عصر کرد

آخرين مطالب

پیش‌بینی پیری بیولوژیکی ممکن می‌شود علمي

پیش‌بینی پیری بیولوژیکی ممکن می‌شود
  بزرگنمايي:

عصر کرد - نشانگرهای زیستی جدیدی که در خون کشف شده‌اند، می‌توانند به پیش‌بینی پیری بیولوژیکی کمک کنند.

پژوهشگران «دانشگاه پیتسبرگ»(University of Pittsburgh)، نشانگرهای زیستی مرتبط با پیری سالم و سریع را در خون کشف کرده‌اند که به آنها امکان می‌دهد تا سن بیولوژیکی را پیش‌بینی کنند و بفهمند سرعت پیری سلول‌ها و اندام‌های یک شخص بدون توجه به تاریخ تولد او چقدر است.
به گزارش ساینمگ، پژوهش جدید دانشگاه پیتسبرگ، مسیرها و ترکیباتی را نشان می‌دهد که ممکن است زمینه‌ساز سن بیولوژیکی باشند و این موضوع را آشکار می‌سازد که چرا افراد به ‌طور متفاوتی پیر می‌شوند. همچنین این پژوهش، اهداف جدیدی را برای مداخلاتی پیشنهاد می‌کند که می‌توانند پیری را کاهش و طول عمر سالم را افزایش دهند.
«آدیتی گورکار»(Aditi Gurkar) دانشیار طب سالمندان در دانشکده پزشکی دانشگاه پیتسبرگ و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: سن چیزی بیش از یک عدد است. دو انسان 65 ساله را تصور کنید که یکی با دوچرخه به محل کار می‌رود و آخر هفته‌ها به اسکی می‌رود و دیگری نمی‌تواند از پله‌ها بالا برود. این دو شخص، سن تقویمی یکسانی دارند اما سن بیولوژیکی آنها بسیار متفاوت است. چرا سن این دو نفر متفاوت است؟ این پرسش باعث شد تحقیقات من آغاز شوند.
گورکار و گروهش برای پاسخ دادن به این پرسش، 196 سالمند را به عنوان سالمندان سالم یا سریع طبقه‌بندی کردند و با توجه به این که چگونه چالش‌های ساده راه رفتن را به راحتی انجام می‌دهند، به مقایسه آنها پرداختند. از آنجا که توانایی راه رفتن یک معیار جامع برای آمادگی قلبی-عروقی، قدرت بدنی و سلامت عصبی است، پژوهش‌های دیگر نشان داده‌اند که می‌تواند بهترین پیش‌بینی‌کننده برای احتمال بستری شدن در بیمارستان، ناتوانی، ضعف عملکرد و مرگ در افراد مسن باشد.
سالمندان سالم، 75 ساله یا بالاتر بودند و می‌توانستند از پله‌ها بالا بروند یا 15 دقیقه بدون استراحت راه بروند. سالمندان سریع که بین 65 تا 75 سال داشتند، در طول این چالش‌ها باید استراحت می‌کردند.
به گفته گورکار، این پژوهش منحصربه‌فرد است زیرا سالمندان سریع از نظر زمانی جوان‌تر از سالمندان سالم بودند و این موضوع به پژوهشگران امکان می‌دهد تا برخلاف سایر پژوهش‌هایی که بزرگسالان جوان را با افراد مسن‌تر مقایسه کرده‌اند، روی نشانگرهای پیری بیولوژیکی تمرکز داشته باشند؛ نه نشانگرهای زمانی.
آنها برای تعریف کردن اثر مولکولی پیری بیولوژیکی در نمونه‌های خون شرکت‌کنندگان، مطالعه موسوم به «متابولومیکس»(Metabolomics) را انجام دادند و به تحلیل متابولیت‌ها پرداختند. متابولیت‌ها، مولکول‌هایی هستند که توسط مسیرهای شیمیایی بدن تولید می‌شوند. پژوهشگران این تحلیل را روی نمونه‌های خون هر دو گروه انجام دادند.
گورکار گفت: پژوهش‌های دیگر، ژنتیک را برای بررسی پیری بیولوژیکی بررسی کرده‌اند اما ژن‌ها بسیار ثابت هستند. ژن‌هایی که با آنها متولد می‌شویم، ژن‌هایی هستند که با آنها می‌میریم. ما تصمیم گرفتیم متابولیت‌ها را بررسی کنیم زیرا آنها پویا هستند، در لحظه تغییر می‌کنند تا سلامتی و احساس کنونی ما را انعکاس دهند و ما این قدرت را داریم که از طریق سبک زندگی، رژیم غذایی و محیط بر آنها تأثیر بگذاریم.
سالمندان سالم و سریع، تفاوت‌های آشکاری را در متابولیت‌های خود نشان دادند. این نشان می‌دهد که متابولیت‌های خون می‌توانند سن بیولوژیکی را منعکس کنند.
گورکار و گروهش در مرحله بعدی، 25 متابولیت را شناسایی کردند که آنها را شاخص «متابولیک پیری سالم»(HAM) نامیدند. آنها دریافتند که شاخص متابولیک پیری سالم نسبت به سایر معیارهای رایج پیری مانند شاخص ضعف، سرعت راه رفتن و «آزمون ارزیابی شناختی مونترال»(MoCA)، برای تشخیص سالمندان سالم و سریع بهتر است.
این گروه پژوهشی برای تأیید شاخص جدید خود، گروه جداگانه‌ای از افراد مسن را مورد بررسی قرار دادند. شاخص متابولیک پیری سالم به درستی و با دقت حدود 68 درصد پیش‌بینی کرد که آیا افراد می‌توانند 10 دقیقه بدون توقف راه بروند یا خیر.
گورکار گفت: ما گروه بسیار متفاوتی از مردم را از یک منطقه جغرافیایی متفاوت انتخاب کردیم و دیدیم که متابولیت‌های مشابه با پیری بیولوژیکی مرتبط هستند. این به ما اطمینان می‌دهد که شاخص متابولیک پیری سالم واقعا می‌تواند پیش‌بینی کند که چه کسی یک سالمند سالم و چه کسی یک سالمند سریع است.
این گروه پژوهشی با استفاده از یک مدل هوش مصنوعی که می‌تواند محرک‌های بیولوژیکی را پیش‌بینی کند، سه متابولیت اصلی را شناسایی کردند که به احتمال زیاد در پیری سالم یا پیری سریع نقش دارند. پژوهشگران در تحقیقات آینده قصد دارند چگونگی مشارکت این متابولیت‌ها و مسیرهای مولکولی تولیدکننده آنها را در پیری بیولوژیکی بررسی کنند و مداخلاتی را مورد بررسی قرار دهند که می‌توانند سرعت این فرآیند را کاهش دهند.
این پژوهش در مجله «Aging Cell» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/806423/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درخشش استقلالی سابق او را یاد تیم ملی انداخت

