عصر کرد
رئیس شرکت برق قروه:
کاهش خاموشی با همراهی مردم میسر است/ضعف فرهنگسازی در مصرف برق
شنبه 22 تير 1398 - 09:13:58
عصر کرد - قروه- رئیس شرکت توزیع برق شهرستان قروه از ضعف تبلیغ و فرهنگسازی در مصرف برق گفت و با بیان اینکه قیمت واقعی این انرژی در کشور مشخص نیست، همراهی مردم را عاملی برای مبارزه با خاموشی دانست.

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: تعداد 53 هزار و 229 مشترک برق در شهرستان قروه وجود دارند که از این تعداد 44 هزار و 559 مورد مربوط به بخش خانگی، هزار و 338 مشترک در بخش کشاورزی، در بخش صنعت 296 مورد، تجاری با 5 هزار و 331 مشترک، هزار و 487 مورد به صورت عمومی و 218 مورد هم مربوط به روشنایی معابر هستند.
با این وجود سال گذشته شهرستان قروه در مصرف برق رتبه اول در استان را داشت و در واقع علت اصلی این مسئله هم به واسطه چاه های عمیقی است که در منطقه وجود دارد و به مشترکان خانگی مربوط نیست.
گرچه بیشترین مشترک در بخش خانگی وجود دارد اما بالاترین میزان مصرف مربوط به بخش کشاورزی است و به دلیل اینکه قروه قطب اصلی کشاورزی کردستان محسوب می شود. هرچند نبود ژنراتورهای برق به اندازه کافی برای تأمین برق چاه های کشاورزی هم مدنظر است اما رعایت مصرف برق این روزها باتوجه به وضعیت قرمز استان در کشور بسیار ضرورت دارد.
گرچه انتظار می رفت با بارندگی های اخیر مطابق گفته های مسئولان دیگر شاهد خاموشی در کشور نخواهیم بود اما گویا تأمین برق هم با مشکل مواجه شده به طوری که هشدارها در خصوص صرفه جویی برق روز به روز جدی تر می شود.
در همین راستا رئیس شرکت توزیع برق شهرستان قروه از مشکلات مرتبط در این زمینه می گوید. «فرهاد میمنت آبادی» در گفت و گو با خبرنگار مهر روند سیاست گذاری ها در تعرفه برق تا رعایت الگوی مصرف توسط مشترکان و دیگر موارد قانونی مرتبط را در این زمینه دخیل دانست.
واقعی نبودن قیمت برق
مطابق اظهارات «میمنت آبادی» قیمت برق در کشور واقعی نیست و در واقع تا زمانی که تعرفه اصلی تعیین نشود این وضعیت ادامه خواهد داشت.
در واقع در ایران برق ارزان بوده و قیمت واقعی آن از مصرف کننده دریافت نمی شود و همین باعث شده که صرفه جویی در این زمینه چندان مورد توجه قرار نگیرد و به دلیل مشخص نبودن قیمت واقعی برق رشد مصرف افزایش پیدا کرده است.
اگر برای هر چیزی قیمت اصلی آن به مصرف کننده اعلام شود قطعاً دقت در استفاده از آن ایجاد شده و موارد صرفه جویی هم رعایت می شوند.
مشوق هایی برای مصرف بهینه
همچنین تعیین مشوق هایی برای مشترکانی که بتوانند مصرف برق خود را کاهش دهند تعیین شده است. «میمنت آبادی» ضمن بیان این مطلب از اجرای این امتیازات تشویقی برای تمامی بخش ها گفت.
در بخش کشاورزی با رعایت بهینه مصرف تا به امروز 71 میلیون تومان تشویقی به کشاورزان قروه ای پرداخت شده و در این زمینه شهرستان موفق به کسب رتبه نخست در استان گردید.
برای مشترکان خانگی و تجاری هم اگر در مصرف برق رعایت داشته باشند مشوق هایی همانند در نظر گرفته شده است.
به هر حال مصرف اصولی نه تنها به نفع مشترکان خواهد بود بلکه برای توسعه و بهبود وضعیت منطقه از همه نظر نقش مؤثری دارد.
