عصر کرد
«سیزده به در» روز آشتی با طبیعت
سه شنبه 13 فروردين 1398 - 21:46:39
عصر کرد - شهروندان هر ساله در آخرین روز تعطیلات نوروز جهت گذراندن ساعاتی در کنار خانواده و دامان طبیعت به اطراف شهرها و پارک‌ها و مناطق خوش آب و هوا میروند تا آماده شروع مجدد فعالیت‌های روزمره کاری خود شوند اما به جهت گذراندن یک روز خوب و سهیم بودن در حفظ محیط زیست و منابع طبیعی خدادادی لازم است نکاتی رعایت شود.
به گزارش ایسنا منطقه کردستان، "سعدی نقشبندی"، مدیر کل منایع طبیعی و آبخیزداری کردستان، در پیامی به مناسبت فرا رسیدن بهار و روز آشتی با طبیعت، تاکید کرد که ضمن رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی و توصیه‌های سازمان مدیریت بحران کشور، حتماً قبل از عزیمت به محل، اتومبیل خود را چک کنید که از نظر فنی سالم باشد تا هم خودتان به سلامت بروید و برگردید و هم به خاطر نقص فنی اتومبیل، آلودگی بیشتری وارد طبیعت نکنید.
اگر از حاشیه جنگل یا دیگر مناطقی که محل سکونت حیوانات است؛ می‌گذرید، سرعت تان را کم کنید، از جاده‌های موجود در طبیعت استفاده کرده و خارج از آنها تردد نکنید و محل اسکان را هم طوری انتخاب کنید که فاقد پوشش گیاهی بوده تا باعث له و کوبیده شدن گیاهان نشود، یادمان نرود طبیعت، خانه گیاهان و حیوانات است و ما مهمانشان هستیم پس میزبانانمان را آزار ندهیم.
رعایت نظافت و پاکیزگی محیط زیست
هنگام عزیمت کیسه پلاستیک بزرگ با خودتان ببرید و دم دست تان بگذارید، بعد هر چه آشغال جمع شد داخل کیسه ریخته و آخر سر هم؛ کیسه‌ها را با خودتان ببرید و داخل سطل آشغال های شهری بیندازید. پوست میوه‌ها، پوست تخمه، باقیمانده غذا را با این توجیه که در طبیعت جذب می‌شود؛ در طبیعت رها نکنید . ‌
پخت و پز غذا و روشن کردن آتش
تا حد امکان از روشن کردن آتش پرهیز کنید، مگر در مکان هایی که برای همین کار در نظر گرفته شده‌اند، اگر روی زمین آتش روشن کردید حتما چوب مورد نیاز را با خود برده و از شکستن شاخه درختان سبز خوداری کنید؛ در نهایت آتش و حتی خاکستر آن را با آب و خاک خاموش کنید.
آشغال های اطراف محل استقرار و بطری های پلاستیکی و شیشهای را جمع آوریی کنید تا در فصل گرما زمینه ایجاد حریق فراهم نشود .
حیوانات را آزار ندهید
لطفا به بچه هایتان یاد بدهید که به حیوانات آزار نرسانند و به جایش از دیدن شان لذت ببرند. حیوانات جزء چرخه طبیعت هستند و حتماً وجودشان لازم بوده که خداوند خلق شان کرده است. اگر هم دوست شان ندارید لزومی ندارد از آنها متنفر باشید و آزارشان دهید. بگذارید به طور طبیعی زندگی شان را بکنند. لانه پرندگان یا حیوانات وحشی را خراب نکنید یادتان نرود ما مهمان آنها هستیم و آنها میزبان.
حفاظت و حمایت منابع طبیعی (جنگلها ومراتع)
در روزهای اخیر و برابر اعلام کارشناسان، متخصصین و رسانه های عمومی از عوامل مهم سیل‌های حادث شده؛ بهره برداری بی رو یه از منابع طبیعی، تخریب و تصرف اراضی ملی به خصوص اراضی واقع در حریم و بستر رودخانه ها و به طور کلی از بین بردن پوشش گیاهی بوده است لذا در روز «سیزده به در» روز آشتی با طبیعت ضمن خودداری از قطع شاخ و برگ درختان و پرهیز از صدمه زدن به نهال های غرس شده، از شاخه های درختان برای تاب بازی بچه ها استفاده نشود، درخت ها جان دارند و شاخه هایشان معمولا تاب تحمل چنین وزنی را ندارند از تردد با خودرو در سطح مراتع خودداری شود .