فولاد راه نساجی را در پیش گرفت

مربی تیم هندبال مس: با سختی‌های زیاد قهرمان شدیم

روایت رستمی از مبارزه با فرنگی‌کار ژاپنی با وجود مصدومیت

لیونل مسی بازیکن ماه MLS شد

شیری دست استقلال و نکونام را خواند!

اشک‌های علی نظرمحمدی بعد از برد رویایی

سهم پرسپولیس از 4 بازی 6 امتیازی فقط 3 امتیاز!

کسب رتبه اول اداره کل راهداری و حمل و نقل در زمینه درآمد طی پارسال

روانسازی ترافیک به عنوان یکی از ضروریات کلانشهر کرمانشاه

اولین واکنش دادستانی به پیدا شدن یسنای 4 ساله

داستانک/ گالری نقاشی

رونمایی هادی چوپان از دکور باشگاهش به سبک تخت جمشید!

ملی‌پوش پرتاب وزنه: می‌خواهم فینالیست المپیک شوم

معرفی یک گلر جدید از تیم اخباری

تلاش عجیب بیرانوند برای اخرج احمدزاده

آمادگی دانشگاه رازی برای پذیرش و جذب تمامی استادان و دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکا

صعود سراسری بازی دراز بازهم به تعویق افتاد

جزئیات جدید از تقسیم استان تهران

مناسبت روز، جمعه، 14 اردیبهشت

کاظمی: هزینه‌های رشته اسکیت خیلی زیاد است

بازیکن پرافتخار تیم ملی: همین حالا کمک کنید

تورس از هافبک‌های گل‌گهر گلزن می‌سازد!

مایکل اوون: می‌ترسم لیورپول به سرنوشت منچستریونایتد دچار شود

رقابت گلرهای سرخابی به اوج خود رسید

ضعف تراکتور مقابل بزرگان

تفتیان: المپیکی شدنم قطعی است

استقلال بعد از 145 روز خارج از خانه گل‌ نزد!

حریف پرسپولیس حریف استقلال را برد

خوان آخر سابریست‌ها برای رقابت در پیست پاریس

سرنوشت مهم‌ترین بازی‌های لیگ برتر در دستان ساکت و نساجی است

مدافع سنگالی بازیکن کلیدی استقلال!

یک پژوهش: تفاوت عمیقی بین زنان و مردان در مورد علل بیماری و مرگ زودرس وجود دارد

مروری بر گل های برتر هفته 34 سری آ ایتالیا

چرا نمی‌توان بالای کوه اورست تخم مرغ آب‌پز کرد؟

لحظات فان دنیای فوتبال در هفته گذشته

گل‌های برتر بوندسلیگای آلمان در ماه آوریل

330 عنوان برنامه طی هفته بسیج سال جاری در کرمانشاه اجرا می‌شود

خلاصه بازی آاس رم 0 - بایرلورکوزن 2

روانخواه: موقعیت های خوبی داشتیم اما ..

بادامکی: باید با هوادار سپاهان برخورد جدی شود

اشکش: امیدواریم در پنج بازی آخر ورق را برگردانیم

لوکاس هرناندز رباط پاره کرد

همایش شهدا و تقریب برگزار می شود/ شهدای تقریب از افتخارات ما هستند

ایران اسلامی؛ الگوی تقریب مذاهب در جهان/علما وحدت را در بین مردم اشاعه دادند

فال انبیا فردا جمعه 14 اردیبهشت 1403

اعلام آمادگی دانشگاه رازی کرمانشاه برای پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکا

فرصت‌های از دست رفته برای کردستان با کار جهادی جبران شود

موقعیت خطرناک رم و سردار آزمون در محوطه جریمه بایرلورکوزن که تبدیل به گل نشد

بادامکی: هرجا سپاهان باشد حواشی هم هست