عصر کرد

آخرين مطالب

تحقیق جالب MIT درباره اثر روزه داری بر بازسازی سلولی/ آیا پای راز افزایش طول عمر در میان است؟ علمي

تحقیق جالب MIT درباره اثر روزه داری بر بازسازی سلولی/ آیا پای راز افزایش طول عمر در میان است؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - با بالا رفتن سن، سلول های بنیادی روده توانایی خود را برای بازسازی از دست می دهند. این سلول ‌های بنیادی منبع تمام سلول‌ های جدید روده هستند، بنابراین این کاهش ناگهانی می‌ تواند روند بهبودی را به دنبال عفونت‌ های گوارشی یا سایر شرایطی که روده را تحت تاثیر قرار می‌ دهند، دشوارتر سازد.

بر اساس مطالعه ای که توسط زیست شناسان موسسه فناوری ماساچوست ( MIT ) انجام شده است، از دست رفتن عملکرد سلول های بنیادی مرتبط با افزایش سن را می توان با یک روزه 24 ساعته معکوس کرد. طی این پژوهش محققان دریافتند که روزه گرفتن به طرز چشمگیری توانایی سلول های بنیادی برای بازسازی را در موش های مسن و جوان بهبود می بخشد.
در موش‌‌ های روزه‌ دار(به روش حذف غذا)، سلول‌ها به جای گلوکز شروع به تجزیه اسیدهای چرب می‌ کنند؛ تغییری که سلول‌ های بنیادی را تحریک می‌ کند تا بازسازی شوند. محققان دریافتند که آنها همچنین می توانند با مولکولی که همان سوئیچ متابولیک را فعال می کند، بازسازی را تقویت کنند. به گفته تیم تحقیقات، چنین مداخله ای می تواند به افراد مسن بهبود یافته از عفونت های دستگاه گوارش یا بیماران سرطانی که تحت شیمی درمانی هستند، کمک شایانی کند.
سلول‌ های بنیادی روده ‌ای موش‌ هایی که به مدت 24 ساعت روزه بودند. در سمت راست، ارگانوئیدهای روده ‌ای قابل ملاحظه تری نسبت به سلول‌ های بنیادی موش‌ هایی که روزه نگرفته بودند (سمت چپ)، تولید شده است.

