عصر کرد
به مناسبت هفته وقف:
باشیم حتی اگر نفس نکشیم/ وقف اکسیر جاودانگی است
چهارشنبه 17 آبان 1396 - 8:35:24 AM
مهر
کرد آنلاین - قروه- اصحاب رسانه کردستان به مناسبت گرامیداشت هفته وقف، این اکسیر جاودانگی را در قروه با دو موقوفه جدید و ترویج فرهنگ وحدت برای رسیدن به فرصتی نیک با جرعه گره گشایی سر کشیدند.

 وقف، کلمه ای که یادآور عشق و ایثار است. عشقی که نسبت به دیگران می توان از خود نشان داد و ایثاری که جاودانگی آن تا بی نهایت خواهد بود.
گاهی همراهی وقف با وقت است و گاهی هم با دانایی، گاهی با گذشت و گاهی با اندوخته های درونی و گاهی هم منابع مالی.
هر وقفی و از هر نوعی ارزش و اهمیت خاص خود را دارد و در این میان بهترین نوع وقف، آن است که ماندگاری و فراگیری اش تا بی نهایت می رسد. همانند موقوفه مرحوم «میر محمود حسینی» به عنوان بزرگترین موقوفه استان کردستان که یک چهارم از املاک خود در شهر قروه واقع در پارک تفریحی سراب کوثر و سه دانگ روستای صندوق آباد را در سال 1297 هجری قمری وقف روضه خوانی، خیرات و مبرات می نماید. این موقوفه که در حدود 140 سال پیش صورت گرفته جزو موقوفات شاخص کشوری بوده دارای وسعت و گستردگی رقبات موقوفه، نیت عام موقوفه و شخصیت اخلاقی و دینی واقف می باشد.
درآمد حاصل از این موقوفات هر ساله در بخش های اجتماعی مانند کمک به فقرا و افراد بی بضاعت و در امور فرهنگی مانند مراسمات دینی و مذهبی و روضه خوانی و ... صرف می شود. همچنین این موقوفه دارای 30 واحد عرصه و اعیان مسکونی زوج های جوان می باشد که تا حدودی از مشکلات مرتبط به مسکن برای زوج های جوان در اوایل زندگی مشترکشان می کاهد.
رصد زندگی مرحوم میر محمود حسینی باعث شد تا خبرنگاران استان کردستان در سفری یک روزه به مناسبت هفته وقف بازدیدی از مکان های وقف شده شهرستان قروه داشته و از نزدیک با آثار عمل نیک وقف آشنا شوند.
ثبت دو موقوفه جدید
مقصد نخست امامزادگان هاجر و سارا (س) بود. رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان قروه در جریان بازدید از این امامزاده ها از ثبت دو موقوفه جدید خبر داد و گفت: این موقوفات یک مورد آن برای مسجد با مبلغ 500 میلیون ریال و دیگری برای خیرات و مبرات با مبلغ یک میلیارد ریال می باشد.
به گفته حجت الاسلام عباس ایزدی در شهرستان قروه آمار کلی موقوفات در سال جاری شامل 330 موقوفه متصرفی، 4 هزار رقبه متصرفی و 24 بقاع متبرکه می باشد.
وی با بیان اینکه امامزاده هاجر و سارا (س) در طرح توسعه و بازسازی قرار دارند، افزود: برای مرمت این مکان ها در طرح مذکور مبلغ 270 میلیون ریال هزینه شده است.
ایزدی با اشاره به برنامه های هفته وقف در قروه، شعار این هفته را همه واقف باشیم دانست و بیان کرد: در سال جاری بیش از 30 عنوان برنامه فرهنگی در این مدت خواهیم داشت.
وی ترویج فرهنگ وقف در جامعه را ضروری دانست و تصریح کرد: ایجاد مشاوره وقف، راه اندازی انجمن یاوران وقف، اجرای برنامه های تبلیغی و ترویجی فرهنگ وقف و ... از جمله محورهایی است که می تواند در معرفی فرهنگ وقف مؤثر باشد.
