عصر کرد
آموزش، حق بهره مندی از حیات سالم را برای همه یکسان می کند
سه شنبه 28 خرداد 1398 - 14:29:04
عصر کرد - مدیرکل دفتر اقتصاد و فناوری محیط زیست سازمان حفاظت از محیط زیست کشور، با تاکید بر اینکه برای کاهش ردپای اکولوژیکی در ایران نیاز به فناوری و ملزوماتی است گفت: آموزش مهمترین مقوله ای است که می تواند همه مردم را آگاه سازد و حق بهره مندی از حیات سالم را برای همه یکسان کند. به گزارش ایسنا منطقه کردستان، امروز(سه شنبه 28 خردادماه) کتایون حجتی در همایش گسترش و ترویج مشاغل سبز در راستای توسعه پایدار، اظهار کرد: کلید نجات محیط زیست آموزش و یادگرفتن مسایل محیط زیست و آموزش دادن آن است.
وی با تاکید بر اینکه در بحث پایداری محیط زیست، همه بر اساس قانون باید برای حفاظت از محیط زیست تلاش کنند افزود: همپوشانی سه شاخص اقتصاد، رفاه و محیط زیست موجب پایداری بیشتر می شود.
مدیرکل دفتر اقتصاد و فناوری محیط زیست سازمان حفاظت از محیط زیست کشور، بیان کرد: توسعه پایدار ابزار رسیدن به اهداف محیط زیست سالم، زندگی سالم، مشارکت های اجتماعی و دیپلماسی سالم محیط زیستی است.
وی با بیان اینکه توسعه زمانی اتفاق می افتد که بدون تخریب محیط زیست باشد عنوان کرد: ایجاد گسل ها در شهرهای مختلف، خشک شدن زاینده رود، افزایش آلودگی هوا و آب و ... هزینه هایی است که در قبال تخریب محیط زیست پرداخت کرده ایم و اکنون باید به فکر بازسازی منابع خدادای باشیم.
حجتی، ادامه داد: در حال حاضر کره زمین برای 7 میلیارد جمعیت خود، 12میلیارد هکتار ظرفیت زیستی دارد که به هر نفر یک و هفت دهم هکتارمی رسد، اما ما بیشتر از این ظرفیت زیستی استفاده کرده ایم و "ردپای اکولوژیکی" به وجود آورده ایم که شاخصی برای تامین زندگی پایدار هر نفر می باشد و با الگوی مصرف ما در ارتباط مستقیم است.
وی تصریح کرد: افزایش جمعیت، تنوع طلبی، مصرف گرایی و استفاده از منابع بدون آماده شدن زیر ساخت ها اتفاق مهم روی داده در حوزه محیط زیست است که منجر به افزایش پسماندها و دفع آنها به عنوان یک معضل شده است.
مدیرکل دفتر اقتصاد و فناوری محیط زیست سازمان حفاظت از محیط زیست کشور، گفت: بر اساس آمار سال 2015، ظرفیت زیستی در ایران برای هر نفر 8 دهم هکتار و ردپای ایجاد شده 3.4 دهم هکتار برآورده شده است و بر همین اساس به یک "کسری اکولوژیکی" معادل منفی 2.6رسیدیم و با توجه به جمعیت کنونی کشور، ظرفیت زیستی کمی داریم که با توجه به افزایش جمعیت، تنوع و افزایش مصرف گرایی، این مهم روند کاهشی داشته و زنگ خطری برای همه است.
وی با تاکید بر اینکه برای کاهش ردپای اکولوژیکی در ایران نیاز به فناوری و ملزوماتی هستیم افزود: آموزش مهمترین مقوله ای است که می تواند همه مردم را آگاه سازد و حق بهره مندی از حیات سالم را برای همه یکسان کند.
حجتی خاطرنشان کرد: خانواده بهترین رکن برای آموزش است و بانوان به عنوان مدیران خانواده می توانند بهترین انتقال دهنده میراث معنوی و حفاظت از محیط زیست باشند.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/82168/آموزش،-حق-بهره-مندی-از-حیات-سالم-را-برای-همه-یکسان-می-کند
بستن   چاپ