عصر کرد
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر کردستان:
افزایش کشفیات مواد مخدر در کردستان نشان از رشد تقاضای مصرف مواد است
سه شنبه 4 تير 1398 - 09:19:05
عصر کرد - رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان کردستان، بیشترین کشفیات را مربوط به شهرستان سنندج، سقز و دیواندره ذکر و اعلام کرد: رشد کشفیات از یک سو برای ما خوشحال کننده و از یک سو نگران کننده است چراکه این مهم نشان از افزایش تقاضا نسبت به مصرف مواد، بین جوانان استان است. به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، سرهنگ فرامرز شاکری، در بازدید از خبرگزاری این خبرگزاری که امروز، سوم تیرماه صورت گرفت، اظهار کرد: مواد مخدر و اعتیاد جوانان، از جمله پنج آسیب مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده که، متاسفانه امروز تبدیل به یک معضل اجتماعی شده است.
وی با اشاره به اینکه مبارزه با مواد مخدر نیاز به کار و همت جمعی دارد، افزود: در این راستا تشدید مقابله و مبارزه با عرضه‌کنندگان و تولیدکنندگان مواد مخدر یکی از اولویت‌های اصلی پلیس مبارزه با مواد مخدر است.
شاکری، به طرح‌های مبارزه با مواد مخدر استان اشاره و عنوان کرد: پلیس مبارزه با مواد مخدر به صورت ماهیانه طرح‌هایی شامل، پاکسازی نقاط آلوده، کنترل محورهای مواصلاتی، پاکسازی محیط پیرامون مراکز آموزشی و دانشگاهی که یکی از معضلات اصلی این حوزه است و ... را به منظور مقابله با مواد مخدر در سطح استان کردستان انجام داده است.
وی با تأکید بر اینکه طرح‌های مقابله با مواد مخدر به صورت هدفمند و مستمر انجام می‌شود، بیان کرد: در سه ماه گذشته 285 طرح مبارزه با مواد مخدر در سطح استان انجام شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 163 درصد افزایش یافته است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان کردستان اعلام کرد: با توجه به اهمیت بحث کشفیات مواد مخدر تمرکز ما بر کار و اشراف اطلاعاتی، شناسایی و دستگیری افراد فعال و کسانی که به صورت عمده کار تهیه و توزیع مواد مخدر را انجام می‌دهند، است.
*کشف و ضبط 540 کیلوگرم انواع مواد مخدر در کردستان
وی عنوان کرد: در سه ماهه نخست سال جاری 540 کیلوگرم انواع مواد مخدر کشف و ضبط شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد 270 درصدی کشفیات مواد مخدر در استان را داشته‌ایم.
شاکری، تعداد دستگیرشدگان در مدت یاد شده را 1000 نفر قاچاقچی،حمل کننده و توزیع کننده مواد مخدر اعلام کرد و افزود: در بخش دستگیری عوامل تهیه و توزیع مواد مخدر نیز یک درصد افزایش داشته ایم.
وی بیشترین کشفیات را مربوط به شهرستان سنندج، سقز و دیواندره ذکر و اعلام کرد: رشد کشفیات از یک سو برای ما خوشحال کننده و از یک سو نگران کننده است چراکه این مهم نشان از افزایش تقاضا نسبت به مصرف مواد، بین جوانان استان است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان کردستان ادامه داد: حوزه مواد مخدر کمیته‌های مختلفی از جمله کمیته مقابله با مواد مخدر را دارد که وظیفه آن، مبارزه با عرضه‌کنندگان، تولیدکنندگان و قاچاقچیان مواد مخدر است، که با افزایش فعالیت های این کمیته، کشفیات را افزایش داده ایم.
*شناسایی 60 نقطه آلوده به مواد مخدر در کردستان
وی به شناسایی 60 نقطه آلوده به مواد مخدر در سطح استان کردستان اشاره و تصریح کرد: در این طرح بیشترین نقاط آلوده مربوط به شهر سنندج و قروه بوده است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان کردستان، قروه را یکی از آلوده‌ترین شهرستان های استان اعلام کرد و افزود: لازم است اقدامات مقابله مؤثرتری در سطح این شهرستان صورت گیرد.
شاکری اذعان کرد: تمرکز ما در بخش مناطق آلوده براین است که محیطی عاری از توزیع مواد مخدر در استان داشته باشیم، اما تعداد افرادی سودجو و حتی گمنام در این حوزه اقدام به آلوده کردن مناطق می‌کنند که باعث نارضایتی مردم شده است.
وی با اعلام اینکه ما در استان با قاچاقچیان مواد مخدر به دلیل اشراف اطلاعاتی، هیچگاه درگیری نداشته و بیشتر قاچاقچیان بدون هیچ مقاومتی و شلیک حتی یک تیر هم دستگیر می‌شوند، افزود: تمام کارهای پلیس مبارزه با مواد مخدر با همکاری و هماهنگی مراجع قضایی استان کردستان صورت می‌گیرد و در این بخش تعامل خوبی با مراجع قضایی استان داریم.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان کردستان بیان کرد: یکی دیگر از وظایف پلیس مبارزه با مواد مخدر جمع‌آوری و ساماندهی معتادان متجاهری است، که به نوعی هم چهره شهر را نازیبا می‌کنند و هم اسباب نارضایتی مردم در سطح شهر و عامل اکثر سرقت‌های خرد سطح شهر هستند.