همکاری بامامورین منابع طبیعی
اکیپ های کشیک ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری در مرکز استان و شهرستانهای تابعه در این تعطیلات نوروزی و در تمام ایام سال فعال و آماده انجام وظیفه هستند.
هم استانی ها می توانند از طریق شماره تلفن 1504 امداد جنگلها و مراتع گزارشات خود را در رابطه با تخریب و تصرف منابع طبیعی، آتش سوزی، قطع جنگلها و قاچاق چوب و ذغال، چرای دام بدون پروانه چرا و چرای دام خارج از فصل چرا اطلاع رسانی کنند .
همکاری انجمن ها و گروههای مردمی فعال در زمینه منابع طبیعی و محیط زیست
در طول ایام سال و بخصوص در فصل بهار تعدادی از همشهریان در سطح استان، اعضای انجمن ها و NGO ها و هیات های ورزشی و گروههای کوهنوردی ضمن گردش و کوهنوردی؛ در مسیر برگشت نسبت به جمع آوری مواد زائد و پلاستیکی در طبیعت اقدام می کنند، این سنت حسنه قابل تقدیر است و امیدواریم که در روز "سیزده به در" عموم مردم نیز با اقدامی مشابه دین خود را به منابع طبیعی و محیط زیست ادا کنند.
با توجه به تنوع زیاد، تشابه ظاهری قارچ ها و سنتی بودن برداشت ، استفاده از آنها خطرات زیادی به همراه داشته؛ چراکه تشخیص سمی بودن یا خوراکی بودن فقط با انجام تست سمیت در آزمایشگاه امکان پذیر است و هیچگاه به یقین نمی‌توان گونهای را خوراکی تشخیص داد.
در بسیاری از جوامع محلی استان متاسفانه کماکان با روشهای سنتی و بر اساس شکل ظاهری و محل رشد اقدام به تشخیص خوراکی بودن این قارچ ها کرده و روانه بازار فروش می‌کنند. از دیگر معضلات موجود در این زمینه مطرح کردن واژه ارگانیک به قارچ های خوراکی و مصنوعی (صنعتی) به قارچ های پرورشی است که کاملاً غلط و غیرعلمی است .
مهمترین توصیه های مرتبط با پیشگیری از آسیبهای سیل
برابر اعلام کارشناسان از 40 مورد بلایای طبیعی در جهان همیشه حدود ٣٣ حادثه غیرمترقبه در ایران رخ می‌دهد که مهمترین آن زلزله است ولی تازگی ها این حادثه سیل است که خسارات مالی و جانی بسیاری در بر داشته است لذا رعایت موارد زیر که از طرف سازمان مدیریت بحران هم توصیه شده ؛ضروری است:
برای آگاهی و اطلاع بیشتر از وقوع و پیشروی سیل به پیامهای رادیو و تلویزیون گوش دهید .
در صورت آگاهی از خطر وقوع سیل همسایه ها و اطرافیان را که در معرض خطر هستند باخبر کنید .
از جویبارها، کانالهای فاضلاب، تنگه ها و درهها و رودخانه های خشک شده که به ظاهر آرام اند دور شوید، زیرا به طور ناگهانی و بدون هشدار در آنها سیل جاری می‌شوند .
از سکونت در ویلا، خانه باغ ها و چادر زدن و توقف خودرو در منطقه سیل خیز یا در مسیر و بستر رودخانه به منظور گردش ، جداً خودداری کنید .
از ساخت و ساز در بستر و حریم رودخانهها و مناطق سیلخیز، بپرهیزید .
از نزدیک شدن به رودخانه های سیلخیز و تهیه عکس و فیلم از آنها خودداری شود .
برای زمانهای اضطراری در ظرفهای مطمئن، آب سالم و غذاهای کنسرو شده ذخیره کنید و در دسترس داشته باشید.
اسناد و اوراق بهادار و اشیاء قیمتی را در کیف یا جعبه ضد آب، در جای مطمئن و امن قرار دهید .
کلید اصلی برق و شیر اصلی آب و گاز را قطع کنید .
برای حفظ ایمنی خود هنگام وقوع سیل از عرض و سواحل رودخانهها و پلها عبور نکنید .
اگر ضرورت دارد از محل اقامت خود خارج شوید، از امنیت خود در مناطق درگیر سیل اطمینان حاصل نمایید
سیل باعث خروج مارها و دیگر خزندگان از لانههای خود میشوند، پس از وقوع سیل مراقب گزش آنها باشید .
با تشکر مدیر اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان کردستان
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/77080/«سیزده-به-در»-روز-آشتی-با-طبیعت
بستن   چاپ