عصر کرد
مدیرکل انتقال خون کردستان:
کردستان رتبه اول شاخص اهدای خون بانوان کشور را کسب کرد
سه شنبه 18 تير 1398 - 17:03:42
عصر کرد - سنندج - مدیرکل انتقال خون کردستان گفت: در سه ماه نخست امسال بانوان کردستانی با مشارکت هشت درصدی رتبه اول شاخص اهدای خون بانوان کشور را به خود اختصاص دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی انتقال خون کردستان، محمد سعید کریمیان در خصوص آمار اهدای خون بانوان در استان کردستان با بیان اینکه نیمی از خون های اهدایی به مصرف بانوان می رسد اما مشارکت آنان در اهدای خون کمتر از پنج درصد است، اظهار داشت: در سه ماه نخست امسال هشت هزار و 792 داوطلب اهدای خون به مراکز انتقال خون کردستان مراجعه کرده اند که از این تعداد 912 مراجعه سهم بانوان نوع دوست کردستانی بوده است.
وی با بیان اینکه در این مدت 457 واحد خون کامل از بانوان اهداکننده خون دریافت شده است، افزود: در سه ماه نخست امسال 262 اهداکننده زن بار اول نیز در مراکز اهدای خون استان پذیرش شده و از آنان نمونه خون دریافت شده است که دست کم سه ماه پس از اخذ نمونه می توانند تبدیل به یک اهداکننده مستمر خون شوند.
مدیرکل انتقال خون استان کردستان با اشاره به اینکه کردستان در سالیان اخیر همواره جز استانهای برتر در شاخص اهدای خون بانوان بوده است، ادامه داد: در سه ماه نخست امسال کردستان رتبه اول، استان مرکزی رتبه دوم و لرستان نیز رتبه سوم اهدای خون بانوان را کسب کرده اند.
کریمیان یکی از مهمترین دغدغه‌های سازمان انتقال خون ایران در حوزه اهدا کنندگان خون را درصد مشارکت زنان دانست و یادآور شد: بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان نگاه ویژه‌ای به اهدای خون بانوان دارند و به عنوان مثال در برخی کشورهای اروپایی آمار اهدای خون زنان برابر با مردان است.
وی بر اساس نتایج پژوهش ها در ایران و سایر کشورهای جهان، زنان را دارای سالم ترین منابع خون برشمرد و بیان کرد: گرایش کمتر بانوان به رفتارهای پرخطر و توجه بیشتر به شیوه زندگی سالم دلیل تاکید سازمان انتقال خون بر ضرورت افزایش مشارکت بانوان است.
مدیرکل انتقال خون استان کردستان گفت: زنان به عنوان رکن اصلی نهاد خانواده می‌توانند با مشارکت در اهدای خون علاوه بر ترویج رفتارهای انسان دوستانه در آموزش فرزندان و شرکت در عرصه فعالیت‌های خداپسندانه گام بلندی در افزایش مشارکت خانواده در اهدای خون بردارند.
کریمیان با یادآوری اینکه مردان سالانه چهار بار و زنان حداکثر سه بار می‌توانند اهدای خون کامل داشته باشند، اظهار داشت: در شرایط فعلی با وجود اینکه جمعیت بانوان ایرانی از نظر داشتن رفتارهای پرخطر در زمینه عفونت‌های قابل انتقال از طریق خون مانند سابقه اعتیاد تزریقی و تماس جنسی نامطمئن در مقایسه با جمعیت مردان جامعه سالم‌تری را تشکیل دهند، اما آمار اهدای خون‌شان کمتر است.
وی اهدای خون بانوان را حلقه ای مغفول در مشارکت های اجتماعی بانوان خواند و افزود: اگرچه کردستان حائز رتبه های برتر اهدای خون بانوان است اما این آمار در مقایسه با مشارکت بانوان کردستانی در دیگر عرصه های عام المنفعه مانند محیط زیست، کودکان کار و بیماران خاص پایین است.
مدیرکل انتقال خون کردستان در پایان بهبود وضعیت سلامت جامعه را در گرو افزایش شاخص های سلامت بانوان دانست و ابراز امیدواری کرد که با حضور چشمگیرتر بانوان به ویژه دختران سالم و بانشاط جامعه بتوان بیماران نیازمند بیشتری را جان دوباره بخشید.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/83707/کردستان-رتبه-اول-شاخص-اهدای-خون-بانوان-کشور-را-کسب-کرد
بستن   چاپ