الزام کاهش 20 درصدی توسط ادارات
در زمینه صرفه جویی در برق یکی نکات مهم باز می گردد به ادارات که ملزم به کاهش 20 درصدی مصرف خود هستند. بنابه گفته های رئیس شرکت توزیع برق شهرستان قروه، ادارات باید سیستم های سرمایشی خود را به گونه ای کنترل کنند که باعث افزایش مصرف نشوند و روشنایی محیط را به میزان نرمال برسانند.
ادارات برای اجرای بهتر این مهم می توانند مدیر انرژی تعیین کنند و سرویس کاری وسایل برقی لازم را هر چند وقت یکبار داشته باشند و در خرید وسایل برقی به ویژه در خصوص برچسب انرژی دقت نمایند.
امتیاز ویژه ای که برای ادارات در این زمینه مدنظر قرار گرفته این است که هر اداره ای اگر خود مولد برق باشد و همان برق تولیدی را خود مصرف کند، شرکت برق هزینه آن را پرداخت می کند.
مدیریت مصرف به معنای مصرف نکردن نیست
اصلی ترین نکته مربوط به مصرف برق باز می گردد به مدیریت مصرف. مقوله ای که به گفته «فرهاد میمنت آبادی» به معنای مصرف نکردن نیست بلکه این است که در اوج مصرف از وسایل برقی پرمصرف همانند «ماشین لباسشویی، اتو، کولر گازی و …» استفاده نشود.
در واقع مدیریت مصرف یعنی اینکه بدانیم در اوج مصرف چگونه مصرف خود را کاهش دهیم. به طوری که نباید در ساعات اوج مصرف از 12 تا 16 عصر و از 20 تا 24 شب از وسایل برقی پر مصرف استفاده کرد.
باید بدانیم اگر برق نباشد عمده ترین فعالیت صنایع بهم می خورد و مشکل ایجاد می شود لذا نیاز است به بهترین نحو از امکانات استفاده کرد.
مردم باید بدانند که در زمان اوج مصرف قیمت ها افزایش می یابد و مشترکان پرمصرف هزینه برقشان 16 تا 23 درصد گران تر حساب می شود. همچنین اگر مشترکان مصرف کمی داشته باند و در کنتور بخش کم باری بالاتر باشد شامل تخفیف و امتیازات ویژه خواهند شد.
لزوم استفاده از ژنراتور استاندارد در ادارات حساس
شبکه توزیع برق روباز است و برای همین تحت تأثیر عوامل جوی قرار دارد. بنابراین آن طور که «میمنت آبادی» می گوید اداراتی که حساسیت بالایی دارند باید از ژنراتورهای استاندارد برای مواقع قطعی برق برخوردار باشند و منبع ذخیره ای را ایجاد کنند.
البته این ژنراتورها باید دقیق باشد و مدام سرویس کاری شود و فرسوده و قدیمی هم نباشد چرا که استفاده از ژنراتورهای نامناسب مشکل را بیشتر می کند و تأمین کننده برق هم نخواهد بود.
به روز کردن تمامی تجهیزات برقی
تمامی مشترکان باید از تجهیزات برقی به روز استفاده کنند. تجهیزات قدیمی از نظر «میمنت آبادی» نه تنها باعث افت راندمان کاری می شوند بلکه رشد بی رویه مصرف برق را هم در پی دارند.
در بخش صنعت اکثر دستگاه ها قدیمی بوده و همین مصرف برق را بالا می برد و یا در بخش کشاورزی و یا خانگی نیاز است سیستم های برقی همه به روز رسانی و جدید شوند. حتی در ادارات هم باید از وسایلی که باعث کاهش مصرف برق می شوند استفاده کرد.
حفاظت از محیط زیست با مصرف بهینه برق
«میمنت آبادی» دیگر مبحث مرتبط را اثر استفاده بهینه از مصرف برق بر حوزه محیط زیست دانست. به طوری که اگر مصرف درست باشد آلودگی های زیست محیطی هم کاهش می یابد. همچنین نیروگاه های فسیلی و گازی در این حوزه نقش دارند و در این میان با حذف قبض کاغذی که تا اواخر شهریور ماه انجام می شود، هم کمک بسیار ارزشمندی در حفاظت از محیط زیست می کند.
