌­ریزی کرمانشاه اضافه کرد: در سال 1393 با اعتماد به کارشناسان بومی قرارداد جدیدی با دانشگاه رازی کرمانشاه منعقد شد. در سال 97 مطالعات آمایش به تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه کرمانشاه و سازمان برنامه و بودجه کشور رسید.
وی اظهارداشت: در سال های جنگ تحمیلی عراق علیه کشورمان، 2 گروه نخبگان و سرمایه گذاران که در توسعه استان موثر بودند از استان خارج شدند که باید در یک برنامه بلندمدت دولت توجه خاصی به استان های مرزی و مستعد مانند کرمانشاه داشته باشد که با افزایش مشوق های سرمایه گذاری شرایط استان از لحاظ بیکاری بهتر شود.
محرابی پور تاکید کرد: 2 پیشرانه اصلی توسعه کرمانشاه تمرکززدایی و همکاری سازنده ایران با جامعه جهانی است. با توجه به مرزی بودن کرمانشاه اقتصاد استان با تجارت مرزی گره خورده است و هر زمانی که تجارت مرزی رونق گرفته شاخص های اقتصادی استان به مراتب بهتر بوده است.
سرمایه گذاری و بهره وری 2 محور بودجه سال آینده است
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه هم در این نشست گفت: رویکرد بودجه سال 1401 دو محور سرمایه گذاری و بهره‌وری که قرار است در قالب رشد تولید خود را نشان دهد.
«حبیب الله وفایی» افزود: یکی از استان هایی که در تطبیق پروژه شهرستانی با سند آمایش سرزمینی پیشرو بود، استان کرمانشاه بود.
به گزارش ایرنا، آمایش سرزمین به معنای بهره‌برداری بهینه از امکانات در راستای بهبود وضعیت مادی و معنوی و در قلمرو جغرافیایی خاص است.
در این طرح مزیت‌های فضای طبیعی، اجتماعی و اقتصادی، ساماندهی و نظام بخشی می‌شود. این کار با هدف ایجاد رابطه منطقی بین توزیع جمعیت و انجام فعالیت‌ها در پهنه سرزمین با توجه به ویژگی‌های فضایی مناطق است.
براساس تعاریف و مفاهیم متفاوت از توسعه، برداشت‌های گوناگونی نیز از آمایش در ابعاد، اقتصادی، اجتماعی و جغرافیایی آن ارایه شده است.
استان کرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت و بیش از 24 هزار کیلومتر مربع مساحت دارای 34 شهر و 2 هزار و 595 روستا است.
برچسب‌ها استانداری کرمانشاه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران سند آمایش آموزش عالی کرمانشاه

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/254411/طرح-آمایش-سرزمین-به-دنبال-رسیدن-به-توسعه-پایدار-و-متعادل-است
بستن   چاپ