عصر کرد

آخرين مطالب

آلودگی محیط زیست ادامه دارد؛

عیارپایین طلای کثیف در کردستان/ بی‌توجهی مسئولان آفت جان مردم اجتماعی

  بزرگنمايي:

کرد آنلاین - سنندج - زباله که از آن به عنوان طلای کثیف نام برده می شود عیار آن در کردستان پایین است به گونه ای که به دلیل جانمایی غیرکارشناسی جایگاه های دفن آن، معضلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است.

خبرگزاری مهر - گروه استانها؛ چنور صادقی: شهرهای استان کردستان به ویژه سنندج، مریوان، قروه و بانه سال هاست که با معضلات مربوط به جایگاه دفن زباله مواجه هستند و مردم این شهرها به شیوه های مختلف بارها نسبت به این مشکل اعتراض کردند و خواهان ساماندهی آن شدند.
در راستای پیگیری و رفع مشکلات مربوط به دفن اصولی زباله دراین استان مسئولان دستگاه های ذیربط وعده وعیدهای فراوانی دادند که هیچ کدام به طور کامل محقق و منجر به حل این معضل نشده است.
جانمایی جایگاه های دفن زباله در استان کردستان به طور اصولی و کارشناسی انجام نشده و این مسئله با افزایش جمعیت منطقه در چندین سال اخیر و در نتیجه تولید زباله بیشتر بروز و ظهور پیدا کرده است.
علاوه بر بوی نامناسب، نفوذ شیرابه این زباله ها در منابع آبی فریاد اهالی روستاها و مناطق نزدیک محل های دفن زباله در اکثر شهرهای استان را درآورده است و در برخی از شهرها هم مردم به مراجع قضایی پناه برده و نسبت به این مسئله شکایت کردند.
سنندج با جمعیت 460 هزار نفری پرجمعیت ترین شهر استان است که روزانه 380 تن انواع پسماند اعم از خانگی، تجاری، اداری، صنعتی، عفونی و غیره در این شهر تولید می شود.
از میزان کل پسماند تولید شده دراین شهر 180 تن به طور مستقیم به کارخانه بازیافت منتقل وپس از تفکیک و جداسازی مواد آلی 95 تن زباله مجدد برای دفن به محل و جایگاه دفن منتقل می شود.
به طور میانگین در سنندج روزانه 285 تن زباله دفن می شود و شیرابه این میزان زباله هم موجب آلوده شدن منابع آبی روستای محل دفن زباله این شهر شده است.
محل دفن زباله سنندج و روستاهای اطراف با شعاع 20 کیلومتری این شهر وتمام مراکز صنعتی و تولیدی هم اکنون در زمینی به مساحت بیش از 30 هکتار در جاده سنندج- کامیاران روستای کیلک واقع شده است.
با شکایت یکی از اهالی این روستا مبنی بر اینکه شیرابه های زباله های سنندج موجب آلوده شدن منبع آب آنها شده، در سال 92 دادگاه حکم جابه جایی محل دفن زباله را صادر کرده که تاکنون این حکم بنابردلایل مختلفی اجرا نشده است.
مشکلات موجود در زمینه محل دفن زباله در سنندج موجب شد که کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر سنندج هم جلسه ای را به موضوع زباله های شهری و کارخانه بازیافت اختصاص دهد، هرچند می بایست در دوره های گذشته شورا هم به این مسئله توجه می شد، با این وجود می توان این اقدام را گامی موثر در راستای توجه به مسائل زیست محیطی و سلامت مردم از سوی منتخبان آنها در شوراهای اسلامی دانست.
یک لیتر شیرابه زباله یک میلیون مترمکعب آب را آلوده می کند
به گفته معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست کردستان مکان یابی جایگاه زباله کار سختی است و اگر قرار باشد محل فعلی دفن زباله سنندج تعطیل شود باید تا 15 سال آینده این محل مدیریت شود.
اقبال حمیدی با اشاره به اینکه تمام شهرهای استان با مشکلاتی مربوط به زباله مواجه هستند، عنوان کرد: علاوه بر ورود شیرابه زباله ها به منابع آبی و آلوده کردن آنها، وجود سگ های ولگرد و گرک در منطقه و انتقال بیماری از این طریق و همچنین تغذیه حیوانات اهلی روستای کیلک از زباله های موجود در این محل هم بر مشکلات دفن زباله در این منطقه افزوده است.
وی با اشاره به اینکه بارها بر فنس کشی و مدیریت جایگاه دفن زباله سنندج تاکید شده است، بیان کرد: در زمان مدیریت امور شهری سابق استانداری کردستان مصوب شده بود ظرف مدت دو ماه مشکل مربوط به شیرابه زباله محل دفن زباله سنندج و فنس کشی این محل انجام شود که تاکنون این مصوبه اجرایی نشده است.
وی با اشاره به اینکه یک لیتر شیرابه زباله موجب آلوده شدن یک میلیون مترمکعب آب خواهد شد، اظهارداشت: شیرابه زباله بزرگتربن عامل تهدید منابع آبی و چاه های پایین دست محل دفن زباله سنندج است و بی شک محصولات کشاورزی که از این آب تولید می شوند هم از لحاظ بهداشتی مشکل خواهند داشت.

معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست کردستان اضافه کرد: بزرگترین مشکل شهرداری سنندح منابع مالی است ولی باید در نظر داشت سلامت مردم از هر چیزی مهم تر است لذا باید به بحث دفن اصولی زباله توجه ویژه ای داشت.
آلودگی شیرابه زباله 10 برابر فاضلاب است
مدیرعامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری سنندج هم در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه شیرابه زباله 10 برابر فاضلاب آلودگی دارد، گفت: احداث تصفیه خانه شیرابه زباله یک میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
سیروان غفوری عنوان کرد: برای جلوگیری از تعدد محل دفن زباله در اطراف شهر سنندج و حفظ منابع طبیعی و وضعیت زیبا و بکر روستاهای این شهرستان و ممانعت از انتشار آلودگی های ناشی از دفع غیراصولی و غیربهداشتی پسماندها و انتشار آلاینده ها در روستاها و مراکز صنعتی در جاده سنندج-کامیاران روستای کیلک محلی به دفن زباله سنندج و روستاهای واقع در شعاع 20 کیلومتری این شهر اختصاص داده شده است.
وی اضافه کرد: از اوایل دهه 70 این محل به دفن زباله های سنندج با تایید تمام نهادهای ذیربط اختصاص پیدا کرده که مدارک آن موجود است.
وی با اشاره به اینکه شیرابه زباله یکی از معضلات محل دفن زباله سنندج در کیلک شده ادامه داد: در سال 92 دادگاه، حکم جابه جایی محل دفن زباله سنندج در روستای کیلک راصادرکرده و دراین راستا ضعف واحد حقوقی شهرداری کاملا مشهود است.
جابه جایی محل دفن زباله سنندج اشتباه محض است
مدیرعامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری سنندج افزود: جلسات متعددی با حضور نمایندگان و کارشناسان ادارات زیربط تشکیل دادیم که اکثر این افراد جابه جایی محل دفن زباله سنندج را اشتباه محض و بهترین راهکار را ساماندهی این محل عنوان کردند.
غفوری افزود: جابه جایی محل دفن زباله سنندج مستلزم هزینه میلیاردی است که از توان شهرداری خارج است.
وی عنوان کرد: عده ای هم پیشنهاد لوله گذاری برای هدایت شیرابه زباله ها را دادند که این اقدام کارشناسی برای رفع معضل محل دفن زباله سنندج نیست.
جذب سرمایه گذاری 30 میلیاردی برای رفع مشکلات دفن زباله سنندج
وی میزان مطالبات سازمان بازیافت از اشخاص حقیقی و حقوقی در سنندج را 2 میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: اگر این مبلغ پرداخت شود بخش زیادی از مشکلات سازمان را می توانیم برطرف کنیم.
مدیرعامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری سنندج ادامه داد: 135 میلیون تومان از مطالبه سازمان مربوط به مطب و کلینیک های پزشکی برای عوارض دفن پسماندعای غیرعفونی بی خطر سازی شده، 230 میلیون تومان هم ادارات ونهادهای مختلف و 300 میلیون تومان هم مربوط به شرکت شهرک ها، میادین میوه و تره بار وتولیدکنندگان انبوه است.
غفوری اظهارداشت: برای رفع مشکلات دفن زباله در سنندج سرمایه گذاری 30 میلیارد تومانی را جذب کردیم که پیش بینی می شود برای 160 نفر هم در این خصوص اشتغالزایی انجام شود.
اگرچه در برخی از شهرهای استان هم چون سنندج کارخانه بازیافت زباله وجود دارد، ولی ظرفیت آنها پاسخگویی حجم زباله های تولید شده نیست.
شهرداری به تنهایی قادر به رفع مشکلات جایگاه دفن زباله نیست
فرزاد زارعی یکی از اعضای شورای اسلامی شهر سنندج که وکیل دادگستری نیز هست، در رابطه با حکم دادگاه مبنی برجابه جایی محل دفن زباله سنندج در راستای شکایت اهالی روستای کیلک، گفت: حکم قطعی و لازم الاجراست و هیچ مقامی نمی تواند جلوی اجرای اینگونه حکم ها رابگیرد.
وی با بیان اینکه نباید با اتخاذ تصمیمات مقطعی موجب ایجاد مشکلات دیگری شد، بیان کرد: شیرابه زباله و عدم فنس کشی جایگاه دفن زباله سنندج معضلاتی برای مردم ایجاد کرده است.
وی اضافه کرد: وجود سگ ولگرد و گرگ درمنطقه جایگاه دفن زباله و آمیزش این دو گونه از حیوانات موجب ایجاد گونه جدیدی با خصوصیات هردوگونه شده است و بی شک چنین اتفاقی خطرهایی در پیش خواهد داشت.

