عصر کرد
زیرساخت مخابراتی مشوق توسعه گردشگری روستایی
یکشنبه 12 خرداد 1398 - 12:20:30 PM
ایرنا

عصرکرد- امروز اگر از توسعه صحبت می‌شود این مقوله فقط به صنعت یا راه‌ها ختم نمی‌شود، چرا که یکی از مؤلفه‌های مهم در هر جامعه و کشوری بحث ارتباطات و زیرساخت‌های مربوط به این حوزه است.

اکنون گردشگری به عنوان یکی از بزرگترین و متنوع‌ترین صنایع دنیا مطرح است و رشد سریع آن تغییرات اجتماعی، اقتصادی و محیطی فراوانی از جمله در حوزه اشتغال بدنبال داشته است.

در دنیایی که به عصر ارتباطات مشهور است، دیگر نمی‌توان بدون بهره گیری از ابزار مخابراتی و ارتباطی کارهای روزمره و امور مختلف را انجام داد اما اگر بحث گردشگری به میان آید این مقوله اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

به طور معمول گردشگران به دلیل علاقه‌مندی به فرهنگ، طبیعت، آب و هوای مقصد مورد نظر یا وجود جاذبه‌های گردشگری تاریخی، آن محل را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب می‌کنند و در کنار آن قطعاً به امکانات زیرساختی از جمله راه‌ها و ارتباطات نیز نیم نگاهی دارند و بدون وجود این ظرفیت‌ها و اطمینان از شرایط نه ایده آل بلکه مناسب آن، اقدام به سفر و دیدن جاذبه‌های گردشگری یک منطقه نمی‌کنند.

گردشگری تاریخی و طبیعی، از جمله بخش‌های بسیار مهم و قابل توجه در این صنعت است که به دلیل درگیر بودن برخی روستاها با آن، گردشگران علاقمند حضور در این مناطق هستند و به سمت نقاط روستایی گسیل می‌شوند که روستاهای کردستان هم از این قاعده مسثنی نیستند.

روستاهای منطقه ژاوه رود، اورامانات و مناطقی از شهرستان سروآباد و مریوان به دلیل داشتن جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی از جمله نقاط روستایی استان کردستان هستند که ظرفیت بسیار بالایی در زمینه جذب گردشگر دارند اما به دلیل نامناسب بودن راه‌های ارتباطی، امکانات رفاهی و نبود زیرساخت‌های مخابراتی، موفقیت چندانی در بحث گردشگری و توسعه این بخش بدست نیامده است.

شهرستان سروآباد دارای روستاهایی با بافت منحصر بفرد و طبیعتی زیباست اما اغلب به دلیل شرایط جغرافیایی و کوهستانی بودن، از پوشش مخابراتی خوبی بهره مند نبوده و از این لحاظ ضعف‌های زیادی وجود دارد بطوریکه نگارنده این شرایط را در روستای زیبای «نسل» از توابع این شهرستان تجربه کردم.

بطور قطع در کنار لزوم وجود راه‌های مواصلاتی مناسب و ایمن، پوشش ارتباطی و مخابراتی قابل قبول در روستاها (به ویژه روستاهای هدف گردشگری) امری ضروری است و ضعف این بخش مانع توسعه مناطق روستایی و عدم اقبال گردشگران به چنین نقاطی می‌شود.

طبق آخرین آمار، در مجموع 716 روستای استان کردستان دارای پوشش اینترنت پرسرعت هستند که روستاهای کمتری از شهرستان‌های سروآباد و مریوان (به دلیل توپوگرافی منطقه) را شامل می‌شود، بنابراین سرمایه گذاری و نصب و راه اندازی سایت‌های مخابراتی در مناطق کوهستانی و سخت گذر در راستای رفاه حال ساکنان این مناطق و در کنار آن توسعه گردشگری ضروری است.

امید است وعده اخیر 6 ماهه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای توسعه ارتباطی کردستان عملی شده و ضمن ارتقای دسترسی به شبکه اطلاعات و اینترنت در شهرها، زمینه دسترسی تمام یک هزار و 697 روستای استان به این امکانات بخوبی فراهم شود.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/79238/زیرساخت-مخابراتی-مشوق-توسعه-گردشگری-روستایی
بستن   چاپ