عصر کرد
/گزارش/
دغدغه‌هایی از جنس خبرنگاری/ خودزنی یا خودبزرگ‌بینی!
دوشنبه 21 مرداد 1398 - 00:15:54
عصر کرد - در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار در شهر سنندج دغدغه‌هایی مطرح شد که برخی آن را خودزنی و برخی نیز مسایل مطرح شده را تایید می‌کردند.
به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، مراسم گرامیداشت روز خبرنگار امسال در حالی از ساعت شش بعدازظهر روز یکشنبه(20 مرداد) در سالن پیامبر اعظم استانداری آغاز شد که پس از چهار ساعت و در ساعت 10 شب به پایان رسید.
مراسمی که بازهم همچون سال‌های گذشته، دارای سخنرانی‌های متعدد و طولانی بود، با این تفاوت مثبت که بخش زیادی از زمان برنامه در اختیار خبرنگاران قرار گرفت تا دغدغه‌های خود را مطرح کنند.
اما برخی از خبرنگاران در سخنان خود مسایلی را مطرح ‌کردند که از سوی تعدادی دیگر به خودزنی تعبیر می‌شد و در چندین مورد فضای سالن به محل بحث و گفت‌وگوهای دو نفره تبدیل شد.

کاظم ایمان زاده، رئیس خانه مطبوعات استان کردستان، اولین نفری بود که پشت تریبون حاضر شد و طی سخنانی به فعالیت 150 رسانه و 180 فعال رسانه‌ای در استان اشاره و عنوان کرد: از این تعداد 140 نفر عضو اصلی خانه مطبوعات هستند‌.
رسانه‌های کردستان رشد کیفی لازم را نداشته‌اند
وی عنوان کرد: از لحاظ کمی رشدی مناسبی را در تعداد رسانه‌های استان داشته‌ایم، اما به لحاظ کیفی رشد لازم را نداشته و دچار بحران و کمبود مخاطب شده‌ایم.
رئیس خانه مطبوعات استان کردستان، ورود برخی افراد از طریق ایجاد کانال‌های غیرحرفه ای به عرصه خبرنگاری را یکی دیگر از آسیب‌های حوزه رسانه ذکر کرد و افزود: فعالیت این کانال ها در فضای مجازی که در جذب مخاطب نیز موفق بوده‌اند، ذائقه مردم را بر هم زده است.
ایمان زاده، همچنین نداشتن آزادی بیان رسانه ها را از عوامل موثر در کاهش مخاطب ذکر کرد و گفت: استاندار باید این مهم را در استان پیگیری کند و میزان آزادی بیان رسانه ها را مشخص کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر خانه مطبوعات استان قدرت اجرایی ندارد که برای عملکرد بهتر باید به نهادی کاملا صنفی تبدیل شده و مدیریت آن به دست فعالان این عرصه سپرده شود.
جهنم روزنامه نگاری در کردستان!
پس از این سخنان نوبت به خبرنگاران رسید که مسایل و دغدغه‌های خود را مطرح کنند که فیض الله پیری، روزنامه نگار هفته نامه سیروان به عنوان اولین نفر پشت تریبون حاضر شد و طی سخنانی اظهار کرد: متاسفانه در کردستان در جهنم روزنامه نگاری قرار داریم که ورود بدون شناخت به این عرصه از مهمترین دلایل آن است.
وی افزود: زباله رسانه‌ای در استان بسیار تولید می‌شود و بعضا مطالبی را رسانه‌ها منتشر می‌کنند که هیچ فایده‌ای را برای استان دربرندارد.
پیری به بحث اخلاق رسانه‌ای هم اشاره و تصریح کرد: یک جانبه‌نگری را باید در تولیداتمان کنار بگذاریم.

پس از این سخنان، چند تن از خبرنگاران در واکنش به سخنان فیض الله پیری، مسایل مطرح شده را بیشتر به خودزنی تعبیر کردند که این روزنامه نگار هم از آنها خواست پشت تریبون حاضر شده و مسایل و دغدغه‌هایشان را مطرح کنند.
انتقاد از دستمزد پایین خبرنگاران حق التحریری خبرگزاری‌ها
روناک کنعانیان یکی دیگر از خبرنگاران استان هم در ادامه اظهار کرد: یکی از آسیب‌های مطبوعات ما بحث جناح بازی است که باید کنار گذاشته شود .
وی گفت: اگر انتقادی را از مسئولی داریم باید بدون هیچ ترس و دلهره‌ای بیان کنیم.
کنعانیان، همچنین ضمن انتقاد از دستمزد پایین خبرنگاران حق التحریری خبرگزاری‌ها؛ به عدم مدیریت آگهی‌های نشریات استان هم اشاره کرد و ادامه داد: متاسفانه پای رانت‌های آگهی هم در استان باز شده و برخی از نشریات بیشترین آگهی را می‌گیرند و برخی نیز از آگهی‌ها محروم هستند.
این خبرنگار کردستانی خاطرنشان کرد: برخی از مسئولان استان نیز انتقادات را بر نمی‌تابند و متاسفانه از خبرنگاران در دستگاه قضایی شکایت کرده‌اند که باید پس گرفته شود.

