عصر کرد
اساتید دانشگاههای اقلیم کردستان عراق:
کنگره مشاهیر کرد بستر تقویت همکاریهای فرهنگی و پژوهشی است
سه شنبه 11 تیر 1398 - 10:22:58 AM
ایرنا
عصر کرد - سنندج - اساتید دانشگاه سلیمانیه عراق می گویند: برگزاری کنگره مشاهیر کُرد و تجلیل از مفاخر بستری برای توسعه همکاری‌های مشترک علمی، پژوهشی و فرهنگی بین ایران و اقلیم کردستان عراق است.

معاون رئیس دانشگاه چه‌رمو سلیمانیه عراق روز سه شنبه در حاشیه نخستین کنگره بین المللی مشاهیر کرد در دانشگاه کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تعاملات علمی و پژوهشی بین دانشگاه‌های ایران و دانشگاه‌های اقلیم کردستان عراق رو به گسترش است و از این همکاری‌ها خرسند هستیم.
بهرام احمد تبادل تفاهم نامه و استاد و دانشجو بین دانشگاه کردستان و دانشگاه چه‌رمو سلیمانیه را اقدامی مناسب ارزیابی کرد و افزود: پژوهش‌های علمی مشترکی درباره مسائل و مشکلات کردستان ایران و عراق در دست اجراست.
بهرام احمد برگزاری کنگره مشاهیر کرد را فرصتی برای تقویت این تعاملات اعلام کرد و گفت: امیدواریم چنین برنامه‌هایی در سطوح دیگر نیز ادامه داشته باشند.
استاد رشته مدیریت کار دانشگاه سلیمانیه عراق نیز در این ارتباط نقش کنگره را در شناساندن مفاخر کرد زبان بسیار مؤثر اعلام کرد و با تقدیر از برگزاری این همایش بزرگ، گفت: برای دانشگاهیان و پژوهشگران فرصت مناسبی فراهم شده است تا با یکدیگر مراودات علمی و پژوهشی بیشتری داشته باشند.
امجد محمد عبدالله بررسی پیشینه تاریخی کردها را از مهمترین نکاتی دانست که در چنین کنگره‌هایی بیشتر از پیش نمایان می‌شود.
این استاد دانشگاه افزود: این کنگره موجب نزدیکی و تألیف قلوب بیشتر کردها می‌شود.
مراسم افتتاحیه کنگره بین المللی مشاهیر کُرد با حضور حجت الاسلام علی یونسی دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، جمعی از مسئولان داخلی و خارجی و نام‌آورانی همچون «مظهر خالقی» در تالار مولوی دانشگاه کردستان آغاز شد.
در این کنگره 2 روزه قرار است در انتهای نخستین کنگره مشاهیر کُرد از نام‌آوران عرصه‌های مختلف فرهنگی، هنری، اجتماعی، ورزشی، موسیقی و علمی کُرد تجلیل شوند.
مسئولان استان کردستان از یکسال پیش فعالیت خود را در راستای برگزاری کنگره‌ای به منظور معرفی و تجلیل از مشاهیر و نام آوران کُرد آغاز کردند و در این راستا 6 کار گروه در حوزه‌های علوم انسانی، زبان و ادبیات، فرهنگ و هنر، علوم پایه و مهندسی، کشاورزی و پزشکی تشکیل شد.
بعد از گذشت حدود پنج ماه از آغاز رسمی فعالیت این کارگروه‌ها و کنکاش و بررسی در خصوص مشاهیری که در قید حیات بودند، اسامی تعیین شده به شورای راهبردی کنگره که ریاست آن بر عهده استاندار کردستان بود، ارسال شد.
تلاش برگزار کنندگان کنگره مشاهیر کُرد در دعوت و حضور چهره‌های مطرحی همچون مظهر خالقی هنرمندی نام آشنای این دیار که 38 سال دور از وطن بوده عاقبت به ثمر نشست و روز گذشته این هنرمند عرصه موسیقی کُردی از طریق مرز باشماق پا به خاک میهن گذاشت.
برنامه‌های جانبی این کنگره از روز یکشنبه 9 تیر ماه با برپایی نمایشگاه‌های خوشنویسی و کتاب کُردی و برگزاری شب شعر و کنسرت موسیقی آغاز شد و دوشنبه 10 تیر هم نشست خبری استاندار کردستان، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس دانشگاه کردستان با هدف تشریح برنامه‌های کنگره برگزار شد.
از سری برنامه‌های جانبی کنگره در روز سه شنبه هم برگزاری کنسرت شهرام ناظری و سعدون کاکایی است که به صورت مجزا در 2 سانس در سالن آزادی به اجرای برنامه می‌پردازند.
اکران فیلم سینمایی زر ساخته کاظم اوز از فیلمسازان مطرح کُرد ترکیه در روزهای 11 و 12 تیر در سینماهای بهمن سنندج و کردستان مریوان و برگزاری نشست تخصصی با کارگردان این فیلم از دیگر برنامه‌های جانبی کنگره است.
9937 / ‏‬ 3034

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/83235/کنگره-مشاهیر-کرد-بستر-تقویت-همکاریهای-فرهنگی-و-پژوهشی-است
بستن   چاپ