عصر کرد

آخرين مطالب

هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز علمي

هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز
  بزرگنمايي:

عصر کرد - آلزایمر یک بیماری چالش برانگیز به دلیل عدم وجود درمان موثر است. با این حال محور مغز-روده پتانسیل بالایی به منظور درمان اختلالات مغزی از خود نشان داده است.

به تازگی از یادگیری ماشینی برای پیش‌ بینی نحوه اتصال متابولیت‌ های ایجاد شده در روده با گیرنده‌ های موجود در روده و مغز استفاده بسیاری شده است.
مجموعه ای از متابولیت ها و جفت های متصل شونده به گیرنده که اخیرا توسط محققان ایجاد شده اند، می توانند به منظور روشن کردن نقش میکروبیوم در بیماری آلزایمر مورد استفاده قرار گیرند.
محققان کلینیک کلیولند ویژگی های بیش از 1 میلیون جفت بالقوه متابولیت و گیرنده را ارزیابی کرده اند تا ببینند که کدام یک از آنها می توانند به یکدیگر متصل شوند. با شناسایی متابولیت‌ های متصل به گیرنده‌ های خاص، محققان توانستند مسیرهای بیولوژیکی را که این متابولیت‌ ها ممکن است تحت تاثیر قرار دهند و همچنین هدف برخی از گیرنده ‌ها را شناسایی کنند.
مطالعه مورد نظر از طریق مجله سل ریپورتز در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است. نویسنده اصلی این تحقیق دکتر Feixiong Cheng ، مدیر مرکز ژنوم کلینیک کلیولند، در یک بیانیه مطبوعاتی توضیح داد:
«متابولیت های روده کلید بسیاری از فرآیندهای فیزیولوژیکی در بدن ما هستند و همانطور که میدانیم برای هر کلید قفلی وجود دارد. البته مشکل این است که ما ده‌ ها هزار گیرنده و هزاران متابولیت در بدن خود داریم و تشخیص اینکه کدام کلید با کدام قفل جفت و جور می شود، روندی کند و پرهزینه به شمار می رود. به همین دلیل است که تصمیم گرفتیم از هوش مصنوعی استفاده کنیم.»
سلامت روده چگونه بر سلامت مغز تاثیر می گذارد؟
وجود برخی متابولیت ها در روده تا حدی نشان دهنده حضور باکتری های خاص در این محیط است، زیرا این متابولیت ها از طریق تجزیه مواد غذایی در روده توسط باکتری ها ایجاد می شوند.
بیماری آلزایمر پیش از این نیز با تغییرات مشخص در میکروبیوم روده در انسان مرتبط شده است و احتمالا روده به واسطه نقشی که در عملکرد ایمنی دارد بر سلامت مغز اثر می گذارد. این مطالعات از طریق سری مجلات ناشر بریتانیایی بایومد مرکزی قابل دسترسی هستند.
دکتر استیو گندرون متخصص ایمونولوژی و غدد درون ریز که در مطالعه اخیر شرکت نداشته، در توضیح مکانیسم های احتمالی قیاس زیر را انجام داده است:
«روده را به عنوان یک بازار شلوغ تصور کنید که در آن انواع مواد شیمیایی مبادله می شوند. این مواد شیمیایی می توانند از جریان خون استفاده و به ایستگاه مرکزی مغز راه پیدا کنند. دانشمندان معتقد هستند که این خط ارتباطی ممکن است بر سلامت مغز اثر بگذارد زیرا اگر بازار (روده) شروع به فروش اقلام نامناسب (مانند مواد شیمیایی التهابی) کند، احتمال ابتلا به زوال مغز وجود خواهد داشت، یعنی همان مشکلی که در آلزایمر می بینیم. درست شبیه به این که از مواد فاسد در پخت کیک استفاده شده باشد!»
در حالی که نقش سیستم ایمنی در بیماری آلزایمر به خوبی شناخته نشده است، تحقیقات التهاب را با افزایش خطر ابتلا به این بیماری مرتبط می‌ دانند و در این زمینه هم نظر هستند که التهاب مزمن می‌ تواند در شروع بیماری مذکور نقش داشته باشد.
دکتر چنگ، نویسنده اصلی مطالعه، اضافه می کند: «بیماری آلزایمر یک بیماری چالش برانگیز به دلیل عدم وجود درمان موثر است. با این حال محور مغز-روده پتانسیل بالایی به منظور درمان اختلالات مغزی از خود نشان داده است.»

