عصر کرد
خطر سیلاب در پایاب برخی سدهای کردستان
يکشنبه 4 فروردين 1398 - 16:37:38
عصر کرد - سنندج - شورای هماهنگی مدیریت بحران کردستان در جدیدترین نشست خود نسبت به سریز شدن آب سه سد استان و احتمال سیلاب در پایاب این سدها اخطار داد.
به گزارش خبرنگار ایرنا بیشترین احتمال برای افزایش سریز و وقوع سیلاب در پایین دست سدهای قشلاق سنندج، سورال دهگلان و زیویه کامیاران وجود دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان روز یکشنبه در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران کردستان بر ضرورت اطلاع رسانی به ساکنین منطقه و کشاورزان پایین دست این سدها تاکید کرد و گفت: دستگاه های تخصصی موضوعات مرتبط با دستگاه خود را به مردم منتقل کنند.
شهرام ملکی اظهار داشت: سد قشلاق و چراغ ویس بیشترین احتمال سریز را دارد و روستای میرده در محدوده سد چراغ ویس سقز هم در معرض خطر قرار دارد که باید مورد توجه بیشتر قرار گیرند.
وی با اشاره به سامانه ای که در غرب و جنوب کشور فعال شده است این نشست را نیز در رابطه با پیشگیری ها و برنامه ریزی های لازم در این زمینه دانست و اضافه کرد: شهرداری های مراکز شهرها مکان هایی را که امکان تجمع سیلاب وجود دارد کنترل کرده و گشت های سیار در شهر حضور داشته باشند.
ملکی افزود: با توجه به اسکان مسافران در برخی از پارک ها ضروری است نسبت به جابجایی این مسافران و انتقال آنها به مکان های امن تر در صورت لزوم اقدام شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان هم با اشاره به اینکه سدهای گاران، زیویه و سورال کاملا پر شده است، گفت: پیش بینی از میزان آورد سد گاران هفت تا هشت میلیون مترمکعب است که اگر سریز کند هیچ مشکلی برای تخلیه پیش نمی آید.
کامران خرم با بیان اینکه پیش بینی از افزایش آب سد سورال تا سه میلیون مترمکعب است که امکان هدایت آن هم وجود دارد اضافه کرد: مشکل اصلی و نگرانی بابت سد قشلاق است که اکنون 204 میلیون مترمکعب آب ذخیره شده دارد.
وی افزود: در حالیکه میزان ورودی آب سدقشلاق 13 مترمکعب در ثانیه است مجموع میزان خروجی آب از این سد 12 مترمکعب در ثانیه با لحاظ کشاورزی و شرب است.
خرم اظهار داشت: با توجه به بارندگی پیش بینی می شود 15 تا 20 میلیون مترمکعب به میزان آب سد اضافه شود که اگر سد سریز کند دبی را تا 40 مترمکعب در ثانیه افزایش می دهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان یادآور شد: از تمام ظرفیت موجود استفاده شده است و حجم خروجی را در حال حاضر به 16 متر مکعب در ثانیه افزایش داده ایم.
خرم تاکید کرد: با توجه به اینکه در این بارندگی ها سدها لبریز می شود باید نگران سامانه های بارشی جدید در استان کردستان بود که می تواند شرایط سخت تری را ایجاد کند.
مدیرکل جهادکشاورزی کردستان هم با اشاره به اینکه نیاز به ساماندهی بستر سد قشلاق وجود دارد گفت: مسیر پایاب سد قشلاق کوتاه است و با اطلاع رسانی و مدیریت می توان از مشکلات جلوگیری کرد.
خالد جعفری اظهار داشت: اطلاع رسانی های لازم در این زمینه صورت گرفته که دامداران دام های خود را در نزدیکی رودخانه ها به چرا نبرند و کشاورزان نیز با توجه به اینکه فصل کشاورزی نیز در این مناطق اطراق نکرده و حضور نیابند.
به گزارش ایرنا، نقشه های پیش یابی و خروجی مدل های هواشناسی نشان می دهد، بعد از ظهر امروز یکشنبه تا عصر فردا دوشنبه بر شدت بارش ها در نقاط مختلف استان افزوده می شود به طوری که احتمال بارش 50 میلیمتری در سروآباد و بانه و بارش 30 میلیمتری در سنندج، قروه و دهگلان وجود دارد.
آسمان کردستان تا صبح روز چهارشنبه 6 فروردین بطور متناوب در دامنه فعالیت امواج بارشی و ناپایدار قرار می گیرد که پیامد آن ابری و مه آلود شدن هوا، بارش باران و برف با وزش باد(گاهی شدید)، آبگرفتگی معابر، سیلابی شدن رودخانه ها است.
پتانسیل بارش در نواحی غربی و جنوبی استان از جمله مریوان، بانه، اورامانات، سروآباد، سرشیو، سقز،کامیاران و سنندج نسبت به نواحی دیگر بیشتر است و این بارش ها در گردنه ها و ارتفاعات، کولاک و مه سبب لغزندگی،کاهش دید و اختالل در تردد می شود.
نزولات جوی در سال زراعی جاری در این استان تا پایان بهمن به صورت میانگین 481 میلی متر بارندگی در این استان به ثبت رسیده که در مقایسه با 216 میلی متر مدت مشابه سال گذشته از 118 درصد رشد برخوردار است.
میزان بارندگی استان در مقایسه میانگین بلند مدت 30 ساله حدود 295 میلی متر برآورد شده که در این بخش نیز از رشد 57 درصدی برخوردار هستیم.
میانگین سالانه بارش باران در استان کردستان در مجموعه آمار 30 ساله بیش از 540 میلی متر است که این مقدار 2 برابر میانگین کشوری است.
در سال زراعی 97 - 96 نیز تراز بارندگی در همه ایستگاه های استان کردستان به نسبت سال گذشته کاملا مثبت بود و به صورت میانگین 555 میلی متر بارندگی داشت.
سال زراعی (آبی) از اول مهر هر سال شروع و به پایان شهریور سال بعد ختم می شود.
6108 / 3034

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/76736/خطر-سیلاب-در-پایاب-برخی-سدهای-کردستان
بستن   چاپ