همچنین حذف قبض کاغذی صرفه جویی در هزینه را در بر دارد و به نوعی در روند توسعه مؤثر خواهد بود.
عواملی که باید دیده شوند
خاموش کردن حتی یک عدد لامپ اندازه یک نیروگاه برق سنندج صرفه جویی دارد و معادن همان نیروگاه هم برق را تأمین می کند. «فرهاد میمنت آبادی» معتقد است امروزه مواردی در افزایش مصرف برق دخیل اند. مواردی همانند توسعه شهرنشینی، تغییر الگوی مصرف، اطمینان از مباحث بالا بودن نفت و گاز و … که اگر از پروسه رعایت خارج شوند شبکه توزیع برق به بحران می خورد.
همچنین باید دانست که هدف از مدیریت مصرف رضایت مردم و کاهش فشار به شبکه است که این مسئله باعث افزایش کارآیی انرژی و خدمات بهتر می شود.
از طرفی کاهش اعتبارات نسبت به قبل خود باعث افزایش مشکلات می شود و مقام سازی، نگهداشت، اصلاح و بهینه سازی شبکه در کنار قدرت مانور شبکه از جمله کارهایی است که باید مورد توجه قرار گیرند.
جای خالی فرهنگسازی و تبلیغ
رئیس شرکت توزیع برق قروه یکی از مشکلات پیش رو در زمینه وضعیت برق را مربوط به نبود فرهنگ سازی و برنامه های تبلیغی دانست. مطابق گفته های «فرهاد میمنت آبادی» اگر رسانه ها در راستای تبلیغ صرفه جویی در مصرف برق مثل گذشته همکاری داشته باشند بسیار مؤثر خواهد بود. همان طور که در سال ها پیش تبلیغاتی چون «بابا برقی» یا «من لامپ کم مصرفم» بسیار فراگیر بود و همه از کودک و بزرگ جذب آن می شدند و ناخودآگاه رعایت می کردند.
همین طور همکاری ادارات منجمله شهرداری که در زمان اوج مصرف روشنایی معابری که ضروری نیست را کاهش دهد در فرهنگ سازی تأثیر دارد.
مصرف برق با استخراج ارز دیجیتال
میمنت آبادی یکی از دیگر از دلایل افزایش مصرف برق را مربوط به استخراج ارز دیجیتال دانست. ارزی که با استفاده از دستگاه های ماینینگ تولید می شوند و برق بسیار بالایی را هم مصرف می کنند.
گرچه از مصرف بالای برق توسط این دستگاه ها بسیار گفته شده اما این نمی تواند تنها دلیل باشد و یکی از مکمل هاست و در کنار مصرف بی رویه، ارزان بودن برق و … نقش خود را ایفا می کند.
همراهی مردم؛ کوتاهی خاموشی
شبکه توزیع برق در شهرستان قروه هزار و 300 تا هزار و 400 کیلومتر است و شرکت برق وظیفه توزیع را دارد مگر اینکه حادثه ای رخ دهد و خاموشی اجباری لحاظ گردد. این را «میمنت آبادی» برای این می گوید که نشان دهد رعایت مصرف برق تا چه میزان اهمیت دارد.
در این زمینه همراهی مردم می تواند خاموشی ها را کاهش و وضعیت شهرستان و استان را به سبزی برساند.
اگر مردم همکاری داشته باشند تا پایان تابستان مصرف کاهش یافته و قطعی گسترده در شبکه ایجاد نخواهد شد در غیر این صورت باید منتظر خاموشی بالا بود.
اینجا همه چیز به مصرف مردم باز می گردد. مشترکانی که اگر با یک لامپ کم مصرف به جنگ لامپ پر مصرف در هر بخشی بروند مطمئن باشند که در تأمین برق بسیار کمک رسانی کرده و خاموشی ها را به روشنایی پیوند خواهند زد.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/83797/کاهش-خاموشی-با-همراهی-مردم-میسر-است-ضعف-فرهنگسازی-در-مصرف-برق
بستن   چاپ