عصر کرد
مدیرکل دفتر آموزش ترویج و مشارکت‌های مردمی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور عنوان کرد:
وجود 4 هزار و 800 همیار طبیعت در کردستان
سه شنبه 18 تير 1398 - 23:23:15
عصر کرد - مدیرکل دفتر آموزش ترویج و مشارکت‌های مردمی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، به شاخص فعالیت‌های مشارکتی در استان کردستان اشاره و عنوان کرد: وجود 4 هزار و 800 همیار طبیعت در استان بیانگر فعالیت‌های مشارکتی در استان است.
به گزارش ایسنا منطقه کردستان، وحید جعفریان شامگاه امروز در کارگاه آموزشی ترویجی معاونین فنی روسای ادارات آموزش ترویجی و مشارکت‌های مردمی و روسای ادارات جنگل‌داری و جنگل‌کاری استان‌های زاگرسی در سنندج با اشاره به اینکه اجرای ماده قانونی بند ب ماده 29 قانون احکام دایمی برنامه‌های توسعه کشور در اولویت برنامه‌های دفتر ترویج و مشارکت‌های مردمی سازمان جنگلها ، مراتع و آبخیزداری کشور قرار دارد، اظهار کرد: این آیین نامه باید در حوزه زاگرس مورد بهره‌برداری قرار گیرد.
وی تصریح کرد: مردمی ‌شدن اقتصاد در روستاها، ارتقا مشارکت جوامع محلی، توانمندسازی آنها در حفظ منابع طبیعی محیط زیست کشور از اهداف دفتر آموزش و ترویج سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور است و اجرای این طرح ها بدون مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست.
مدیرکل دفتر آموزش ترویج و مشارکت‌های مردمی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، افزود: سپردن عرصه‌های منابع طبیعی به افراد بومی و ساکنان محلی اثرگذار است و حفظ و حراست از منابع طبیعی باید به بهره‌برداران سپرده شود در واقع بدون رضایت مندی مردم عرصه طبیعی پایدار نخواهد بود.
جعفریان بیان کرد: این ماده قانونی فرصتی است تا فعالیت‌های اجرایی موجود در طرح بوم‌سازگان زاگرس را با پشتیبانی جوامع محلی دنبال کنیم به طوری که جلب و ارتقاء مشارکت مردم در راستای حفظ و احیای منابع طبیعی به عنوان یک ضرورت باید مورد توجه قرار گیرد.
وی عنوان کرد: استفاده بیش از پیش از ظرفیت تسهیل‌گران در جهت ایجاد حمایت تشکل‌ها و حمایت از ظرفیت‌های صندوق حمایت توسعه منابع طبیعی آموزش مورد توجه است و اگر در مسیر مردمی شدن اقتصاد در روستاها حرکت نکنیم جز اتلاف منابع کاری نکرده‌ایم.
مدیرکل دفتر آموزش ترویج و مشارکت‌های مردمی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، عملیاتی‌شدن بند ب ماده 29 قانون واگذاری طرح‌های منابع طبیعی افراد بومی و محلی را نقطه عطفی در مشارکت مردم محلی مناطق زاگرس ‌نشین دانست و گفت: از ظرفیت این ماده قانونی در راستای پروژه‌های بوم‌سازگان زاگرس و پروژه‌های حفاظتی استفاده کنیم. 
جعفریان عنوان کرد: طرح بوم‌سازگان زاگرس افزون بر دستاوردهای بیولوژیکی احیا جنگل‌ها منجر به افزایش مشارکت جوامع محلی در جهت بومی کردن فعالیت‌های آبخیزداری و نقش‌آفرینی مردم در جوامع محلی است.
وی ذکر کرد: با بهره‌گیری از ظرفیت افراد متخصص و تحصیلکرده، این قشرها می‌توانند در فرآیند تصمیم‌گیری نقش‌آفرینی کنند.
مدیرکل دفتر آموزش ترویج و مشارکت‌های مردمی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، با اشاره به وجود یک هزار و 366 تعاونی تخصصی در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری در کشور، بیان کرد: سهم اعتبارات تخصیص یافته به بخش ترویج در کشور 191 میلیارد ریال بوده که تقویت ایجاد تشکل‌ها و تعاونی‌ها در دستور کار قرار گرفته و امسال تعاونی‌های غیرفعال فعال می‌شود.
جعفریان به شاخص فعالیت‌های مشارکتی در استان کردستان اشاره و خاطرنشان کرد: وجود 4 هزار و 800 همیار طبیعت در استان بیانگر فعالیت‌های مشارکتی در استان است.
وی در پایان نقش همیاران طبیعت را در زمینه اطفا حریق تخریب طبیعت بسیار اثربخش توصیف کرد.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/83713/وجود-4-هزار-و-800-همیار-طبیعت-در-کردستان
بستن   چاپ