عصر کرد
ماندگاری روستاییان در کردستان نیازمند توجه بیشتر دولت برای تامین آب
پنجشنبه 9 آذر 1396 - 11:31:56 AM
ایرنا - اقتصادی
کرد آنلاین - سنندج - ایرنا - خشکسالی های اخیر موجب کاهش منابع آبی در استان کردستان به ویژه در روستاها و در نتیجه کوچ روستاییان به شهرها شده است بنابراین نیاز است اعتبارات بیشتری به بحث تامین آب و ساماندهی فاضلاب این مناطق اختصاص یابد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ایران در منطقه ای نیمه خشک واقع شده و میانگین بارندگی سالانه آن 250 میلیمتر است خشکسالی های چند سال اخیر بحران کم آبی را در کشور مضاعف کرده است.
در استان کردستان نیز با وجود آنکه میانگین بارندگی 2 برابر میانگین کشوری است اما کمبود آب همچنان تعداد زیادی از روستاهای استان را رنج می دهد.
برداشت مازاد و حفر غیرمجاز چاه‌های کشاورزی به ویژه در دشت های دهگلان و قروه منجر نیز به افت آب‌های زیرزمینی این مناطق شده و منابع آبی را به خطر انداخته است.
در بخش های دیگر استان هم شاهد چنین رویه ای البته با شدت کمتر هستیم که بدون شک کاهش بارندگی و خشک شدن رودخانه ها و سفره های آبی زیرزمینی در آینده ای نزدیک به معظلی تبدیل خواهد شد و سیل مهاجرت از روستاها به شهرها روند سریعتری به خود خواهد گرفت.
البته در کنار تامین آب شرب و کشاورزی برای روستاییان، توجه به ساماندهی فاضلاب در این مناطق نیز ضروری است چراکه فاضلاب و پسماند خود عاملی برای آلودگی و نابودی آب شرب و کشاورزی است.
باتوجه به این وضعیت، مدیریت مصرف و نحوه استفاده از آب مساله‌ای است که باید در دستور کار دولت قرار گرفته و برای حفظ منابع آبی موجود نیز برنامه ریزی صحیحی صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان گفت: عامل اصلی که زمینه ماندگاری جمعیت روستایی را فراهم می کند تامین آب شرب و کشاورزی مورد نیاز روستاییان است.
صالح مفاخری اضافه کرد: کمتر روستایی در کردستان وجود دارد که در بحث آب شرب و ساماندهی فاضلاب دچار مشکل نباشد.
وی با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب روستایی به لحاظ اعتبارات از محرومیت مضاعفی نسبت به سایر دستگاه ها رنج می برد اضافه کرد: معوقات فراوان و زیان ده بودن این شرکت بر مشکلات آن افزوده است.
وی تاکید کرد: نیازاست تعرفه های مصرف آب روستایی افزایش و دولت نیز این شرکت زیان ده را یاری کند تا بتوانیم خدمات بهتری به روستاییان ارائه دهیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان سهم امسال این شرکت از صندوق توسعه ملی را 200 میلیارد ریال عنوان کرد و ادامه داد: این اعتبارات کفایت آبرسانی و ساماندهی فاضلاب روستایی را نمی کند و ضروری است که اعتبار سالانه استان در این حوزه افزایش یابد.
مفاخری، نگهداری از تاسیسات آبی روستایی را نیازمند اختصاص ردیف متمرکز دانست و گفت: 62 درصد جمعیت روستایی کردستان از آب شرب سالم و 1،13 درصد روستاها نیز از ساماندهی فاضلاب بهره مند هستند.
وی با اشاره به اینکه عمده منابع آب چشمه ها و چاه های کردستان خشک شده است یادآور شد: نیاز است اعتبار ویژه ای برای تامین آب روستاهای فاقد آب شرب سالم اختصاص یابد.
استان کردستان دارای یک هزار و 700 روستا بوده که 980 روستای آن تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب روستایی است.
خبرنگار: وریا کرمی** انتشار: امید بهمنی
7355/6108

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/9256/ماندگاری-روستاییان-در-کردستان-نیازمند-توجه-بیشتر-دولت-برای-تامین-آب
بستن   چاپ