عصر کرد
شبکه‌های تعاونی‌ها زنان در کشور ایجاد می شود
يکشنبه 17 شهريور 1398 - 09:57:45
عصر کرد - زنجان - مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشور گفت: شبکه‌های تعاونی‌های زنان در کشور ایجاد و با شبکه‌ای شدن این تعاونی‌ها، امکان شناخت، تعامل، اطلاع رسانی و آموزش بین تعاونی‌های زنان فراهم می شود.

وحیده نگین روز شنبه در همایش نقش زنان در توسعه پایدار اقتصادی - اجتماعی با رویکرد تعاون و کارآفرینی افزود: نیاز بازار در سطح این شبکه‌ها اطلاع رسانی می شود و برای ایجاد ارزش افزوده، تعاونی‌ها برای تولید نیاز سایر شرکت‌های تعاونی فعالیت و از محصولات سایر شرکت‌ها تغذیه می کنند.
وی یادآورشد: در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از طریق سازمان‌ها، صندوق‌ها و بانک‌های زیر مجموعه این وزارتخانه می توان شبکه ای فراهم کرد تا خدمات و نیازهای تعاونی‌ها از طریق ادارات شناسایی و شرایط راه اندازی تعاونی‌های جدید تسهیل شود.
مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشور گفت: زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور در توسعه اقتصادی – اجتماعی نقش دارند و علیرغم وجود قوانین و مقرارتی در اسناد بالادستی، مشاهده می شود که شرایط و فرصت استفاده از توانمندی بانوان فراهم نشده است.
نگین با بیان اینکه تجربه ثبات کرده که زنان توانستند موانع و مشکلات را پشت سر بگذارند موفقیت‌های اجتماعی آنان محقق شده است، خاطرنشان کرد: یکی از موانع بر سر راه پیشرفت زنان بسنده کردن به نقش این قشر در خانواده بوده است.
وی با تاکید بر اینکه نقش زن به عنوان مربی تربیتی در خانواده تنها ظرفیت و پتانسیل وی نیست، اظهارکرد: در صورتی که از سایر توانمندی‌های این قشر توانا در توسعه اجتماعی - اقتصادی استفاده شود، می تواند علاوه بر جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی، زمینه کاهش فقر و نابرابری و بهبود آموزش و تربیت نسل فراهم می شود.
نگین یادآورشد: نقشی که زنان در توسعه دارند علاوه بر اینکه می تواند اثرات کوتاه مدت در ایجاد اشتغال و توسعه پایدار داشته باشد، تاثیرات بین نسلی قابل توجهی به دنبال دارد.
مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشور گفت: مطالعات نشان می دهد زنان بیشتر از مردان درآمد خود را صرف فرزندان می کنند که این موضوع می تواند پایه‌های توسعه کشور را محکمتر کند.
نگین با اشاره به اینکه در شرایط فعلی که اقتصاد کشور نیازمند مقاوم سازی است، نمی توان توانایی زنان را به عنوان نیمی از جمعیت کشور نادیده گرفت، افزود: به کار گیری این قشر از جامعه، نیازمند برنامه ریزی است و خود بانوان باید در برای به کارگیری توانمندی‌های خود تلاش کنند.
وی ادامه داد: تعاونی‌ها ابزار بسیار مهمی برای حضور و مشارکت اجتماعی بانوان هستند ولی با وجود آنکه در سال‌های اخیر زنان جامعه توانستند شکاف بین زنان و مردان را در زمینه آموزش و تحصیلات از بین ببرند اما همچنان بین کار آفرینی و اشتغال این دو گروه فاصله زیادی وجود دارد.
نگین خاطرنشان کرد: در حال حاضر نرخ بیکاری زنان دو برابر مردان است و زنان در بخش‌های غیر رسمی شاغل هستند که این موضوع مشکلاتی به همراه دارد.
مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشور گفت: ساختارهای صنعت بیمه ای کشور به گونه ای نیست که بتواند این بخش را تحت پوشش قرار دهد و یکی از اقداماتی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دستور کار خود قرار داده، خارج کردن ساختارهای بیمه ای از قالب مرد مدارانه است.
نگین با بیان اینکه 81 درصد بیمه شدگان صندوق بیمه تامین اجتماعی را مردان و 19 درصد را زنان تشکیل می دهند، افزود: این موضوع به دلیل اشتغال زنان در مراکز غیر رسمی است.
وی تاکید کرد: در صورتی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تدابیر، سیاست گذاری‌ و برنامه ریزی، مشاغل پاره وقت و غیر رسمی را تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی قرار دهد، کمک بزرگی به اشتغال زنان خواهد شد.
نگین اظهارکرد: ضمن اینکه فعالیت تعاونی‌ها می تواند مشارکت اجتماعی بانوان را بیشتر کند، موجب افزایش سرمایه اجتماعی شده و بسیاری از مشکلات جامعه را کاهش می دهد.
7325/3001

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/91647/شبکه‌های-تعاونی‌ها-زنان-در-کشور-ایجاد-می-شود
بستن   چاپ