عصر کرد
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی:
نرخ بیکاری کردستان در سال گذشته، 16،3 درصد بوده است
سه شنبه 7 آذر 1396 - 10:23:14 PM
ایرنا - اقتصادی
کرد آنلاین - سنندج - ایرنا - رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان گفت: نرخ بیکاری این استان در سال گذشته، 16،3 درصد بوده است در حالیکه این رقم در کشور، 12،6 درصد است.
بهرام نصراللهی زاده شامگاه سه شنبه در ششمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه کردستان با حضور اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در سنندج افزود: این استان حدود 2 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهد.
وی رشد جمعیتی استان در سرشماری سال 95، را 1،42 درصد اعلام کرد و ادامه داد: میانگین رشد جمعیتی کشوری 1،24 درصد است.
وی گفت: کردستان 1،8 درصد مساحت کشور را شامل می شود و تراکم جمعیت استان 55 نفر در هر کیلومترمربع است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان نرخ باسوادی جمعیت 6 ساله به بالا استان را 81،5 درصد ذکر کرد و گفت: این میزان در کشور 87،7 درصد است که کردستان در رتبه 30 کشور را دراین زمینه دارد.
نصراللهی زاده افزود: سهم کردستان از تولید ناخالص داخلی کشور 1،05 درصد است که رتبه 24 در کشور را دارا است.
وی با بیان اینکه کشور با یک شکاف توسعه مواجه است تاکید کرد: این روند نه تنها ترمیم نمی شود بلکه بازتولید می شود.
وی جبران عقب ماندگی های استان های کمتر توسعه یافته و ترمیم شکاف توسعه را نیازمند همت مضاعف دانست و گفت: استان هایی مانند کردستان در حاشیه توسعه قرار گرفته است و این ظلم تنها به این استان ها نیست بلکه ظلم به توسعه ملی است؛ چراکه این استان ها می توانند نقشی مهم در توسعه ملی ایفا کنند.
نصراللهی زاده یادآور شد: باید سیاستی مثبت و ضد تبعیضی در نظر گرفته شود تا استان های کمتر برخوردار نیز در فرایند توسعه کشور قرار گیرند.
**سند توسعه کردستان اجرایی شود
نماینده مردم شهرهای سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه با بیان اینکه اغلب مصوبات سفر ریاست جمهوری به کردستان در سال 84 انجام نشده است افزود: نیازمند نگاه ویژه دولت به استان کردستان هستیم.
محسن بیگلری گفت: سند توسعه کردستان که مصوب دولت است اجرایی نشده است در حالیکه اجرایی کردن این سند، کمک بسیار زیادی به توسعه استان خواهد کرد.
وی، اعتبار تخصیصی به کریدور شمال جنوب در محدوده کردستان را 600 میلیارد ریال اعلام کرد و ادامه داد: این بودجه برای اتمام پروژه کافی نیست بنابراین اعتبار بیشتری برای آن نیاز است.
بیگلری به احداث فرودگاه سقز نیز اشاره ای داشت و گفت: مناقصه این پروژه انجام شده و قرار است ظرف مدت 2 سال این فرودگاه ساخته شود.
** مشکل اصلی سرمایه گذاران، عدم تضمین سرمایه آنها است
نماینده مردم شهرهای مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی هم بیان کرد: مشکل اصلی سرمایه گذاران در کردستان نبود تضمین برای سرمایه آنان است؛ پس دولت باید شرایط را برای تسهیل حضور آنان در استان فراهم کند.
منصور مرادی با بیان اینکه بانک های خصوصی نیز سپرده ها را جمع می کنند افزود: این بانک ها نیز تلاشی برای سرمایه گذاری ندارند که همین عامل، موجب عدم حضور بخش خصوصی در سرمایه گذاری کردستان شده است.
وی خواستار تلاش مجلس برای تصویب لایحه ایجاد مناطق آزاد تجاری بانه و مریوان در کردستان شد و تاکید کرد: بدون شک، ایجاد چنین مناطقی در توسعه اقتصادی استان نقش بسیار مهمی دارد.
** سخت گیری های بی مورد بانک ها مانع سرمایه گذاری در کردستان است
نماینده مردم شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران نیز سخت گیری های بی مورد بانک های کردستان را مانع سرمایه گذاری بخش خصوصی در استان دانست و اظهار کرد: متاسفانه بانک ها سلیقه ای عمل کرده و همکاری لازم را برای سرمایه گذاری در این حوزه ندارند.
سید مهدی فرشادان به سند توسعه استان نیز اشاره کرد و گفت: در صورت اجرایی شدن این سند، زمین های زراعی آبی کردستان به 300 هزار هکتار افزایش خواهد یافت و به درصد میانگین کشوری نزدیک خواهیم شد.
وی با بیان اینکه کردستان دارای یک میلیون و 200 هزار هکتار زمین زراعی است ادامه داد:
فرشادان یادآور شد: اعتبار مورد نیاز برای انتقال آب سدها به زمین کشاورزی تخصیص داده نشده است این در حالی است که میلیون ها مترمکعب آب در پشت سدهای کردستان ذخیره شده است.
وی کردستان را بهشت دامپروری خواند و یادآور شد: ایجاد صنایع تبدیلی مواد لبنی در این استان می تواند رشد این صنعت را در کردستان منجر شود اما در این زمینه بسیار کم کاری شده است.
استان کردستان با 29 هزار کیلومتر مربع مساحت و جمعیتی بیش از یک میلیون و 603 هزار نفر در غرب ایران واقع شده است.
خبرنگار: وریا کرمی ** انتشار: امید بهمنی
7355/6108

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/9222/نرخ-بیکاری-کردستان-در-سال-گذشته،-16،3-درصد-بوده-است
بستن   چاپ