عصر کرد


دکتر Omer Yilmaz استادیار گروه زیست شناسی MIT، یکی از اعضای موسسه پژوهش تلفیقی سرطان دیوید اچ. کوک و از جمله نویسندگان اصلی مطالعه مورد نظر می گوید: «روزه تاثیرات زیادی بر روده دارد که از جمله مهم ترین آنها می توان به تقویت و بازسازی بدن از هر نوع بیماری که به روده آسیب می زند، مانند عفونت ها یا سرطان ها، اشاره کرد. درک این موضوع که چگونه روزه داری سلامت کلی را بهبود می بخشد، از جمله نقش سلول های بنیادی بالغ در بازسازی روده و همچنین ترمیم و جلوگیری از پیری، یکی از اهداف پژوهشی اصلی آزمایشگاه من است.»
این مطالعه که توسط مجله Cell Stem Cell در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است، شواهدی ارائه کرده که نشان می دهد روزه‌ داری باعث تغییر متابولیک در سلول‌ های بنیادی روده، از استفاده از کربوهیدرات‌ ها گرفته تا سوزاندن چربی‌ ها می‌ شود. جالب اینجاست که تغییر این سلول ها به سمت اکسیداسیون اسیدهای چرب عملکرد آنها را به طور قابل توجهی افزایش می دهد. هدف گیری فارماکولوژیک این مسیر ممکن است یک فرصت درمانی ویژه برای بهبود هموستاز بافتی در آسیب مرتبط با سن به شمار رود. 
تقویت فرآیند بازسازی
برای چندین دهه، دانشمندان به خوبی می دانستند که کالری دریافتی کم با افزایش طول عمر در انسان و سایر موجودات مرتبط است. از این رو دکتر Yilmaz و همکارانش علاقه مند به بررسی تاثیر روزه در سطح مولکولی، به ویژه در روده بودند.
سلول های بنیادی روده مسئول حفظ پوشش داخلی روده هستند که معمولا هر پنج روز یکبار تجدید می شود. هنگامی که آسیب یا عفونت رخ دهد، سلول های بنیادی کلیدی برای ترمیم هر گونه آسیب به شمار می روند. با افزایش سن، توانایی بازسازی این سلول ها کاهش می یابد و از این رو روند بهبودی روده بیشتر از حالت عادی طول می کشد.
سلول های بنیادی روده در واقع اسب های کارگر این اندام هستند که سلول های بنیادی بیشتر و انواع مختلف سلول های تمایز یافته روده را به وجود می آورند. دکتر Yilmaz می‌ گوید: طی روند پیری، عملکرد بنیادی روده کاهش می‌ یابد و توانایی اندام مذکور را برای ترمیم خود پس از آسیب های مختلف مختل می‌ کند. در این خط از تحقیقات، ما بر درک این موضوع تمرکز کردیم که چگونه یک روزه 24 ساعته عملکرد سلول های بنیادی جوان و پیر روده را بهبود می بخشد.
پس از 24 ساعت ناشتا بودن موش ‌ها، محققان سلول‌ های بنیادی روده را جدا کردند و در ظرف کشت پرورش دادند. در ادامه به این سلول ها فرصت داده شد تا مشخص شود که آیا می‌ توانند «روده‌ های کوچک» به نام ارگانوئیدها را ایجاد کنند یا خیر.
محققان دریافتند که سلول‌های بنیادی موش‌ های روزه ‌دار ظرفیت بازسازی را تا دو برابر افزایش می‌ دهند.
در واقع بسیار بدیهی بود که روزه ‌داری این تاثیر عظیم را بر توانایی دخمه‌ های روده ‌ای مبنی تشکیل ارگانوئیدهای بیشتر که مبتنی بر سلول‌های بنیادی هستند، داشته است. این چیزی بود که هم در موش‌ های جوان و هم موش‌ های مسن دیده شد.
تعویض متابولیک
مطالعات بیشتر از جمله تعیین توالی RNA پیام ‌رسان سلول ‌های بنیادی موش‌ های روزه دار، نشان داد که روزه‌ داری سلول‌ ها را وادار می‌ کند تا از متابولیسم معمول خود مانند سوزاندن کربوهیدرات ‌هایی مثل قندها، به متابولیسم اسیدهای چرب تغییر مسیر دهند.
این تغییر به دنبال فعال شدن فاکتورهای رونویسی به نام PPAR رخ می دهد که ژن های زیادی را فعال می کند. این ژن ها در متابولیسم اسیدهای چرب نقش دارند.
محققان دریافتند که اگر این مسیر را خاموش کنند، روزه گرفتن دیگر نمی تواند فرآیند بازسازی را تقویت کند. آنها قصد دارند در ادامه به بررسی این مسئله بپردازند که چگونه این سوئیچ متابولیک باعث تحریک سلول های بنیادی برای افزایش توانایی های بازسازی آنها می شود. آنها همچنین متوجه شدند که می‌ توانند اثرات مفید روزه‌ داری را با درمان موش‌ ها به کمک مولکولی که اثرات PPARs را تقلید می‌ کند، بازتولید کنند و این یافته در نوع خود بسیار شگفت‌ انگیز است.
یافته ‌ها نشان می‌ دهند که درمان دارویی می‌ تواند بدون نیاز به روزه گرفتن بیماران که برای اکثر بیماران هم امری دشوار است، فرآیند بازسازی را تحریک کند. یکی از گروه‌ هایی که می‌ توانند از چنین درمانی سود ببرند، بیماران سرطانی هستند که تحت شیمی‌ درمانی قرار دارند و این درمان اغلب به سلول‌ های روده آنها آسیب می‌ رساند. گروه دیگر نیز افراد مسن‌ مبتلا به عفونت‌ های روده یا سایر اختلالات گوارشی محسوب می شوند.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/804764/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک پژوهش: تفاوت عمیقی بین زنان و مردان در مورد علل بیماری و مرگ زودرس وجود دارد

مروری بر گل های برتر هفته 34 سری آ ایتالیا

چرا نمی‌توان بالای کوه اورست تخم مرغ آب‌پز کرد؟

لحظات فان دنیای فوتبال در هفته گذشته

گل‌های برتر بوندسلیگای آلمان در ماه آوریل

330 عنوان برنامه طی هفته بسیج سال جاری در کرمانشاه اجرا می‌شود

خلاصه بازی آاس رم 0 - بایرلورکوزن 2

روانخواه: موقعیت های خوبی داشتیم اما ..