عصر کرد


استفاده از هوش مصنوعی برای کشف مسیرهای نهفته در پس بیماری در آلزایمر
اگر بتوان از اتصال مضر متابولیت ها با گیرنده ها جلوگیری کرد، احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را نیز می توان کاهش داد. برای شناسایی جفت‌ های متصل شونده، محققانی که در مطالعه حاضر بودند ابتدا یک تجزیه و تحلیل ژنتیکی برای شناسایی رابطه میان 408 گیرنده‌ و بیماری آلزایمر انجام دادند.
محققان با استفاده از کد ژنتیکی این گیرنده ‌ها، از منابع هوش مصنوعی (AI) موجود برای پیش‌ بینی شکل پروتئین‌ های قابل اتصال، استفاده کردند. این روش دید خوبی از شکل نواحی اتصال گیرنده ها به دست می دهد.
در ادامه محققان توانستند پیش بینی کنند که کدام متابولیت ها و چگونه به این گیرنده ها متصل می شوند. بیشتر متابولیت های کشف شده لیپید یا متابولیت های لیپید مانند بودند.
و اما اهداف درمانی جدید برای آلزایمر؟
محققان همچنین چگونگی پاسخ این گیرنده ها به میکروبیوم افراد مبتلا به بیماری آلزایمر را بررسی کردند. آنها با بررسی باکتری‌ هایی که در میکروبیوم افراد مبتلا به بیماری آلزایمر فراوان هستند، دو متابولیت آگماتین و فنتیل ‌آمین را شناسایی کردند که به ترتیب توسط باکتروئیدس فراژیلیس و رومینوکوک به وفور تولید می‌ شوند.
سپس محققان تصمیم گرفتند با استفاده از سلول‌ های بنیادی افراد مبتلا به آلزایمر، تاثیر این متابولیت‌ ها را بر نورون‌ های بیماران زیر نظر بگیرند.
آنها دریافتند که آگماتین سطوح p-tau181، p-tau205، و پروتئین تاو کل را کاهش می دهد. مطالعات بیشتر روی فنتیل ‌آمین نیز نشان داد که این متابولیت به طور قابل توجهی سطوح p-tau181، p-tau205 و تاو کل را در نورون‌ ها به صورت وابسته به دوز کاهش می‌ دهد.
این یک یافته امیدوار کننده است، زیرا تجمع بیش از حد پروتئین تاو با ایجاد بیماری آلزایمر مرتبط است.
چنگ گفت: «در مطالعات کنونی، ما صرفا فسفوریلاسیون تاو را اندازه‌گیری کردیم، زیرا فسفوریلاسیون تاو یک سنجش قوی‌ و دقیق است. ما همچنین در حال انجام مطالعات پیش بالینی (حیوانی) بیشتری برای بررسی دقیق تر اثربخشی متابولیت های روده (به عنوان مثال، آگماتین) هستیم و ممکن است آن را در آزمایشات آینده و در افراد مسن نیز پیگیری کنیم.»
نویسندگان مطالعه خاطرنشان می‌ کنند که 99 درصد از آزمایشات بالینی در مورد مداخلات دارویی برای بیماری آلزایمر موفقیت‌ آمیز نبوده است و چنگ اضافه می کند که یافته‌ های آنها می‌ تواند به یک هدف جدید اشاره کند:
«این موضوع دقیقا همان فرضیه ما را شکل می دهد: بهبود سلامت روده ممکن است بر سطوح تاو در مغز تاثیر بگذارد، از بیماری آلزایمر پیشگیری یا حتی آن را درمان کند. با این حال، برای بررسی بیشتر این فرضیه به تحقیقات بیشتری در آینده نیاز داریم و اکنون با استفاده از نمونه ‌های حیوانی و انسانی روی آن کار می‌ کنیم.»

