عصر کرد
نماینده دانشگاه راپه‌رین عراق:
کشف و درک ارتباطات بین زبانی از طریق تحقیق و پژوهش میسر می‌شود
يکشنبه 19 خرداد 1398 - 14:04:17
عصر کرد - نماینده دانشگاه راپه‌رین عراق گفت: وجود ارتباطات بین دو زبان کردی و فارسی از راه تحقیق و پژوهش میسر است که بخشی از آنها در همایش مشترک بین المللی مطالعات زبان و ادبیات فارسی و کردی ارائه خواهد شد . به گزارش ایسنا منطقه کردستان، شیروان حسین احمد امروز یکشنبه(19 خرداد) در افتتاحیه دومین همایش مشترک بین المللی مطالعات زبان و ادبیات فارسی و کردی که با همکاری دانشگاه‌های صلاح الدین و راپه‌رین در آمفی تئاتر دکتر شاهویی دانشکده کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: 4 سال پیش تفاهم نامه‌ای با دانشگاه کردستان امضا کردیم که یکی از دستاوردهایش برگزاری این کنفرانس مشترک است .
وی افزود: دانشگاه راپه‌رین پنجمین کنفرانس مشترک خود را برگزار می‌کند که پس از انعقاد تفاهم نامه با دانشگاه کردستان، این دانشگاه نیز از سال چهارم به عنوان بخشی از کنفرانس درآمد و امسال برای دومین بار در این کنفرانس حضور دارد .
نماینده دانشگاه راپه‌رین عراق عنوان کرد: این کنفرانس سالانه در 24/4 سالروز بمباران کردن شهر قلادزی برگزار می‌شود که امسال به دلیل مشکلاتی از سوی دانشگاه کردستان، امکان برگزاری کنفرانس در این تاریخ وجود نداشت .
وی به دلایل برگزاری این کنفرانس در سالروز بمباران شهر قلادزی اشاره کرد و گفت: در پنج کنفرانس پیشین برخی از مشکلات زبان و ادبیات کردی مطرح و مورد بحث قرار گرفت که امیدواریم در این کنفرانس نیز بخشی از آنها به بحث گذاشته و تاثیری در رفع آنها داشته باشد .
شیروان حسین احمد با اشاره به اینکه در گذشته رهبران دینی و مذهبی از طریق حجره‌ها و مساجد به ادبیات کردی خدمت کرده‌اند، یادآور شد: کار انها اساس و پایه‌ای محکم برای ادامه کار بوده و امروز این وظیفه بر عهده دانشگاه‌ها گذاشته شده است .
وی بر نقش کردشناسان در زبان و ادبیات کردی نیزاشاره کرد و افزود: آثار زیادی از این افراد امروز در اختیار ما قرار دارد و ما می‌توانیم بر اساس آنها به تحقیق و پژوهش بپردازیم .
نماینده دانشگاه راپه‌رین عراق دو زبان کردی و فارسی را همچون دو درخت با میوه‌ها و ثمرات متفاوت تشبیه کرد و خاطرنشان کرد: زبان فارسی همگام با زبان عربی در مساجد تدریس و آموزش داده شده است و به همین دلیل کردها با این زبان تا حد زیادی آشنا هستند .
وی با اشاره به اینکه عمده شاعران کرد به زبان فارسی نیز شعر سروده‌اند، گفت: وجود ارتباطات بین این دو زبان از راه تحقیق و پژوهش میسر است که بخشی از آنها در این کنفرانس ارائه خواهد شد .
در ادامه نماینده دانشگاه صلاح الدین عراق، شیروان صالح خدر نیز به اهمیت برگزاری این کنفرانس‌ها پرداخت و گفت: امیدواریم کنفرانس مشوقی مثبت برای انجام و ادامه تحقیقات در زمینه‌های زبان و ادبیات کردی و فارسی باشد .
لازم به ذکر است؛ همایش مشترک بین المللی مطالعات زبان و ادبیات فارسی و کردی در دانشگاه کردستان و با همکاری دانشگاه‌های صلاح الدین و راپه‌رین طی امروز و فردا در حال برگزاری است.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/79485/کشف-و-درک-ارتباطات-بین-زبانی-از-طریق-تحقیق-و-پژوهش-میسر-می‌شود
بستن   چاپ