عصر کرد
750 هزار قلمه ریشه‌دار انگور در کردستان توزیع شده است
يکشنبه 17 شهريور 1398 - 12:40:57
عصر کرد - سنندج - رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: امسال برای توسعه باغات انگور این استان 750 قلمه ریشه‌دار انگور با اعتبار دولتی میان باغداران توزیع شده است.

خالد جعفری روز سه شنبه در آیین برگزاری نخستین جشنواره استانی انگور سیاه بانه (ته‌ره‌ره‌سه) اظهار داشت: امسال برای توسعه باغات در این استان اقدامات بسیار خوبی انجام شده و توسعه باغات در یک هزار و 700 هکتار از اراضی آن انجام شده است.
وی با بیان اینکه 16 هزار از باغات استان آبی و 34 هزار هکتار به صورت دیم است، اضافه کرد: بخش کشاورزی مهمترین بخش است که در هر شرایط تداوم دارد و باعث تحول اقتصادی می‌شود.
جعفری افزود: رونق و توسعه بخش کشاورزی استان نیازمند تزریق به سه هزار و 200 میلیارد ریال کمک بلاعوض و 20 هزار میلیارد ریال تسهیلات است که پرداخت تسهیلات با همکاری بانک کشاورزی در حال انجام است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: در این راستان به متقاضیان طرح توسعه باغات زمین و تسهیلات کم بهره پرداخت می‌شود.
وی اظهار داشت: کارخانه تولید فرآورده‌های انگور و عصاره مالت در مریوان در دست اقدام است که سالانه ظرفیت مصرف 80 هزار تن مواد خام فرآوری محصولات مختلف این میزان را دارد.
کردستان دستواردهای علمی خوبی در ارتبا با انگور سیاه دارد
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان هم در این جشنواره گفت: دستاوردهای بسیار خوبی در زمینه تحقیقات کشاورزی حاصل و انگور سیاه با ارقام مختلف معرفی شده است.
محمد حسین صدری افزود:انتقال دانش فنی، آموزش های لازم و دستور العمل های مناسب کشاورزان ارائه شده و نهال استاندارد بدون ویروس و بیماری در بین کشاورزان و باغداران توزیع شده است.
وی اظهار داشت: تولید نهال شناسنامه‌دار یکی از وظایف مرکز تحقیقات است و در سال‌های اخیر نیز برنامه های در راستای توسعه باغات به روش ها نوین ارائه شده و این روند همچنان ادامه دارد.
کشاورزی شهرستان بانه نیازمند توجه ویژه است
سرپرست فرمانداری بانه هم گفت: باتوجه با اینکه در سال‌های گذشته فعالیت مرزی در بانه رواج داشته بخش کشاورزی بانه مورد بی مهری قرار گرفته است.
محمد امین زاده اظهار داشت: باتوجه به تغییرات ایجاد شده در زمینه فعالیت های مرزی فعالیت بخش کشاورزی در بانه نیازمند نگاه ویژه است و پرداخت تسهیلات کم بهره باید به کشاورزان در اولویت قرار گیرد.
وی گفت: در یکسال گذشته 15 میلیارد ریال برای طرح آبیاری نوین در بانه هزینه شده و بیش از 200 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان زیر پوشش سیستم های نوین آبیاری قرار گرفته است.
امین زاده در بخش دیگری از سخنانش به تلاش‌های دولت شده برای رسمی شدن مرز سیرانبند بانه اشاره کرد و افزود: تلاش‌های زیادی برای بازگشایی این مرز انجام شده و این تلاشها همچنان ادامه دارد بازگشایی این بازارچه یکی از مهمترین مطالبات مردم کردستان است.
وی اظهار داشت: منطقه ویژه اقتصادی بانه پیشانی اقتصاد استان است و تاکنون 200 میلیارد ریال برای اجرای طرح های این منطقه هزینه شده که در آینده نزدیک به بهره برداری می‌رسد.
سرپرست فرمانداری بانه با اشاره به بهره برداری 53 طرح خدماتی و عمرانی در هفته دولت گفت: 100درصد روستاهای شهرستان از نعمت روشنایی برق و بیش از 90 در صد روستاهای بانه از نعمت گاز برخوردار است.
سالانه 9 هزار تن انگور در بانه تولید می‌شود
مدیر جهاد کشاورزی بانه گفت: سالانه در این شهرستان 9هزار تن انگور تولید می‌شود که 2 هزار تن آن برای تازه خوری و هفت هزار تن نیز برای فراوری در بازار عرضه می شود.
کریم شریفی اظهار داشت: یک هزار و 850 هکتار از اراضی شهرستان به تاکستان‌های انگور اختصاص یافته که زمینه درآمدزایی بیشتر برای باغداران فراهم کرده است.
وی افزود: زمین های شیب دار بانه برای توسعه باغات انگور مناسب بوده و بخشی از اراضی ملی که فاقد پوشش جنگلی است در قالب توسعه باغات به بهره برداران محلی واگذار می‌شود.
شریفی گفت: ایجاد کانال‌های بازار یابی و بازار رسانی، توسعه صنایع تبدیلی و سرد خانه ای زمینه را برای صادرات این محصول فراهم می‌کند.
وی با بیان اینکه در هر هکتار از انگورستان‌های این شهرستان پنج تن محصول تولید می‌شود اظهار داشت: سال گذشته بانه رکورد تولید انگور در کشور با تولید 45 تن در هکتار را شکست.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بانه گفت: وجود بوته ها وحشی نر و ماده انگور در روستاهای تازیان وتاژان بیانگر سابقه 2 هزار ساله وجود انگور در این شهرستان است.
شهرستان مرزی بانه با 157 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتر غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
7469 / 3034

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/91662/750-هزار-قلمه-ریشه‌دار-انگور-در-کردستان-توزیع-شده-است
بستن   چاپ