زارعی با بیان اینکه شهرداری به تنهایی قادر به رفع مشکلات محل جایگاه دفن زباله نیست، بیان کرد: می طلبد راهکارهایی در زمینه هدایت شیرابه زباله ها و رفع آلودگی چاه های آب در منطقه دفن زباله سنندج اندیشیده شود.
ساماندهی وضعیت زباله سنندج باید یکی از اولویت های سرمایه گذاری باشد
رییس کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر سنندج نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: متاسفانه هنوز جمع آوری، انتقال و دفن زباله در سنندج به طور سنتی انجام می شود و باید از تکنولوژی های روز دنیا در این رابطه استفاده شود.
سید انور رشیدی عنوان کرد: از دیگر معضلات شهری ما این است که گاها مشاهده می شود تعدادی از سطل زباله موجود در شهر که می بایست با استفاده از خودروها ویژه به وطور مکانیزه محتویات آن خالی شود، همچنان به صورت دستی وبوسیله نیروهای پاکبان انجام می گیرد.
وی اظهارداشت: بخشی از ادوات و دستگاه های جمع آوری زباله در سطح شهرما مکانیزه است ولی چون سیکل اجرای آن کامل نیست همچنان جمع آوری زباله به طور سنتی انجام می شود.
رییس کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر سنندج ادامه داد: از دیگر مشکلات موجود در سطح شهر در ارتباط با زباله مربوط به این است که جانمایی سطل های زباله مشکل دارد و این سطل ها در مکان هایی که کارشناسی شده باشند، تعبیه نشدند.
رشیدی بیان کرد: یکی از اولویت های سرمایه گذاری شورای شهر و شهرداری سنندج باید ساماندهی وضعیت زباله در این شهر باشد.
در برهه های مختلف مردم اکثر شهرهای استان نسبت به وضعیت نامناسب جایگاه های دفن زباله معترض شدند، مسئولان هم در جلسات متعدد وعده رفع مشکلات را دادند ولی گویا هنوز هم سلامت مردم در اولویت قرار ندارد و گرنه می بایست قبل از اعتراضات و شکایات مردمی خود مدیران ما پیگیر مسئله بودند و اقدام به چاره اندیشی می کردند.
حتی امسال موضوع یکی از نمایش های اجرا شده در جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان مربوط به معضلات محل دپو و دفن زباله های این شهر در روستای عصرآباد بود که با استقبال زیادی از سوی تماشاگران مواجه شد.
متاسفانه عیارطلای کثیف درکردستان بسیارپایین است به گونه ای که در طول این سال ها که در کشورهای مختلف دنیا با استفاده از فناوری های نوین اقدام به بازیافت زباله و کسب درآمدهای فراوانی از این طریق کردند، در این استان آنگونه که باید و شاید به این مسئله پرداخت نشده و سرمایه گذاری های لازم دراین راستا انجام نشده است.
صنعت طلای کثیف یکی از صنعت های درآمدزا و اشتغالزا در بیشتر کشورها است ولی متاسفانه این بخش هم مانند دیگر بخش هایی که قابلیت توسعه و ایجاد تحرک در جامعه ما را دارد، مورد بی توجهی و غفلت دست اندرکاران قرار گرفته است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/9237/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کنسرت‌های اردیبهشت در راهند؛ از طلیسچی تا بانی

دقیقی: اطرافیان می‌گفتند گزینه اول تراکتور هستی

عملیات وعده صادق هیمنه پوشالی رژیم صهیونیستی را درهم شکست

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

فرمانده بلندپایه سپاه: پنج ساعت قبل از شروع عملیات علیه اسرائیل از خاک ایران، به کشورها خبر دادیم / ایران در زمین نتانیاهو بازی نکرد

به یاد رشادت‌های فاتح نبل و الزهرا

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

نکته‌نگران کننده استقلال؛ وزن‌تعویض‌ها بالا نیست

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

آزرده خاطر شدن رانندگان از وضعیت نامناسب جاده‌ای در 7 کیلومتری کرمانشاه + فیلم

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: تیم ملی خواهان خمس بود اما باشگاه مخالفت کرد

حسینی در مسیر قهرمانی سپاهان و تراکتور!

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

رقابت‌های بین المللی کشتی فرنگی جوانان جام شهدای غزه – مریوان

فال انبیا فردا شنبه اول اردیبهشت 1403

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

قهرمان لیگ ثانیه آخر مشخص می‌شود

سیدحسین: از کمیته انضباطی متشکرم!

پاکو خمس هم نتوانست؛ جدایی سرمربی مطرح اسپانیایی از تراکتور

بخش اول گفت و گو با حسین بادامکی معاون باشگاه پرسپولیس

بخش دوم گفت و گو با حسین بادامکی معاون باشگاه پرسپولیس