عصر کرد
سالانه 340 هزار تن علوفه در مزارع کرستان تولید می شود
سه شنبه 28 خرداد 1398 - 20:12:53
عصر کرد - سنندج - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: سالانه حدود 40 هزار هکتار از اراضی این استان به کشت نباتات علوفه ای اختصاص می یابد که در سال حدود 340 هزار تن علوفه در این مزارع تولید می شود.

محمد فرید سپری در کارگاه آموزشی ملی کشت و توسعه محصولات علوفه‌ای دیم با تاکید بر اینکه سیاست کلی استان ترویج محصولات علوفه‌ای با نیاز آبی پایین است خاطر نشان کرد: از مجموع 755 هزار و 106 هکتار سطح زیر کشت سالانه محصولات زراعی استان کردستان سطحی حدود 40 هزار هکتار آن یعنی 6 درصد به کشت نباتات علوفه‌ای اختصاص می‌یابد که در سال حدود 340 هزار تن علوفه در مزارع تولید می‌شود. که این میزان در دهه 90 نسبت به دهه 80 رو به افزایش بوده است.
وی اضافه کرد: در کردستان بیشترین سطح زیر کشت محصولات علوفه‌ای را یونجه، شبدر، ذرت علوفه‌ای، ماشک ، چغندر علوفه‌ای و اسپرس تشکیل می‌دهد.
سپری میزان تولید علوفه استان را با احتساب علوفه استحصالی از مراتع را 2 میلیون و 132 هزار تن عنوان کرد، و افزود: یونجه، شبدر، اسپرس، ماشک وخلر ، ذرت علوفه‌ای، ذرت دانه‌ای، بقایا گندم و جو و.... از عمده محصولات علوفه‌ای استان است.
وی به برنامه اجرایی کشت ماشک علوفه‌ای در سال زراعی 98-97 اشاره کرد و یادآورشد : 180 هکتار سطح ابلاغی وزارت به استان بوده که تا اکنون 422 هکتار ماشک در استان کشت شده و به عبارتی بیش از 230 درصد از برنامه ابلاغی، تحقق یافته است.
سپری اظهار کرد: پیش بینی در سال جاری تولید یک هزارو 825 تن ماشک دیم در استان است که نسبت به سال گذشته با تولید 200 تن، رشد 912 درصدی خواهیم داشت.
وی میزان سطح زیر کشت محصولات علوفه‌ای در سال زاعی 98-97 را این گونه تشریح کرد: یونجه 21 هزار هکتار، شبدر سه هزارو 145 هکتار، اسپرس 612 هکتار، ذرت علوفه‌ای 213 هکتار، سورگوم 10 هکتار، ماشک 456 هکتار و گلرنگ علوفه‌ای 3 هکتار در مزارع استان کشت شده است.
سپری در راستای برنامه وسیاست های تولیدمحصولات علوفه‌ای در استان کردستان به پروژه تبدیل دیمزارهای کم بازده اشاره کرد و خاطر نشان کرد: هدف از اجرای این طرح تولید علوفه مورد نیاز استان و جلوگیری از تخریب مراتع و فرسایش خاک وآب وسوق دادن کشاورزی دیم استان به سوی کشاورزی پایدار می‌باشد.
وی اضافه کرد: در این راستا درسال زراعی 98-97 میزان 47 تن بذر ماشک دیم در استان تأمین و توزیع گردید تا ضمن تولید علوفه در تناوب با محصولات دیگر به صورت حفاظتی کشت شود.
وی پروژه بهینه سازی دیمزارها با کشت لگوم‌های علوفه‌ای را از دیگر سیاستهای سازمان دانست و تصریح کرد: هدف از اجرای این طرح دستیابی به علوفه چند ساله و پایدار، افزایش درآمد و اشتغال در منطقه، افزایش حاصلخیزی خاک و جلوگیری از فرسایش و بالا آمدن سفره‌های آب زیرزمینی، افزایش تولید علوفه وکاهش فشار چرای دام در مراتع کشور و فراهم آوردن منابع علوفه‌ای مرغوب در استان است.
گفتنی است این کار گاه آموزشی به صورت دو روزه در استان کردستان برگزار می‌شود و از مزراع علوفه‌ای استان بازدید میدانی به عمل می آبد.
3034

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/82200/سالانه-340-هزار-تن-علوفه-در-مزارع-کرستان-تولید-می-شود
بستن   چاپ