موقوفه ای برای وحدت
دومین مقصد کاروان اصحاب رسانه را به پارک تفریحی سراب کوثر رساند. پارکی که یک چهارم آن از موقوفات مرحوم «میر محمود حسینی» می باشد و هم اکنون در اجاره شهرداری قروه قرار دارد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه قروه در این مکان تفریحی از اجرای نیات واقفین خیراندیش در سال جاری به مبلغ یک میلیارد و 478 میلیون و 104 هزار ریال خبر داد.
همچنین حجت الاسلام عباس ایزدی میزان اعتبار هزینه شده برای حفظ و نگهداری رقبات موقوفه و بقاع متبرکه را 4 میلیارد و 619 میلیون ریال عنوان کرد.
وی در ادامه به وقف جالب توجهی با نیت حفظ وحدت در شهرستان قروه اشاره کرد و افزود: «فرج اله خالدیان» دو سال پیش موقوفه ای را برای مسجد وقف کرد که نکته جالب آن وقف مسجد برای اهل تسنن و تشیع بود.
به گفته ایزدی این نوع وقف دارای شاخص بالا و ویژگی های خاصی است که در واقع به دنبال تقویت اتحاد و وحدت مردم می باشد و ترویج این گونه وقف کردن ها در حال حاضر بسیار مهم و حیاتی به نظر می رسد.
توسعه و بازسازی موقوفه
در مسیر امامزاده سید جلال الدین (ع) به عنوان سومین مقصد، ذره بین خبرنگاران طرح توسعه و بازسازی امامزادگان قروه را درشت می کند. در این میان در بازدید از پروژه احداث، توسعه و بازسازی امامزاده جعفر (ع) واقع در شهر دلبران، حجت الاسلام عباس ایزدی از اجرای این طرح برای 8 امامزاده شهرستان خبر می دهد.
وی جمع کل هزینه این طرح در سال جاری را 3 میلیارد و 69 میلیون ریال عنوان کرد و گفت: در حال حاضر توسعه و مرمت امامزادگان یکی از برنامه های پیش رو سازمان اوقاف می باشد.
ایزدی با اشاره به اهمیت پروژه توسعه امامزاده جعفر (ع) دلبران، افزود: این امامزاده با هزار متر مربع زیربنا باتوجه به چشم انداز ویژه ای که دارد فضای مناسبی برای برنامه های فرهنگی می باشد.
به گفته وی این پروژه با 40 درصد پیشرفت فیزیکی و اعتبار هزینه شده تا کنون به مبلغ دو میلیارد ریال پیش بینی می شود تا سال آینده تکمیل و آماده بهره برداری شود.
پس از گذر طرح توسعه، نگاه خبرنگاران به روستا و منطقه نمونه گردشگری باباگرگر قروه و امامزاده سید جلال الدین (ع) خیره می شود. منطقه ای که 15 هکتار از آن وقف می باشد. این وقف مربوط به محوطه امامزاده بوده که در طرح توسعه و بازسازی قرار دارد و در حال حاضر با میزان اعتبار 230 میلیون ریال در حال بازسازی و مرمت است.
فرصتی نیک
کاروان خبرنگاران در حالی مکان های وقف شده در قروه را ترک می کرد که دیده شد چه بسیار گره هایی که با سر انگشتان انسان هایی باز می شود که از غروب عمرشان سال ها و حتی قرن ها می گذرد، اما اموالشان خالصانه و بدون منت بخشیده شد تا الفبا و اصول زندگی را زنده ها بیاموزند. همانند مؤسسه نگهداری از دختران بی سرپرست سما که وقفی است برای کاری جاوید اثر.
با اکسیر وقف، واقف عمری به بلندای زمان می یابد و فرصت حضوری همیشگی در کارهای نیک را پیدا می کند و اینجاست که واژه های زندگی و مرگ معنایی دیگر می یابد. زندگی یعنی باشیم حتی اگر نفس نکشیم همانند بسیاری از واقفان...

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/8486/باشیم-حتی-اگر-نفس-نکشیم--وقف-اکسیر-جاودانگی-است
بستن   چاپ