عصر کرد
استاد گیاهپزشکی دانشگاه کردستان:
سمپاشی زمین های زراعی و باغی بیشتر تحت تاثیر عوامل روانی انجام می شود
شنبه 11 خرداد 1398 - 8:57:48 AM
ایسنا
عصر کرد - استاد گیاهپزشکی دانشگاه کردستان، با بیان اینکه کشاورزان کردستانی به آموزش شیوه های نوین کشت محصول نیاز دارند گفت: بیشتر سمپاشی مزارع و باغات تحت تاثیر عوامل روانی و ترس از طغیان آفت صورت می گیرد.
مصطفی معروف پور با اشاره به لزوم ترویج اصول به‌روز کشاورزی اظهار کرد: در صورت نبود اعتماد به کارشناسان کشاورزی آموزش روش های نوین کشاورزی به کشاورزان تاثیرگذار نخواهد بود.
وی افزود: پرباری محصول کشاورزی و باغی درگرو مبارزه موثر با آفات و بیماری های گیاهی است که این نقش مهم را کارشناسان گیاهپزشکی برعهده دارند.
استاد گیاهپزشکی دانشگاه کردستان، با اشاره به نقش پر رنگ کارشناسان گیاهپزشکی در پروسه تولید محصولات کشاورزی تصریح کرد: بعضی از آفات همچون کک چغندر توانایی نابودی 90درصدی مزرعه را دارد و کشاورز را وادار به واکاری می کند، پس به هر میزان هم نیازهای آبی و کودی چغندر تامین شود، تا زمانی که با شیوه موثر با آفات مبارزه نشود محصول به مرحله برداشت نخواهد رسید.
وی با بیان اینکه کشاورزان استان کردستان ریسک پذیر نیستند و با کوچک ترین خسارات عکس‌العمل نشان می دهند عنوان کرد: اکوسیستم حق حیات را به همه موجودات داده است و کشاورز باید بپذیرد که تعدادی از موجودات زنده از زمین زراعی و باغی‌اش در صورتی که منجر به خسارت نشود استفاده کنند.
معروف پور ادامه داد: متاسفانه تعدادی از کشاورزان با وجود تنها یک سن گندم در زمین خود اقدام به سمپاشی می کنند.
وی سمپاشی کشاورزان را بیشتر تحت تاثیری مسائل روانی دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه کشاورزان هر ساله اقدام به سمپاشی های بی دلیل می کنند، این در حالی است که مبارزه با هر آفتی بستگی به رسیدن به نرم مبارزه دارد.
استاد گیاهپزشکی دانشگاه کردستان در پایان با اشاره به اینکه نرم مبارزه با سن گندم در گندم آبی با عملکرد بیش از 3تن، 6عدد پوره(نتاج) سن گندم در هر متر مربع است یادآور شد: سمپاشی بی رویه موجب آسیب به محصول کشاورزی و جایگزینی آفتی که تاکنون درجه اول و خطرآفرین نبودند می شود.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/79193/سمپاشی-زمین-های-زراعی-و-باغی-بیشتر-تحت-تاثیر-عوامل-روانی-انجام-می-شود
بستن   چاپ