*جمع آوری 225 معتاد متجاهر از ابتدای سال جاری تاکنون
وی با اشاره به اینکه از طریق شورای مبارزه با مواد مخدر کشور مجوز نگهداری 150 معتاد متجاهر استان داده شده است، عنوان کرد: 225 معتاد متجاهر جمع‌آوری و تحویل کمپ‌ها شده است که از این آمار، تعدادی هم چند بار به کمپ رفته‌اند.
شاکری با تأکید بر مراقبت های لازم بعد از خروج معتادان از کمپ‌ها اعلام کرد: بعد از خروج از کمپ به دلیل عدم حمایت خانواده و عدم پذیرش جامعه، نبود شغل و مراقبت های بعد از خروج، باز هم به چرخه اعتیاد باز می‌گردند.
وی تصریح کرد: ما به عنوان متولی طرح جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر در صورتی که بستر و شرایط لازم نگهداری از معتادان وجود داشته باشد، در کمتر از 72 ساعت کل معتادان متجاهر سطح شهر را جمع‌آوری می کنیم.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان کردستان افزود: در حال حاضر ظرفیت کمپ‌های سطح استان محدود بوده که در جلسه اخیر شورای مبارزه با مواد مخدر قول مساعد برای رفع این مشکل از سوی مسئولان امر داده شد که امیدواریم با رفع این مشکل بیشتر بتوانیم در بحث جمع آوری معتادان متجاهر کار کنیم.
وی مراقبت های بعد از خروج را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: معتاد بیمار است و باید برای مداوا و درمان وی اقدام شود و یک چتر حمایتی از سوی خانواده، جامعه و ارگان‌های ذیربط برای حمایت از آنان وجود داشته باشد تا شاهد بازگشت دوباره آنان به دام اعتیاد نباشیم.
شاکری عنوان کرد: براساس آمار سازمان بهزیستی استان کردستان جزو 10 استان کمتر آلوده شده در بحث مصرف و قاچاق مواد مخدر بوده است.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر یک بانک اطلاعاتی جامع در مورد تعداد معتادان متجاهر نداریم، خاطرنشان کرد: به طور کلی و بر اساس آمار اعلام شده در سطح استان کردستان، 180 معتاد متجاهر در سطح استان وجود دارد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان کردستان، با اشاره به وضعیت یکی از معتادان متجاهر و داراری بیماری همبود جسمی در سطح شهر سنندج،که طی چند وقت اخیر حضورش در شهر موجب نارضایتی مردم شده بود، بیان کرد: این فرد توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر جمع‌آوری و با انتقال به بیمارستان تحت مداوا قرار گرفته است.
وی اقدامات پلیس مبارزه با مواد مخدر استان را شامل مقابله با مواد مخدر، آموزش و اطلاع‌رسانی عنوان کرد و افزود: کارشناسان پلیس مبارزه با مواد مخدر در قالب مشاوره با همکاری آموزش و پرورش و دانشگاه ها در سطح مدارس و خوابگاه های دانشجویی به امر اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی دانش‌آموزان و دانشجویان اقدام می کنند.
شاکری، با ابراز تاسف از پایین آمدن سن اعتیاد بین جوانان 16 تا 17 سال در سطح کشور افزود: این امر زنگ خطری برای خانواده‌هاست تا بر فعالیت‌های فرزندانشان نظارت بیشتری داشته باشند.
وی افزود: سیگار و قلیان کشیدن دریچه ای برای گرایش به سمت مواد مخدر است، لذا باید خانواده ها نسبت به این امر حساسیت بیشتری داشته باشند و اجازه ندهند که حتی یک بار تفننی تجربه مصرف مواد مخدر را داشته باشند.
*تریاک و مواد صنعتی عمده‌ترین مواد مخدر مصرفی استان
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان کردستان، عمده‌ترین مواد مخدر مصرفی استان را تریاک و مواد صنعتی ذکر و بیان کرد: مصرف گل و شیشه امروز بیشتر بین جوانان رونق دارد که بیشترین آسیب را به فرد معتاد می‌زند.
وی تبلیغات سوء توزیع کنندگان را یکی از دلایل اصلی مصرف گل دانست و یادآور شد: امروزه بانوان از ماده مخدر گل غافل از آسیب های مصرف آن برای کاهش وزن استفاده می کنند که این امر نیازمند اطلاع رسانی بیشتر است.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/82726/افزایش-کشفیات-مواد-مخدر-در-کردستان-نشان-از-رشد-تقاضای-مصرف-مواد-است
بستن   چاپ