عصر کرد
قربانیان مین در کردستان حمایت نمی شوند
دوشنبه 10 تير 1398 - 17:53:15
عصر کرد - سنندج - نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی گفت: مین ها پس از جنگ در کردستان جان صدها نفر را گرفته و بسیاری از افراد نیز با انفجار آنها نقص عضو شدند اما قربانیان از حمایت نهایت های مربوطه محروم هستند.

محسن بیگلری روز دوشنبه در نخستین همایش استانی تجلیل از مربیان و فعالان حوزه آموزش مخاطرات مین و مهمات باقی مانده از جنگ اظهار داشت: با گذشت بیش از 30 سال از جنگ تحمیلی مین به عنوان مهمان ناخوانده کردستان همچنان قربانی می‌گیرد.
وی با بیان اینکه ضروری است که مسئولان در این زمینه به قربانیان مین کمک کنند و تا جایی که امکان دارد زمینه را برای تحت پوشش قرار دادن آنان در نهادهای حمایتی را فراهم کننداضافه کرد: امدادگران و نجاتگران هلال احمر برای نجات جان دیگر افراد با فداکاری و از خودگذشتی تلاش می‌کنند و گاهی نیز این افراد جان خود را در این راه از دست می‌دهند.
3464 کردستانی در زمینه خطرات مین آموزش دیدند

مدیرکل جمعیت هلال احمر کردستان نیز در این همایش گفت: در سال گذشته سه هزار و 464 نفر کردستانی در زمینه مخاطرات مین و مواد منفجره باقی مانده از هشت سال جنگ تحمیلی آموزش دیدند.
محمد باقر محمدی اظهار داشت: در راستای آموزش مخاطرات مین 32 مربی در هفت شهر استان فعالیت می کنند که در سال گذشته 2 دوره بازآموزی برای مربیان نیز برگزار شده است.
وی اضافه کرد: وجود مین و مواد منفجر باقیمانده از جنگ تحمیلی از مشکلات استان های نوار مرزی است که باید برای آموزش و آگاه سازی از مخاطرات مین و مواد منفجر همه دستگاه ها و سازمان هاهمکاری کنند.
وی از مربیان آموزشی به عنوان سربازان گمنام سلامت نام برد و اضافه کرد: میدان های مین متعدد، ناشناخته، پراکنده و بدون نقشه در مرزهای ما ایجاد شده که می توانند سال‌های سال در این مناطق قربانی داشته باشند.
مدیرکل جمعیت هلال احمر کردستان یادآور شد: سیلاب های مخرب نیز باعث می شود مواد منفجره و مین وارد نقاط دیگر شود و قربانیان بیشتری طعه به این مواد مرگبار شوند.
وی اظهار داشت: با هماهنگی صلیب سرخ جهانی جامعه هدفی در بحث آموزش مخاطرات مین و مواد منفجره از روستاییان، دهیاران، شوراهای اسلامی روستاها، کوهنواردان، کاروان های راهیان نور، معلمان آموزش و پرورش، مرزبانان و دانش آموزان تعریف شده است.
محمدی با بیان اینکه تا کنون 11 هزار و 390 نفر در زمینه های مختلف آموزش دیدند افزود: یکی دیگر از وظایف جمعیت هلال احمر آموزش همگانی در قالب کارگروه های مدیریت بحران کشور است که در این راستا سال گذشته 515 دوره آموزشی در رشته های مختلف برگزار شد.
جمعیت هلال احمر ایران در سال 82 توافق نامه ای با صلیب سرخ جهانی در بحث آگاه سازی از مخاطرات مین و مواد منفجره امضا کرده و متعهد شده که آموزش های لازم را در بحث مخاطرات مین و مواد منفجره به مردم این مناطق انجام دهد.
طرح بازنگری مناطق آلوده به مین در 199 نقطه مرزی و 366 پایگاه مین گذاری ده در دوران دفاع مقدس در سال گذشته در شهرستان‌های بانه، مریوان، دیواندره، سروآباد، بیجار، سنندج، کامیاران و سقز با هدف افزایش ضریب ایمنی مرزنشینان اجرا شد.
از سال 1367 تا سال 1396 در کردستان 170 نفر در شهرهای آلوده به مین بخاطر برخورد با مین‌های بجای مانده از دوارن دفاع مقدس جان خود را از دست دادند.
در این همایش از 55 مربی و فعالان حوزه آموزش مخاطرات مین و مهمات باقی مانده از جنگ تجلیل شد.
7469 / 3034

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/83194/قربانیان-مین-در-کردستان-حمایت-نمی-شوند
بستن   چاپ