عصر کرد
معاون بهبود تولیدات گیاهی استان کردستان:
ضریب خود اتکایی تولید دانه های روغنی کردستان به 84 درصد رسیده است
يکشنبه 1 ارديبهشت 1398 - 01:43:28
عصر کرد - معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان کردستان، گفت: طی سال های پیش در زمینه تولید، تأمین دانه، روغن خام و تسویه شده 97 درصد وابستگی داشتیم، ولی هم اکنون ضریب خود اتکایی به 84 درصد رسیده است که باید تمام سعی و توان خود را در پیشرفت و تولید این محصول انجام دهیم . به گزارش ایسنا منطقه کردستان، محمد فرید سپری در بازدید از پروژه های بخش کشاورزی شهرستان دهگلان اظهار کرد: سرمایه گذاری در استفاده از ارقام کم آب بر، کشت انتظاری، استفاده از ارقام زود رس، کشت دوم در مناطقی که آب کافی دارند با رعایت ارقام زود رس و همچنین توسعه کشت در اراضی آیش از اهم برنامه های جهادکشاورزی می باشد .
وی افزود: کشت سورگوم با توجه به عملکرد بالا و پروتئین خوب آن برای دام ها و کم آب بر بودن آن جایگزین خوبی برای کشت یونجه می باشد .
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان، در زمینه تولید کلزا در دهگلان عنوان کرد: کلزا یکی از مهم ترین وحیاتی ترین محصولاتی می باشد که دولت برنامه ریزی خاصی را بروی آن انجام داده است و در خود کفایی کشور در این زمینه تاثیر بسزایی دارد .
سپری افزود: طی سال های پیش در زمینه تولید، تأمین دانه، روغن خام و تسویه شده 97 درصد وابستگی داشتیم، ولی هم اکنون ضریب خود اتکایی به 84 درصد رسیده است که باید تمام سعی و توان خود را در پیشرفت و تولید این محصول انجام دهیم .
وی بیان کرد: استفاده از تکنولوژی های نوین همچون تبدیل سم پاش ها به بوم دار در مبارزه با شته و علف های هرز، وارد کردن پهباد در مزارع که در هرشرایطی می تواند مورد استفاده قرار گیرد در پیشرفت امورات زراعت و باغ ها بسیار تاثیر گذار می باشد .
معاون بهبود تولیدات گیاهی با بیان اینکه اقلیم کردستان خشک می باشد خاطرنشان کرد: خوشبختانه بیماری در مزارع وجود نداشته است اما با توجه به بارندگی های اخیر، با رصد کامل و اطلاع رسانی به موقع در این زمینه باید از بروز بیماری ها جلوگیری کرد .
معاون بهبود تولدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان
در سال گذشته 196 هزار راس دام سبک با مجوز دامپزشکی از استان خارج شده است
ذکریای نژاد با اشاره به پتانسیل استان در بخش دامداری گفت: در سال گذشته 196 هزار راس دام سبک با مجوز دامپزشکی از استان خارج شده است
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، سید احمد ذکریای نژاد در سفری که به منظور بازدید از پروژه های بخش کشاورزی شهرستان و دیدار با همکاران مدیریت جهاد کشاورزی به شهرستان دهگلان و قروه در معیت رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان داشت اظهار کرد: در سال گذشته با پیگیری استاندار و مسئولین سازمان جهاد کشاورزی چهار طرح پیشران بخش کشاورزی استان در مجامع مختلف ملی مطرح شد .
وی افزود: با اعتبارات و تسهیلاتی که برای اجرای این طرح ها در استان پیش بینی شده امیدواریم توسعه بسیار مناسبی در بخش کشاورزی به ویژه بخش دامپروری داشته باشیم .
ذکریایی نژاد اذعان کرد: تیم پیگیری کننده این طرح ها با حمایت جدی استانداری استان و پیگیری های صورت گرفته از سوی رئیس سازمان جهاد کشاورزی بسیار خوب و هماهنگ عمل کرده است .
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان تاکید کرد: بیشترین خسارت های ناشی از بارندگی های اخیر در بخش کشاورزی مربوط به دامداری استان بوده است .
وی خاطر نشان کرد: بر اساس تجربیات حاصل شده در بخش دامداری استان، طرح افزایش گوشت قرمز در استان با تسهیلات کم بهره با سود 10 درصد در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت .
ذکریای نژاد با تاکید بر اینکه کردستان یکی از تامین کنندگان عمده علوفه و بره های پایه پروار در کشور است تصریح کرد: در سال گذشته 196 هزار راس دام سبک با مجوز ادارکل دامپزشکی از استان خارج شده و این ناشی از پتانسیل کردستان در دامداری بوده است .
وی ادامه داد: باید پتانسیلهای بخش دامداری استان، بخصوص در زمینه تولید علوفه و بره های پایه پروار منجر به ایجاد اشتغال و درامد برای استان شود .
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: قروه و دهگلان از شهرستان های توسعه یافته و پیشرو در بحث کشاورزی است و از همه بهره برداران، مدیران و همکاران جهاد کشاورزی این شهرستان ها تقاضا دارم در زمینه توسعه دامداری و بهبود جایگاه های دام اقدام شایسته ای انجام دهند .
وی با اشاره به اینکه بزرگترین واحد دامداری استان در قروه کلنگ زنی خواهد شد یادآور شد: در سال گذشته از 130 میلیار تومان تسهیلات پرداختی در بخش کشاورزی 77 میلیارد تومان آن در حوزه دامپروری پرداخت شده است .
ذکریایی نژاد، افزایش قیمت گوشت و فراورده های دامی در کشور را یک فرصت برای توسعه دامپروری در استان دانست و تاکید کرد: بر اساس برنامه های تدوین شده باید طرح افزایش گوشت قرمز در استان را طی دو سال به انجام برسانیم .
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/77454/ضریب-خود-اتکایی-تولید-دانه-های-روغنی-کردستان-به-84-درصد-رسیده-است
بستن   چاپ