گلایه از عدم مدیریت آگهی‌های نشریات
خبات ساعدی از دیگر خبرنگاران استان، نیز از عدم مدیریت آگهی‌ها انتقاد و اظهار کرد: متاسفانه بعضا آگهی‌ها به نشریاتی داده می‌شود که در سال بسیار محدود چاپ می‌شوند.
وی همچنین به ضرورت فعالیت خبرنگاران حرفه‌ای تاکید کرد و گفت: ما متاسفانه خبرنگار تخصصی را در استان نداریم که باید در بخش‌های مختلف خبرنگار متخصص تربیت شود.
وی در پایان سخنانش خواستار ساماندهی اعضای خانه مطبوعات استان و پالایش اعضای اصلی آن شد.
سلیمان الله مرادی، مدیرمسئول روزنامه روژان هم در این مراسم طی سخنانی اظهار کرد: باید رسانه های ما حرفه‌ای عمل کرده و نیروی متخصص خبرنگاری در آنها فعالیت کنند.
مسئولان نسبت به انتقادات بی تفاوت نباشند
وی از رفتار و عملکرد برخی از مسئولان استان هم انتقاد کرد و گفت: انتطار داریم مدیران به انتقادهایی که از عملکرد آنها می‌شود بی تفاوت نبوده و مشکلات را برطرف کنند.
الله مرادی، خواستار همکاری مدیران با رسانه‌های استان شد و اظهار کرد: اگر به رسانه‌های رسمی استان بها داده شود رسانه های معاند نظام نمی‌توانند شایعه‌ها را پخش کنند.
یحیی صمدی هم یکی دیگر از خبرنگاران استان بود که خواستار پایان دادن به صدور مجوزهای فله‌ای برای نشریات، توجه بیشتر خبرنگاران به حوزه فرهنگ و هنر، رعایت انصاف در انعکاس اخبار و تلاش خبرنگاران برای رفع مشکلات استان شد.
مرتضی حق بیان، از روزنامه نگاران استان نیز گفت: مشکل ما این است که بی سوادان در عرصه رسانه کار را به دست گرفته‌اند و به صورت حرفه‌ای کار نمی‌کنند.
وی از خبرنگاران استان خواست دیدگاه خود را نسبت به مسایل استان بازتر کنند و مطالبه‌گر باشند.
ضرورت بهره گیری از نخبگان کُرد در عرصه‌های مدیریتی کشور
بهزاد احمدی، خبرنگار خبرگزاری صداوسیما هم در این مراسم طی سخنانی کوتاه خواستار بهره گیری از نخبگان کُرد در عرصه‌های مدیریتی کشور شد.
پس از پایان یافتن صحبت‌های خبرنگاران، که بیشتر مسایل و مشکلات مشترکی را بیان می‌کردند، یک گروه موسیقی کُردی به اجرای برنامه پرداختند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان هم در ادامه این برنامه پشت تریبون حاضر شد و اظهار کرد: مطرح شدن کردستان در سطح کشور در گرو وجود رسانه‌ای سراسری است که ما هنوز در استان نداریم.
جلال قلعه شاخانی، اقتصاد رسانه را یکی از بحث‌های کلیدی عنوان و وضعیت استان کردستان را در این خصوص نامناسب توصیف کرد.
خبرنگاران از طریق صندوق هنرمندان برای بیمه خود اقدام کنند
وی همچنین صدور مجوزهای فله‌ای را یکی دیگر از مشکلات حوزه رسانه برشمرد و در مورد بیمه خبرنگاری نیز اظهار کرد: تعیین تکلیف وضعیت بیمه خبرنگاران وظیفه خود رسانه‌هاست اما خبرنگاران فاقد بیمه از طریق صندوق حمایت از هنرمندان و خبرنگاران می‌توانند خود را بیمه کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی از همه رسانه‌های استان خواست تا در کنار نقدهای منصفانه خود خبرهای خوب و امیدبخش نیز مخابره کنند.

استاندار: با مدیران متخلف برخورد می‌کنم
استاندار کردستان هم در این مراسم آخرین نقری بود که پشن تریبون رفت. او از بیان نشدن نقاط قوت استان انتقاد کرد و گفت: بنده به هیچ وجه قصد حمایت از مدیران متخلف را ندارم و اگر مدیری متخلف باشد قطعا با او برخورد خواهم کرد.
بهمن مرادنیا با اشاره به اینکه رسالت خبرنگاران امیدآفرینی است، افزود: همه مدیران استان ناکارآمد نیستند اما متاسفانه فضای خوبی برای مسئولان در استان ایجاد نشده است. باید منصفانه رفتار کنیم چون نشان دادن چهره زشت و فقیر از استان سرمایه گذاران را فراری می‌دهد.
وی تاکید کرد: بیایید عهد ببندیم که توسعه استان محور همدلی و همکاری ما باشد و کسانی را که کار می کنند تشویق کنیم و اسامی کسانی که کار نمی‌کنند را شفاف اعلام کنیم.
استاندار برگزاری کنگره مشاهیر کرد را یکی از اتفاقات خوب در استان عنوان کرد و گفت: متاسفانه آنگونه که باید رسانه‌های استان به این امر نپرداختند و بعضا با انتقادات تخریب گونه و مطرح کردن مسایل هزینه‌ای، این اتفاق بزرگ را کمرنگ جلوه دادند.
وی در پایان سخنان خود نوید ایجاد یک صندوق اعتباری برای خبرنگاران با 200 میلیون تومان اعتبار اولیه جهت در اختیار گذاشتن تسهیلات لازم را به آنها داد و گفت: ایجاد یک رسانه سراسری را نیز در استان پیگیری خواهم کرد.
مراسم روز خبرنگار امسال در استان، بدون صرف شام و دورهمی‌های سنوات گذشته به پایان رسید.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/87656/دغدغه‌هایی-از-جنس-خبرنگاری--خودزنی-یا-خودبزرگ‌بینی!
بستن   چاپ