عصر کرد
رعایت ضوابط می توانست بسیاری از مناطق را از خطر سیل برهاند
دوشنبه 12 فروردين 1398 - 12:44:06
عصر کرد - سنندج - استاندار کردستان گفت: دقت بالا و رعایت امور فنی و ضوابط در گذشته می توانست بسیاری از مناطق را امروز از خطر سیل برهاند.
به گزارش خبرنگار ایرنا بهمن مرادنیا بامداد دوشنبه در نشست شورای مدیریت بحران استان کردستان اظهار داشت: برخی مشکلات به دلیل غفلت ها در گذشته است بنابراین مدیران کارها را با دقت تمام انجام دهند تا در آینده در این موارد بویژه در شرایط بروز سیل با مشکل مواجه نشویم.
استاندار کردستان افزود: اگر برای ساخت و سازهای حریم رودخانه ها یا پایاب سدها زودتر و بر اساس قوانین اقدام شده بود امروز نگرانی وجود نداشت.
مرادنیا با بیان اینکه باران رحمت نویدبخش سال خوب و پرخیر و برکتی برای مردم است، اضافه کرد: در شرایط کنونی و تداوم بارندگی ها همه مدیران همکاری های لازم را داشته باشند که کمترین آسیب به مردم برسد.
وی با اشاره به اینکه تا این لحظه خسارات جدی گزارش نشده است، گفت: خسارت های احتمالی به سازمان مدیریت و برنامه ریزی منعکس شود تا حقی از مردم ضایع نشود.
استاندار کردستان از مدیران خواست در این دو روز به صورت شبانه روزی پای کار باشند و افزود: این فرصت را غنیمتی برای خدمات رسانی بیشتر به مردم استان بدانید.
وی همچنین از دستگاه های مختلف استان خواست اطلاعات امکانات خود را به مدیران اطلاع دهند تا بتوان از آنها در مواقع مورد نیاز بهره گرفت.
مدیرکل هواشناسی کردستان هم در این نشست گفت: تاکنون کامیاران با 48 میلیمتر بارش بیشترین و بیجار با 18.5 میلی متر کمترین میزان بارندگی در استان را داشته است.
رحیم صدیقی افزود: میزان بارندگی در شهر بانه 37 میلیمتر، سنندج 27 میلیمتر، سقز 26 میلیمتر، دهگلان 24 میلیمتر مریوان 21 میلیمتر و سروآباد و دیواندره هر دو، 20 میلیمتر بوده است.
وی با بیان اینکه بارندگی ها تا ظهر فردا به همین شدت ادامه خواهد داشت، اضافه کرد: هسته ای ناپایدار در آسمان کرکوک و سلیمانیه تشکیل شده که اگر به سمت استان کردستان بیاد شاهد بارش تگرگ خواهیم بود که آسیب های زیادی به کشارورزی استان می زند.
صدیقی با اشاره به اینکه احتمال بارش برف در نیمه شمالی استان وجود دارد، اظهار داشت: بارش ها تا سه شنبه ادامه خواهد داشت و سپس متوقف می شود اما عصر پنجشنبه از سر گرفته می شود که پیش بینی بارشی بین 12 تا 25 میلی متر می شود.
فرمانده لشکر 22 عملیاتی بیت المقدس سپاه کردستان هم در این نشست گفت: 6 لودر، 6 کمپرسی، 2 گریدر و 2 بیل مکانیکی از جمله تجهیزاتی است که در اختیار شهرداری سنندج قرار گرفته و در نواحی منصل نایسر و شهرک کوثر (گریزه) بکار گرفته شدند.
سردار عین الله نریمانی اظهار داشت: دو گردان امروز وارد مناطق شده و گردان تکاور با موتور برق و امکانات شنا در آمادگی کامل برای خدمت رسانی در هرگونه حادثه احتمالی قرار دارند.
معاون بهره برداری شرکت آب منطقه ای کردستان هم گفت: بیشترین میزان ورودی آب به سدهای استان مربوط به سد چراغ ویس با 59 مترمکعب است و بعد از آن سد شهید کاظمی با 57 مترمکعب قرار دارد.
عرفان مومن پور اظهار داشت: در پایاب سد قشلاق و پایین دست ترمینال سنندج منازلی در حریم رودخانه ساخته شده که احکام برای تخلیه آنها صادر شده اما برای اجرا نیاز به اقدام اجرابیات دارد.
وی افزود: هفت منزل مسکونی در خلیفه آباد دیواندره و از هشت منزل در معرض خطر در بالادست سد چراغ ویس سقز هم سه منزل تخلیه و اهالی در مکان دیگری اسکان یافتند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان هم در این نشست گفت: 120 نیروی امدادی در سه نقطه شهر سنندج در آمادگی بسر می برند و در همه شهرستان ها هم 2 تا سه تیم علاوه بر تیم های پشتیبان آماده به کار هستند.
محمدباقر محمدی با اشاره به اینکه امکانات لجستیکی و بسته های غذایی تامین شده و 2 هزار و 500 بسته غذایی جدید هم خریداری شده است، اظهار داشت: مساجد و سالن های ورزشی اماکن امن شهر با کمک شهرداری شناسایی و آمادگی لازم وجود دارد به محض نیاز تجهیز شوند.
6108/3034

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/77048/رعایت-ضوابط-می-توانست-بسیاری-از-مناطق-را-از-خطر-سیل-برهاند
بستن   چاپ