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/826782/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صحبت های شنیدنی دکتر مشایخی درباره مرگ

اسرار ازل را نه تو دانی و نه من

تمرینات آماده سازی بازیکنان بارسلونا

باقی نژاد: نایب قهرمانی آسیا ثمره کاری ماندگار در تکواندو است

یک اسپانیایی برای استقلال برنامه ریخت

قرعه‌کشی تازه جام حذفی برای تعیین میزبان!

چرا اخراج اسرائیل از فیفا به تعویق افتاد؟

جهانبخش: در آستانه انتقال به آیندهوون بودم

با حذف ولی‌نژاد؛ پرونده نتایج ضعیف بانوان تکواندو بسته شد

شهاب زاهدی دوباره برگشت

مدال نقره جهانی حامد امیری پس گرفته شد

افسوس بزرگ آرتتا از فرصت‌سوزی ستاره آسیایی

برنز پاکباز، اولین مدال ایران

‌برگزاری اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره «قرآن و عترت‌» دانشجویان کشور در کردستان‌

دانشگاه‌ها نقش مهمی در ترویج فرهنگ قرآنی در بین جوانان دارند

دانشگاه‌ها نقش مهمی در ترویج فرهنگ قرآنی بین جوانان دارند

آذربایجان غربی صاحب اولین مدرسه نجات غریق شد

مرحله نهایی سی و هشتمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان برگزار شد

آزادی 18 مادر زندانی جرایم غیرعمد به مدد ضامن آهو در کرمانشاه

تصادف در محور گیلانغرب به اسلام‌آباد 5 کشته و زخمی بر جا گذاشت

دولت برای تحقق شعار سال باید شرایط حضور مردم در عرصه تولید را تسهیل کند

آغاز پویش 21*15 در استان کرمانشاه

خوابگاه دانشگاه فرهنگیان تابستان امسال تکمیل می‌شود

توضیح دانشگاه رازی در خصوص کشت خشخاش در بخشی از اراضی استیجاری دانشگاه

وقوع 267 فقره آتش‌سوزی در مراتع کردستان

من نیست شدم در تو از آنم همه تو

10 پاس جادویی از کاپیتان توپچی ها

شهادت 183 ورزشکار فلسطینی به دست رژیم صهیونیستی

یوفا باشگاه طارمی را جریمه کرد

نصیرزاده: زنوزی این فصل 550 میلیارد هزینه کرد

شگفتی‌ساز لیگ برتر و یک هدف حیثیتی

شمارش معکوس برای روز سرنوشت‌ساز

مس‌ رفسنجان متخصص حذف تراکتور از جام حذفی!

یک مهاجم دیگر تعویض طلایی مجتبی حسینی!

درخواست ویژه برخی باشگاه‌های لیگ برتر

پاریس المپیکی که دوستدار محیط زیست است

اولین قرارداد «لیونل مسی» روی دستمال کاغذی به فروش رفت!

تغییر بزرگ در VAR؛ درخواست بازبینی صحنه از سوی مربیان

موی تای لرستان صاحب خانه تخصصی می شود

یک شهر و هزار ‌جاذبە‌ ایران کجاست؟

توسعه فاز دوم میدان گازی «تنگ‌بیجار» سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد

کوچکتر شدن اقتصاد زیرزمینی با شناسه یکتا

دردسر گرانفروشی نفت برای عربستان

پازل گمشده سیاست ارزی

میراث دار اقتصاد نفتی هستیم

در تلاشیم بازنگری طرح جامع شهر کرمانشاه امسال به پایان برسد

راه اندازی 4 رشته جدید در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری دیدار کرد

داستانک/ داستان مسیر زندگی

نویدکیا برای تمدید قرارداد با مس شرط گذاشت