عصر کرد
برداشت غیر مجاز شن و ماسه از رودخانه های سقز به صفر رسید
چهارشنبه 22 اسفند 1397 - 10:13:33
عصر کرد - سنندج - مدیر امور منابع آب سقز گفت: در سال جاری و با تدابیر اتخاذ شده، میزان برداشت بی رویه و غیر مجاز شن و ماسه از بستر رودخانه های این شهرستان به صفر رسیده است.
عباس جاوید روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سال گذشته حاشیه نشینان رودخانه سمینه سقز 300 هزار متر مکعب شن و ماسه برداشت کردند که با تلاش امور آب شهرستان، این مقدار امسال به صفر رسید.
وی با اشاره به اینکه امسال با بازدید شبانه و تلاش امور آب تصرفات را کنترل کردیم، افزود: خطر برداشت شن و ماسه در بستر رودخانه ها باعث کاهش ذخایر آب، پهنای بستر رودخانه، تغییر مسیر جریان آب، سیل، افزایش خسارت های طبیعی می شود و پیامدهای زیست محیطی مختلفی دارد.
جاوید اضافه کرد: با همکاری اداره صنعت، معدن و تجارت و حفاظت محیط زیست سقز برنامه ریزی هایی در راستای مصرف مصالح کوهی برای ساخت و ساز، جایگزین شن و ماسه رودخانه داشتیم تا ضرر و زیان کمتری به رودخانه ها وارد و بستری برای مصرف مصالح کوهی فراهم شود.
مدیر امور منابع آب سقز یادآور شد: در سال جاری مجوز برای حفر چاه و چشمه در روستاها نیز 25 درصد کاهش داشته است.
وی به افزایش 32 درصدی بارندگی نسبت به سال گذشته اشاره کرد و گفت: امسال 458 میلی متر بارندگی داشتیم که نسبت به متوسط بارش بلند مدت 42 درصد افزایش داشته و همچنین 85 میلیون مترمکعب آب در پشت سدهای سقز ذخیره شده و هر سال شاهد سرریز شدن آنها هستیم.
جاوید تاکید کرد: بر اساس اصل 45 قانون اساسی آب های دریا و جاری در رودها و همچنین آب های سطحی، زیرزمینی، سیلاب ها، برکه ها و چشمه های طبیعی از مشترکات بوده و مسئولیت حفظ، اجاره، نظارت و بهره ‌برداری از آنها به دولت محول شده است.
وی با بیان اینکه وظیفه اصلی امور آب، توزیع عادلانه آب، مدیریت منابع آبی، تامین آب کشاورزی و صنعتی و احداث تصفیه خانه است و گفت: هیچ مشکلی در تامین آب شرب، کشاورزی و صنعتی شهرستان سقز نداریم و تنها از 15 درصد آب های موجود استفاده می شود و بقیه این آب ها به دریاچه ارومیه سرازیر می شود.
به گزارش ایرنا، در سقز هر سال یک میلیارد و 500 میلیون مترمکعب آب تامین می شود. از این مقدار فقط مقداری برای مصارف کشاورزی، صنعتی و آب شرب مورد استفاده قرار می گیرد.
به دلیل طرح نجات بخشی دریاچه ارومیه، ممنوعیتی برای توسعه اراضی آبی و بهره ‌برداری از این آب ها در اطراف سقز در نظر گرفته شده است.
اداره امور منابع آب سقز ‌800 مجوز چشمه، 2 هزار و 500 پروانه بهره برداری چاه و 532 مجوز آب سطحی را انجام داده است.
سقز دارای پنج رودخانه، سمینه، چم سقز، آدینان، خرخره و ساروق است.
7345/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/76357/برداشت-غیر-مجاز-شن-و-ماسه-از-رودخانه-های-سقز-به-صفر-رسید
بستن   چاپ