عصر کرد
باباگرگر و چشمه‌هاي شفا‌بخش
چهارشنبه 21 اسفند 1392 - 9:18:47 AM
فارس
اينجا بابا گرگر است، روستايي در 18 کيلومتري شمال شرقي قروه با قدمتي به درازاي تاريخ و جاذبه‌هايي بکر و زيبا و امام‌زاده‌اي از نسل آفتاب...

در شرق روستاي باباگرگر بناي امامزاده جليل القدري بنام سيد جلال‌الدين ابن سيد معزالدين وجود دارد که در تمام منطقه کردستان مشهور است و مورد توجه تمامي اهالي از تشيع و تسنن بوده و حتي از ساير استان‌ها نيز براي زيارت آن به اين استان سفر مي‌کنند.

تاريخ دقيق از ساخت بقعه مشخص نيست، ولي به نظر مي‌رسد که پيش از دوره حاکميت دولت ترکي ـ آذربايجاني قاجار و توسط معماران محلي ساخته شده است.

بناي اوليه آن به دوره صفويه بر مي‌گردد بر اساس اطلاعاتي که از کتا‌ب‌هاي قديمي به دست آمده، نسبت شريف آن حضرت با چند واسطه به امام محمد باقر عليه‌السلام مي‌رسد.

مقبره امامزاده از چند بخش تشکيل شده، اتاق اصلي و گنبدي شکل آن در بخش جنوبي و اتاق‌هاي ديگر در ضلع شرقي جاي دارد.

چشمه آب معدني جوشاني از آثار طبيعي در کنار اين امامزاده است که توجه مردم را به خود جلب کرده است اين چشمه آب معدني که ترکيبي از گوگرد و آب است احتمالاً از دهانه يک آتشفشان خاموش بيرون مي‌آيد و براي درمان بسياري از بيماري‌ها پوستي مفيد است آب چشمه از دل زمين مي‌جوشد و در استخر دايره‌‌اي شکل جمع مي‌شود و منظره جالبي را به وجود آورده است و مشابه آن را مي‌توان در پير صالح بيجار و کامياران ديد.

در اين محل چشمه‌هاى آهک‌ساز فراوان، برجستگى‌هايى به وجود آورده‌اند که مشهورترين آن‌ها اژدها نام دارد. اين پديده در حدود 300 متر طول، 5 متر ارتفاع و پهنايى بين 4 تا 7 متر دارد. هر اندازه ارتفاع آن افزايش يافته، پهناى شکاف آن نيز به علت رسوب‌گذارى جديد تنگتر شده است.

در شرق و شمال‌شرقى اژدها چند برجستگى در جهات مختلف، اما کوچک‌تر از آن وجود دارد که محل شکاف خروج آب هنوز در وسط آن به چشم مى‌خورد. اين برجستگى‌‌هاى کوچک را دست‌هاى اژدها مى‌نامند.

هر ساله جمع قابل توجهي از گردشگراني که به کردستان و شهرستان قروه سفر مي‌کنند چند ساعتي از سفر خود را براي زيارت اين امام زاده و ديدن جاذبه‌هاي گردشگري اين منطقه اختصاص مي‌دهند.

در ميان مردم شهرستان‌هاي مختلف به ويژه در بين قديمي‌ترها داستان‌هاي زيادي در مورد نحوه به وجود آمدن صخره‌اي اژدها شکل کنار امامزاده وجود دارد.

عبدالمحمدي عزيزي از قديمي‌هاي استان کردستان است که به قول خودش هر ساله يک بار به زيارت اين امام‌زاده مشرف مي‌شود.

وي مي‌گويد: مردم استان کردستان با توجه به اعتقادات ديني که دارند علاقه خاصي به زيارت بقاع متبرکه و امامزاده‌ها داشته و وجود امام‌زاده‌هاي زيادي در جاي‌جاي اين استان اين فرصت را براي مردمان ديار فراهم کرده است.

عزيزي با بيان اينکه در گذشته امکانات رفاهي چنداني در اين منطقه وجود نداشت، گفت: با ايجاد زيرساخت‌هاي مختلف در اين نقطه شاهد توسعه بيش از پيش بحث گردشگري در آن هستيم.

وي با بيان اينکه افسانه‌هاي زيادي در مورد کرامات اين امامزاده وجود دارد، اظهار کرد: به قول قديمي‌ها اين تخته سنگ اژدهايي که پشت آن شکافي قرار دارد واقعي بوده و به فرمان اين امامزاده به سنگ تبديل شده است.

نازنين خانم همسر آقاي عزيزي نيز در اين زمينه مي‌گويد: در گذشته و حتي در حال حاضر نيز بسياري از مردم با نيت شفاي بيماري به اين نقطه سفر مي‌کنند.

وي افزود: در گذشته زناني را که نازا بودن براي گرفتن حاجت به اين امامزاده مي‌آمدند و دخيل مي‌بستند تا صاحب فرزندي شوند.

وي با بيان اينکه وجود آب معدني شور و آب معدني زرد اين منطقه نيز بهانه ديگري براي آمدن افرادي بود که از درد پا و يا بيماري‌هاي پوستي رنج مي‌بردند، گفت: مردم ساعت‌ها پا و يا بدن خود را در اين چشمه جوشان قرار مي‌دادند و شفا پيدا مي‌کردند.

وي همچنين به حفره‌اي که در قسمت پايين مرقد امام زاده قرار داشت اشاره کرد و گفت: از گذشته تا به امروز خيلي از زائران با انداختن شي که دوست دارند در اين حفره و نظر کردن به اميد برآورده شدن آن دعا مي‌کنند.

وي بيان کرد: به قول بسياري از افراد اگر حفره شي را به صاحب آن بازگرداند آرزو و حاجتش مورد قبول واقعه مي‌شود.

وي در ادامه با بيان اينکه اين چشمه آب زرد در گذشته چند نفري را غرق کرده است، گفت: به همين دليل با تلاش متوليان امروزه به دور آن نرده‌اي گرفته شده است.

و حرف آخر....

مجموعهٔ امامزاده باباگرگر و چشمه‌هاى آهکى پيرامون آن و برجستگى‌ مربوط به اژدها با تمام افسانه‌ها و رازهايي واقعي و غير واقعي آن در کل از قابليت‌هاى جهانگردى مناسب استان کردستان که در سال 1382 تحت شماره 3486 در رديف آثار ملي کشور به ثبت رسيده  است.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/790/باباگرگر-و-چشمه‌هاي-شفا‌بخش
بستن   چاپ