بادامکی: باید با هوادار سپاهان برخورد جدی شود

اشکش: امیدواریم در پنج بازی آخر ورق را برگردانیم

لوکاس هرناندز رباط پاره کرد

همایش شهدا و تقریب برگزار می شود/ شهدای تقریب از افتخارات ما هستند

ایران اسلامی؛ الگوی تقریب مذاهب در جهان/علما وحدت را در بین مردم اشاعه دادند

فال انبیا فردا جمعه 14 اردیبهشت 1403

اعلام آمادگی دانشگاه رازی کرمانشاه برای پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکا

فرصت‌های از دست رفته برای کردستان با کار جهادی جبران شود

موقعیت خطرناک رم و سردار آزمون در محوطه جریمه بایرلورکوزن که تبدیل به گل نشد

بادامکی: هرجا سپاهان باشد حواشی هم هست

داستان یک بازی؛ تاتنهام - آرسنال

خلاصه بازی چلسی 2 - تاتنهام 0

مسیر باشگاه رکسام با مالک جدیدش

سعیدی: فحاشی 30 هزار پرسپولیسی را کسی ندید؟

تهیه نقشه مناطق مستعد و دارای سابقه آتش‌سوزی در مراتع ضرورت است

نجات 9 قطعه کبک وحشی از شکارچیان متخلف در سقز

نخستین تصویر از بازگشت حجازی به استقلال

عیسی VAR می‌خواست تا به دکتر ثابت کند!

دخالت سردار آزمون در درگیری بازیکنان رم و بایرلورکوزن برای آرام کردن فضای ملتهب

گل دوم بایرلورکوزن به آاس رم توسط رابرت آندریخ در دقیقه 73

واکنش باشگاه سپاهان به حواشی مرد حاشیه‌ساز

صعود عراق به المپیک برای نویدکیا گران‌ تمام شد

به اینکه در نیمه‌نهایی مقابل رئال بازی کردم افتخار می کنم

ترانه احمدی با رکوردشکنی،قهرمان اسکیت فری استایل کشور شد

گل اول لورکوزن توسط ویرتز در دقیقه 28

درخواست هواداران چلسی به مالکان؛ این ستاره را نفروشید

قهرمانی محبی در روسیه از دست رفت

گل دوم چلسی به تاتنهام توسط جکسون

همه چیز درباره آرنه اسلوت سرمربی جدید لیورپول

آتیلا حجازی سرپرست استقلال شد

شرط تأمین زمین 92 هزار متقاضی مسکن ملی در کردستان+فیلم

قضات در راستای کاهش اطاله دادرسی، صدور آرای متقن، دعوت به سازش تلاش کنند

زمان واگذاری پروژه‌های نهضت ملی مسکن در کردستان+فیلم

لزوم بهره‌گیری از نظر سرمایه‌گذاران در تصمیم‌گیری‌های قانونی مرتبط با مناطق آزاد

ز رویِ دوست دلِ دشمنان چه دریابد؟

بخشی از کتاب/زندگی تنها سایه‌ای است گذرا

عملکرد لژیونرها در هفته گذشته

ماجرای شگفت‌انگیز واردی و لسترسیتی

جنجال النصر: داور خارجی بیاورید، پولش را می دهیم

ضربه وینیسیوس جونیور و هدف قرار گرفتن 2 توپ جمع کن پیش از بازی بایرن مونیخ

تونی کروس تحت هر شرایطی، پاس خود را به مقصد می رساند!

شوکه‌شدن مهدی‌پور از خبر اخراج خطیر!