عصر کرد
مصرف زیاد نمک از عوامل موثر بر افزایش فشار خون است
دوشنبه 29 آبان 1396 - 2:59:08 PM
ایرنا - اجتماعی
کرد آنلاین - سنندج - ایرنا - مشاور تغذیه بیمارستان توحید سنندج با اشاره به اینکه ناراحتی های قلبی و عروقی و افزایش فشار خون از علل اصلی مرگ و میر است، گفت: مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و بروز بیماری های قلبی و عروقی است.
زاهد مفاخری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مصرف روزانه بیش از اندازه نمک منجر به افزایش فشار خون، بیماری های قلبی و عروقی، سکته مغزی، پوکی استخوان، سرطان معده و سنگ کلیه در افراد می شود.
وی با بیان اینکه سدیم دریافتی بدن از طریق نمک تامین می شود، افزود: میزان مصرف روزانه نمک برای عملکرد انقباضات عضلانی، انتقال پیام های عصبی، سوخت و ساز بدن و غلظت خون لازم و ضروری است.
مفاخری یادآور شد: از آنجا که در تولید و فرآوری منابع غذایی مصرفی مانند پنیر، رب گوجه فرنگی، انواع سس ها و فست فودها مقادیری نمک استفاده می شود در همین راستا برای کاهش فشار خون باید میزان نمک دریافتی بدن کاهش یابد.
وی بر کاهش مصرف برخی چاشنی ها مانند انواع سس، شوریجات، رب و غذاهای شور و کنسرو شده که حاوی مقادیری نمک است و جایگزین کردن سبزیجات تازه، سیر، لیموترش، آب نارنج و آویشن به جای مصرف نمک تاکید کرد.
مشاور تغذیه بیمارستان توحید سنندج اضافه کرد: برای جلوگیری از مصرف بیش از حد نمک، نمکدان از سفره غذا باید حذف شود با این اطمینان که هر غذایی که روزانه مصرف می کنیم حاوی مقداری نمک است.
مفاخری با اشاره به اینکه در غذاهای مصرفی ما در مرحله فرآوری و تولید مقادیری نمک استفاده می شود، گفت: قبل از مصرف هر نوع مواد غذایی برچسب آن را بخوانیم تا از میزان نمک موجود در آن مطلع شویم.
نمک مورد نیاز هر فرد در روز معادل 5 گرم یا یک قاشق مرباخوری است، در حالیکه این رقم در جامعه ما سه برابر استاندارد جهانی است.
خبرنگار: شیوا اردلان منش ** انتشار: مجید سلیمانی
7352/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/8915/مصرف-زیاد-نمک-از-عوامل-موثر-بر-افزایش-فشار-خون-است
بستن   چاپ