عصر کرد
مسئول دبیرخانه کنگره مشاهیر کرد:
تجلیل مشاهیر فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیت های فرهنگی کردستان است
پنجشنبه 6 تير 1398 - 09:32:38
عصر کرد - سنندج – مسئول دبیرخانه کنگره مشاهیر کرد گفت: تجلیل و بزرگرداشت مشاهیر و نخبگان بهترین فرصت در راستای معرفی ظرفیت های فرهنگی کردستان است.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، عدنان برزنجی در جمع تعدادی از روحانیون اهل سنت شهر سنندج گفت: کنگره مشاهیر کُرد بزرکترین گردهمایی نامداران از همه طیف ها و اقشار مختلف، چهره ها وشخصیت ها فرهنگی، علمی، سیاسی، هنری از سراسر ایران و جهان است.
وی ضمن تقدیر از حضور روحانیون اهل سنت در دبیرخانه کنگره مشاهیر، اذعان داشت: حضور پررنگ روحانیون اهل سنت در کنگره مشاهیر کُرد فرصت بسیار مناسبی است.
وی در خصوص برگزیدن مشاهیر حوزه دین، گفت: مشاهیر حوزه دین توسط اساتید برجسته گروه علوم انسانی دانشگاه کردستان با برگزاری چندین جلسه وسمینارتخصصی برگزیده شده اند، با توجه به کثرت عالمان دین و دیانت در مناطق کُردنشین، این بخش دارای چندین نامزد بود، کارگروه این بخش بر اساس آخرین روش های علمی موفق به برگزیدن دو نفر از مشاهیر برجسته در عالم دین شدند.
مسئول دبیرخانه کنگره مشاهیر کُرد اذعان داشت: دانشگاه کردستان به عنوان مسئول کمیته علمی این کنگره مأموریت داشت در همه حوزه های علوم بشری افراد برجسته و مشهور را برگزیند یکی از حوزه های بسیار مهم و حساس در واقع حوزه دین بود.
وی افزود: شهرت و خدمات برجسته مشاهیر در جامعه و تأثیرگذاری آثار و تألیفات آنها برای کارگروههای پنجگانه کمیته علمی بسیار حائز اهمیت و مورد بحث بوده است.
در ادامه جلسه برزنجی به تشریح برنامه های جنبی کنگره پرداخت و گفت: برگزاری چندین پنل تخصصی در خصوص مشاهیر، نمایشگاه خوشنویسی به زبان کُردی با دستخط اساتید برجسته ایران، نمایشگاه آثار مکتوب مشاهیر، شب شعرهای متعدد با حضور شاعران نامدار کُرد سراسر جهان، کنسرت موسیقی با حضور نامداران عرصه موسیقی، نمایش فیلم با موضوع و زمینه کُردها از جمله مهمترین برنامه فرهنگی هنری نخستین کنگره مشاهیر کُرد است.
ماموستا محمد صالح مولانائی کمانگر از امامان جمعه وجماعت مساجد شهر سنندج در خصوص کنگره مشاهیر گفت: تداوم این کنگره در سالهای بعد بسیار مهم است زیرا کمیته علمی قادر خواهد بود افرادی که امتیاز کافی را برای حضور در جمع مشاهیر امسال را کسب نکرده اند در سالهای آینده به عنوان مشاهیر انتخاب شوند.
برزنجی در پاسخ به سوال یکی از حاضرین در جلسه مبنی بر اهداف برگزاری این کنگره، گفت: سنندج و استان کردستان به عنوان استان فرهنگی در مناطق کردنشین شناخته شده است لذا تجلیل از این مشاهیر و جمع کردن این مشاهیر گران پایه در سنندج از مصادیق واقعی فرهنگی استان و شهر سنندج است.
وی گفت: در ضمن در این کنگره برعکس کنگره 23 سال پیش، تجلیل از نامدارانی است که در قید حیات هستند، ضمناً این کنگره مقدمه بسیار مناسب و از لحاظ علمی و فنی برای تثبیت جایگاه سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی است، در واقع شهر سنندج در حال حاضر، مادر موسیقی ایران است اگر چه در ایام قدیم سنندج به شهر دارالعلم مشهور بوده است.
ماموستا عطاء اله حسن پور یکی از روحانیون حاضر در جلسه نیز در خصوص کنگره گفت: زنده نگهداشتن آداب و رسوم و سنن کُردی در برگزاری و نمادهای بکار گرفته شده در مراسمات ویژه کنگره مدنظر قرار گیرد تا الگوهای مناسب و دارای سبک وسیاق بزرگان و نامداران قدیم در میان جوانان و نوجوانان زنده شود؛ واقعیت امر کنگره مشاهیر با این اوصاف و عظمت وگستردگی می تواند در جامعه امروز مناطق کردنشین بسیار مثمر ثمر باشد و در آینده برکات و مزایای فراوانی نصیب استان نماید.
شایان ذکر است افتتاحیه و اختتامیه نخستین کنگره مشاهیر کُرد درتاریخ 11و 12 تیرماه سال جاری در محل تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار می شود، برنامه های جنبی این کنگره نیز در محل عمارت خسروآباد، خانه کُرد، گالری دیار و نگارخانه ارشاد اجرا خواهد شد.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/82891/تجلیل-مشاهیر-فرصت-مناسبی-برای-معرفی-ظرفیت-های-فرهنگی-کردستان-است
بستن   چاپ