عصر کرد
پنل تخصصی روزنامه نگاری کُردی برگزار شد
چهارشنبه 11 ارديبهشت 1398 - 01:36:01
عصر کرد - سنندج - پنل تخصصی روزنامه نگاری کُردی با حضور اساتید و فعالین عرصه روزنامه نگاری کُردی از کردستان عراق، کردستان ترکیه و ایران روز دوشنبه در محل برگزاری نمایشگاه نخستین جشنواره رسانه های کُردی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، استاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به وضعیت رسانه های کُردی در ایران اظهار داشت: مطبوعات کُردی نیاز به تقویت گزارش نویسی دارد بویژه باید به گزارش های تحقیقی بیشتر پرداخته شود.
مسعود ساعی افزود: لازمه گزارش نویسی حضور در جامعه و دیدن واقعیات است که این موضوع در این رسانه ها کمتر دیده می شود.
این استاد دانشگاه علامه طباطبایی اضافه کرد: رسانه های کُردی در ایران یا به موضوعات ملی می پردازند یا نگاهی به خارج از کشور دارند.
ساعی با ذکر اینکه مطالب تولیدی کمی در نشریات کُردی دیده می شود، افزود: رویکرد بیشتر این رسانه ها بویژه در مقالات و یادداشت های ادبی است و کمتر به مسایل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی پرداخته می شود.
وی با اشاره به اینکه مردم چون مسایل خود را کمتر در نشریات می بینند آن را نمی خرند، اظهار داشت: ما شاهد مطالب طولانی در مطبوعات هستیم در حالیکه مردم وقتی کمی برای مطالعه مطالب بلند و طولانی دارند.
استاد ارتباطات دانشگاه اربیل (هه ولیر) اقلیم کردستان عراق هم گفت: شاهد رسانه های حزبی زیادی در اقلیم هستیم که ممکن است آنطور که جامعه انتظار دارد به مسایل بپردازند.
صادق حمه غریب اظهار داشت: بیش از 6 هزار روزنامه نگار و اهالی رسانه در رسانه های مختلف اقلیم کردستان عراق فعالیت می کنند.
وی اضافه کرد: بیش از 30 شبکه ماهواره ای و 100 شبکه محلی نیز در اقلیم کردستان عراق فعال است.
حمه غریب تاکید کرد: امروز کشورها قدرت خود را از رسانه می گیرند و با تقویت رسانه های خود تاثیرگذاری خود بر جهان را افزایش می دهند.
استادیار دانشگاه سلیمانیه اقلیم کردستان عراق هم گفت: امروز زمان رسانه های دیجیتال است و می توان در هر جای جهان تاثیر گذاشت.
دکتر هیرش رسول مراد با بیان اینکه این موضوع هم نکات مثبتی داشته و هم نکات منفی اضافه کرد: با امکانات دنیای دیجیتال دری به روی دنیا گشوده شده اما باید دید به عنوان کُرد می توانیم چه جایگاهی در میان رسانه ها پیدا کنیم.
وی افزود: در دنیایی که صداهای زیادی وجود دارد یافتن جایگاهی بسیار سخت است اما شدنی است.
رسول مراد اضافه کرد: نیاز به ایجاد موسسه رسانه ای بویژه در اقلیم کردستان عراق وجود دارد.
یک روزنامه نگار اهل ترکیه هم با اشاره به ضعف رسانه های کُردی در این کشور گفت: رسانه های کُردی در ایران رشد خوبی کرده و از شرایط مناسبی برخوردارند.
آیدین آلتای افزود: در ترکیه دو روزنامه کُردی فعالیت می کند اما از مساسل و امور کُردها نمی گویند.
وی اضافه کرد: امیدواریم جشنواره رسانه های کُردی گسترش یابد و در سال آینده به صورت بین المللی برگزار شود.
6108/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/77992/پنل-تخصصی-روزنامه-نگاری-کُردی-برگزار-شد
بستن   چاپ