عصر کرد
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان:
مصرف فرآورده‌های خون در بیمارستان‌های کردستان 11 درصد کاهش یافت
دوشنبه 17 تیر 1398 - 8:59:51 AM
ایسنا
عصر کرد - سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: امسال 17 مرکز درمانی استان 11 هزار و 787 واحد فرآورده خون دریافت کرده‌اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 11 درصد کاهش نشان داده است. وحید یوسفی نژاد  در خصوص چگونگی مصرف فرآورده های خون در مراکز درمانی استان گفت: 17 مرکز درمانی استان مجوز تزریق فرآورده های خون به بیماران را دارند و از آغاز امسال تاکنون 11 هزار و 787 واحد فرآورده خون را انتقال خون دریافت کرده‌اند.
وی با بیان اینکه این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 11 درصد کاهش را نشان می‌دهد، افزود: در 107 روز نخست سال گذشته 13 هزار و 222 واحد خون از انتقال خون کردستان به مراکز درمانی ارسال شده که این رقم در سال جاری روند کاهشی مطلوبی داشته است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه تزریق خون می‌تواند پیامدهای مختلفی به دنبال داشته باشد، ادامه داد: در هر بار تزریق خون یک مجموعه از آنتی‌ژن‌های بیگانه به بیمار تزریق می‌شود که این اقدام‌ می‌تواند منجر به تضعیف سیستم ایمنی شود که تضعیف سیستم ایمنی ممکن است بیماری‌ را شدت بخشد.
یوسفی نژاد با بیان اینکه مفهوم مدیریت خون بیمار این است که خون خود بیمار را مدیریت کنیم تا بی نیاز از خون دیگران و تزریق آن شود، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی در حوزه آموزش علم مدیریت خون بیمار با برگزاری دوره های آموزشی متعدد ویژه کادر درمان تلاش های بسیاری انجام داده است.
وی گفت: در بهینه سازی مصرف خون و مدیریت خون بیمار در تلاشیم تا روند درمان بیمار را تسهیل کنیم و هزینه‌های نظام سلامت را هم کاهش دهیم.
یوسفی نژاد تاکید کرد: کادر درمان در استان در تلاش هستند تا در شرایطی که امکان استفاده از جانشین‌های خون و پلاسما مانند سرم ها، آلبومین، اریترپوئتین، خون اتولوگ و یا مصرف فاکتورهای مجزا و روش های جایگزین و یا کم کننده مصرف خون و فرآورده وجود دارد از تزریق خون اجتناب کنند.
وی میزان کاهش دریافت فرآورده های پلاکتی و فرآورده‌های پلاسمایی را به ترتیب 11 و 27 درصد اعلام کرد و گفت: امسال مراکز درمانی استان در مقایسه با سال گذشته 350 فرآورده پلاکتی و 980 فرآورده پلاسمایی کمتر از سال گذشته را از انتقال خون کردستان دریافت کرده اند که نشان از مدیریت صحیح مصرف و مدیریت خون بیماران توسط پزشکان دارد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بیمارستان توحید سنندج را پر مصرف‌ترین بیمارستان از حیث مصرف میزان مصرف فرآورده خون در استان برشمرد و خاطرنشان کرد: این بیمارستان موفق شده است میزان درخواست خون و فراورده های مختلف آن را 20 درصد کاهش دهد.
وی در پایان با اعلام این خبر که دانشگاه علوم پزشکی بودجه مناسبی برای مطالعات در حوزه طب انتقال خون تخصیص خواهد داد، یادآور شد: در تلاشیم تا در تغییر نگاه پزشکان نسبت به مدیریت مصرف خون گام برداریم تا هر چه سریعتر به دستاوردهای بیشتری برسیم و از دست رفتن سرمایه ها را در نظام سلامت به پایان برسانیم.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/83639/مصرف-فرآورده‌های-خون-در-بیمارستان‌های-کردستان-11-درصد-کاهش-یافت
بستن   چاپ