عصر کرد
موزه مردم شناسی خانه کُرد توسعه می یابد
چهارشنبه 7 فروردین 1398 - 11:38:36 AM
ایرنا
عصرکرد- سیدمحسن علوی اظهار داشت: براساس برنامه این مجموعه در قالب یک پروژه بزرگ توسعه یافته و خانه های تاریخی مشیر دیوان، عمارت آصف، بخشی از خانه شجاع لشکر و خانه ساعد سلطان به خانه کرد الحاق می شود.
وی با بیان اینکه موزه مردم شناسی خانه کرد سال 82 افتتاح شد، افزود: برنامه این بود که عمارت آصف(موزه مردم شناسی خانه کرد) در قالب یک پروژه بزرگ با بیش از 20 هزار مترمربع ایجاد شود که در سال 85 به دلایلی متوقف ماند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان با بیان اینکه از سال گذشته اقدام به ادامه اجرای این پروژه و در حال تملک زمین های این محدوده هستیم، گفت: تملک حدود 200 متر از زمین های زیرمجموعه این پروژه بین عمارت آصف و مشیر دیوان باقی مانده که پیگیری اخذ تملک آن در حال انجام است.
علوی اظهار داشت: در مجموع و پس از انجام تملک زمین، مجموعه ای شامل موزه مردم شناسی، موزه باستان شناسی، مرکز اسناد کردستان، کتابخانه تخصصی، موزه صنایع دستی و کارگاه هنرهای سنتی احداث می شود.
وی به بخش های موزه مردم شناسی موجود در خانه کُرد اشاره کرد و افزود: در این موزه که مخصوص مناطق کردنشین کشور است، اشیا و لوازم مربوط به زندگی کُردها، فرهنگ، کشاورزی، صنایع دستی و اسناد تاریخی آنان به نمایش گذاشته شده است.
وی اضافه کرد: در ایام تعطیلات نوروزی، همانند سال های گذشته در خانه کرد و عمارت خسروآباد سنندج، ویژه برنامه هایی برای مسافران و مردم استان برگزار می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان یادآور شد: علاقمندان و مهمانان در ایام تعطیلات نوروزی هر روز از ساعت 8:30 صبح تا 20 عصر می توانند از بخش های مختلف عمارت آصف (خانه کرد) بازدید کنند.
 عمارت آصف یا همان خانه کُرد در ضلع شمالی خیابان امام(ره) سنندج، در بافت قدیمی محله سرتپوله و مجاورت بناهایی همچون دژ سنه (قلعه سنندج، مسجد جامع، عمارت ملالطف الله شیخ الاسلام و مشیر دیوان قرار گرفته است.
براساس نقل قول های مختلف، احداث بنای اصلی این عمارت که به تالار تشریفات معروف است، مربوط به دوران صفویه بوده که در دوره های بعدی به ویژه قاجار و پهلوی به تدریج بخشی هایی به آن افزوده شده است.
استان کردستان دارای یک هزار و 520 اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان های طبیعی است، 872 اثر از این تعداد شامل 773 اثر غیر منقول شامل (آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، 20 مورد میراث طبیعی، 56 مورد میراث معنوی و 23 مورد میراث منقول در فهرست آثار باستانی کشور به ثبت رسیده است.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/76859/موزه-مردم-شناسی-خانه-کُرد-توسعه-می-یابد
بستن   چاپ