عصر کرد
احتمال سرمازدگی باغات در کردستان وجود دارد
يکشنبه 1 ارديبهشت 1398 - 01:44:26
عصر کرد - سنندج - طبق پیش بینی های هواشناسی احتمال بارش تگرگ،افت دما در کردستان و سرمازدگی به باغات این استان وجود دارد.
مدیرکل هواشناسی کردستان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به تحلیل و بررسی آخرین نقشه های پیش یابی و خروجی مدل های هواشناسی، بتدریج از ظهر امروز تا بعدازظهر روز شنبه امواجی از هوای ناپایدار از منطقه گذر می کند.
رحیم صدیقی اضافه کرد: این ناپایداری سبب ابری شدن آسمان، وزش قابل ملاحظه و گاهی شدید باد و از عصر روز پنجشنبه بارش باران به صورت رگباری با احتمال رعدوبرق و کاهش 2 تا چهار درجه ای دما می شود.
وی گفت: برآورد بارش های این امواج در نواحی غربی استان از جمله بانه و مریوان و سروآباد و نیمه جنوبی استان از جمله کامیاران و تا حدودی سنندج، قروه و دهگلان نسبت به دیگر مناطق بیشتر است .
صدیقی افزود: در این مدت بارش تگرگ و نیز رعد و برق دور از انتظار نیست و همراه با این امواج وزش باد قابل ملاحظه و گاهی شدید است.
وی ادامه داد: با توجه به ویژگی بارش های بهاره، امکان آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیل ها بطور موقت وجود دارد و همچنین انتظار می رود کاهش دما به صورت نسبی در طول هفته آینده نیز وجود داشته باشد.
مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز گفت: با توجه به اعلام هواشناسی کردستان احتمال بروز سرمازدگی در باغات استان به ویژه در مناطقی که سامانه بارشی فعالیت دارد پیش بینی شده است.
مهدی فتحی اضافه کرد: انجام اقدامات پیشگیرانه در مقابل سرما زدگی در راستای جلوگیری از بروز خسارت لازم و ضروری است و انتظار می رود کشاورزان و کارشناسان بخش کشاورزی در مدت فعالیت سامانه بارشی و کاهش دمای هوای استان نسبت به اقدامات پیشگیرانه جهت مبارزه با سرمازدگی تدابیر لازم را انجام دهند.
وی اظهار داشت: تامین سوخت و کنترل دما و رطوبت و بستن دریچه های گلخانه ها، مرغداری ها و دامداری ها، آماده سازی وسایل مورد نیاز برای مواجهه با سرمازدگی بهاره ، اطراف مزارع و باغات اقداماتی نظیر بخاری باغی، سوزاندن کاه و کلش از جمله توصیه های کشاورزی در این مدت است.
وی افزود: ایجاد پوشش پلاستیکی بروی نهال های جوان و درختان آسیب پذیر، خودداری از انجام هرس درختان، برداشت محصولات آماده برداشت نظیر سبزیجات، صیفی جات و انتقال به مکان امن و انبارهای استاندارد همچنین استفاده از ریز مغذی های توصیه شده به منظور تقویت درختان و باغات از دیگر اقدامات لازم برای مقابله با سرما زدگی در این مدت است.
مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گفت: خودداری از انجام عملیات شخم و پاکنی تاکستان ها همچنین آبیاری به موقع مزارع و باغات قبل از ورود موج سرما به منظور تعدیل دمای محیط ضروری است .
وی گفت: محافظت از کندوهای زنبور عسل در مقابل کاهش دما از دیگر اقدامات مهم برای جلو گیری و کاهش آسیب های ناشی از سرمازدگی به بخش کشاورزی است که باید در زمان اعلام شده اجرایی شود.
به گزارش ایرنا، این استان یک میلیون و 220 هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل 896 هزار و 235 هکتار اراضی دیم معادل 88 درصد و 121 هزار اراضی آبی معادل 12 درصد دارد.
کردستان سه میلیون و 199 هزار راس دام سبک و سنگین، 13 میلیون قطعه انواع طیور و 116 هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن 115 هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود 2 میلیون و 400 هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که 320 هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان گندم با حدود 800 هزار تُن در سال است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود 48 هزار تُن است.
کردستان دارای 43 هزار هکتار باغ است و حدود 577 هزار هکتار اراضی آبی و دیم این استان زیر کشت گندم و جو رفته است.
7349 / 3034

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/77538/احتمال-سرمازدگی-باغات-در-کردستان-وجود-دارد
بستن   چاپ