عصر کرد
معاون استاندار: روند روبه رشد مصرف مواد مخدر در کردستان نگران کننده است
يکشنبه 26 خرداد 1398 - 13:51:07
عصر کرد - سنندج - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان گفت: اگر چه این استان نسبت به اغلب مناطق کشور در بحث مصرف مواد مخدر شرایط بهتری دارد اما همین روند و رو به رشد بودن استفاده از این مواد نگران کننده است.

حسین خوش اقبال روز یکشنبه در جلسه کمیسیون شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان اظهار داشت: اگر روند رو به رشد مصرف مواد مخدر در کردستان افزایش یابد، این استان هم به سمت ناپاک شدن پیش خواهد رفت.
وی با بیان اینکه در سال های گذشته اعتیاد در کردستان بسیار کمتر بود، افزود: روند کنونی خوب نیست و باید نسبت به آگاه سازی خانواده ها و اجتماع در این رابطه اقدامات بهتری انجام داد ضمن اینکه این مهم نیازمند تلاش جدی تر دستگاه های مسئول است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با اشاره به اینکه برگزاری برنامه ها در هفته مبارزه با مواد مخدر باید عملکرد مثبتی برای جامعه داشته باشد، یادآور شد: نباید به ارائه گزارش ها و آمارهای غیرمفید در این حوزه اتکا کرد.
خوش اقبال بر توجه بیشتر به بحث پیشگیری و مبارزه با افزایش مصرف مواد مخدر در استان تاکید و اضافه کرد: روند افزایشی مصرف این مواد نگرانی هایی را برای مسئولان نیز ایجاد کرده است.
وی گفت: بحث آموزش و پیشگیری از افزایش مصرف مواد مخدر را باید از خانواده ها و مدارس آغاز کرد و با ارائه راهکارهای مناسب مانع از گسترش آن در استان شد.
70 درصد آسب های اجتماعی ریشه در اعتیاد دارد
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان هم گفت: 70 درصد آسیب های اجتماعی ریشه در اعتیاد دارد بنابراین تمرکز ما باید روی بحث پیشگیری و فرهنگ سازی خطرات استفاده از مواد مخدر باشد.
رحمان حریری با بیان اینکه اولویت ما در سال پیشگیری است، افزود: آمار معتادان متجاهر در استان 150 نفر است که نسبت به استان های اطراف شرایط بهتری داریم.
وی یادآور شد: استراتژی ما آگاه و حساس سازی جامعه و آموزش مستمر در زمینه خطرات اعتیاد است و باید از ظرفیت سازمان های مردم نهاد و ادارات و ارگان های مختلف استفاده کنیم تا کارهای مؤثری در بحث پیشگیری صورت گیرد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان با بیان اینکه 70 درصد بودجه این حوزه مربوط به بحث پیشگیری باشد، اضافه کرد: در هفته مبارزه با مواد مخدر (31 خرداد تا هفتم تیر) برنامه های خوبی برای آگاه سازی و ارائه مطالب سازنده به خانواده ها پیش بینی شده که امیدواریم این برنامه ها تأثیر خوبی در بحث پیشگیری و حساس سازی جامعه داشته باشد.
حریری افزایش مصرف را در کردستان نگران کننده دانست و اظهار داشت: اعتیاد در استان نسبت به سال های قبل روند به رشدی داشته و در حال حاضر طبق آمارها بیش از 22 هزار معتاد داریم که البته آمارهای غیر رسمی بالاتر است.
وی با بیان اینکه 70 درصد آماز زندانیان و 55 درصد آمار طلاق مربوط به موضوع اعتیاد است، گفت: باید ضمن آموزش مستمر و پیشگیری از مصرف مواد مخدر، فعالیت های جایگزین مانند فرهنگ مطالعه، ورزش و ظرفیت های دینی را تقویت کنیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز به تعطیلی مرکز DIC این دانشگاه اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه وزارت بهداشت برای مراکز با کمتر از 100 نفر پذیرش، بودجه اختصاص نمی دهد بنابراین در حال حاضر این مرکز تعطیل است.
دکتر هومن قصری اضافه کرد: افراد معتادی که در این مرکز تحت حمایت و کنترل بودند را به مراکز دولتی و خصوصی مختلف استان انتقال دادیم.
در حال حاضر 16 مرکز کمپ ترک اعتیاد دارای مجوز در کردستان در بخش درمان افراد معتاد فعالیت دارد و طبق آمار اداره کل بهزیستی بیش از 20 هزار نفر در این استان معتاد هستند.
براساس سرشماری سال 95، کردستان با جمعیت یک میلیون و 603 هزار نفری، دارای 10 شهرستان، 30 شهر، 31 بخش، 86 دهستان و یک هزار و 697 روستای دارای سکنه است.
7355/‌9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/82002/معاون-استاندار--روند-روبه-رشد-مصرف-مواد-مخدر-در-کردستان-نگران-کننده-است
بستن   چاپ