عصر کرد
سیاست درهای باز دانشگاه، راه نجات اقتصاد کردستان است
شنبه 18 اسفند 1397 - 10:08:37 AM
ایرنا
عصر کرد - سنندج - معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان گفت: سیاست درهای باز دانشگاه و آشتی دادن آن با صنعت راهکاری است که دانشگاه کردستان آن را در پیش گرفته و ارتباطی قوی تر و منطقی تر بین این 2 ایجاد کرده است.
  حسین فیروزی در اختتامیه نوآوردگاه صنعت طیور با عنوان استارت آپ ویکند مریشک اظهار داشت: راه نجات اقتصاد استان از همین سیاست درهای باز دانشگاه میسر است که اگرچه کمی دیر شروع شده اما باید با سرعت خلاءهای موجود را جبران کنیم.
وی دیدگاه موجود در مدیریت دانشگاه کردستان را عاملی برای توسعه این دانشگاه برشمرد و افزود: این دانشگاه در آینده ای نزدیک از دانشگاه های پیشرو خواهد بود که با کمک فناوران جوان و اساتید با تجربه خود مسیر کارآفرینی در استان را هموار می کنند.
فیروزی با بیان اینکه کشور ژاپن پس از جنگ جهانی دوم، با اهمیت دادن به بخش خصوصی از طریق کارگروهی و نهادسازی و ایجاد ساختارهای ثروت توانست به موفقیت برسد، گفت: این اقدام عاملی شد تا این کشور از تیم سازی به دموکراسی و آزادی دست پیدا کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان، گفت: برای ما هم دیر نشده است و با مهندسی معکوس می توانیم زیرپایه های دموکراسی و آزادی را با ارزش بخشی به کار گروهی محقق کنیم.
فیروزی از شرکت کنندگان در این استارت آپ خواست تا ترجبه صاحبان صنعت و حرفه را در کنار علم خود قرار دهند چرا که ثابت کرده اند که می شود با کار گروهی برون دادی با ارزش تولید کرد که هم از علم و هم از تجربه بهره برده است.
وی به وضعیت صنعت مرغداری در استان اشاره کرد و گفت: 734 واحد مرغداری گوشتی، 15 واحد مرغ تخمگذار و 13 واحد مرغ مادر در استان فعال است که ظرفیت اسمی آن 110 هزار تن گوشت مرغ در سال است و هم اکنون 80 هزار تن تولید دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان، یادآور شد: این صنعت برای 12 هزار نفر شغل ایجاد کرده است و گردش سرمایه مالی آن یک هزار میلیارد تومان است.
فیروزی از ارائه 50 دقیقه ای از ایده های جدید در این صنعت توسط دانشجویان در استارت آپ مریشک را نقطه عطفی در صنعت مرغداری استان برشمرد و ابراز امیدواری کرد با تجاری شدن ایده های برتر و کارآمد این صنعت شکوفایی بیشتری داشته باشد.
وی با بیان اینکه هم اکنون هم مرغ تولیدی استان یک ساعت پشت درب مرغداری منتظر نمی ماند و مشتری های آن برای صادرات به دیگر استان ها آماده هستند، یادآور شد: این زنجیره تولید و اشتغال در استان به سبب هم افزایی فکری گذشته است و کنش عالمانه امروز دانشجویان جوان هم در آینده ای نزدیک تغییراتی را در این صنعت ایجاد می کند.
** ناحیه نوآوری در دانشگاه کردستان راه اندازی می شود
رئیس دانشگاه کردستان نیز در این همایش گفت: از مرکز رشد و نوآوری دانشگاه کردستان حمایت کاملی می شود تا ظرف چند سال آینده، ناحیه نوآوری در جوار دانشگاه راه اندازی شود.
رحمت صادقی با بیان اینکه گذر از رسالت آموزشی و پرورشی دانشگاه با توجه به چالش های عصر حاضر، باید از منظر کارآفرینی صورت گیرد اظهار داشت: نگاه به تاریخ رشد بشری نشان می دهد که عبور از تنگناها در گرو اهتمام به اشتغال و کارآفرینی است.
وی اضافه کرد: اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی را چالش و تهدید امروز کشور است و تجربه کشورهای موفق در این زمینه نشان می دهد که طراحی دورنمایی برای اراده خدمات اشتغال پس از تحصیل الزامی است و در چند سال اخیر که کشور ما هم به این چالش دچار شده، ساختارهایی پدید آمده است.
صادقی ایجاد پارکها و مراکز رشد، فناروی و نوآوری را در این راستا برشمرد و افزود:در نسل چهارم دانشگاهها قدمهایی برای این منظور برداشته شده که اگر چه ناچیز بوده، اما با ارزش است چرا که از آنها می توان به عنوان فرصت استفاده کرد.
رئیس دانشگاه کردستان با تاکید بر اینکه برنامه اصلی دانشگاه حرکت به سمت و سویی است که رسالت دانشگاه درباره آموزش و پژوهش، مبتنی بر کارآفرینی شود، افزود: ایجاد شغل، از خلاقیت و نوآوری دانشجویان نشات می گیرد و همه ایده ها و شرکت های نوپای استارت آپی از دل تهدیدها بیرون می آید که از این ایدها باید کسب و کار دانش بنیان ایجاد کرد.
وی با غلط خواندن این تفکر که از رشته های علوم انسانی نباید انتظار شرکتهای استارت آپی داشت، گفت: نوآوری های اجتماعی از دل همین رشته ایجاد می شود.
صادقی با تاکید بر حمایت کامل از مرکز رشد و نوآوری دانشگاه کردستان، افزود: با این حمایت، طی چند سال آینده یک ناحیه نوآوری در دانشگاه کردستان ایجاد می شود تا همه شرایط و امکانات لازم برای رشد شرکتهای نوپای دانشجویی ، با استفاده از اعتبار و امکانات دانشگاه ایجاد شود.
وی انجام کار گروهی را از دغدغه های دانشگاه برشمرد و گفت: در تلاش هستیم تا به جای تولید مدرک، تخصص تولید کنیم چرا که دغدغه اشتغال فارغ التحصیلان، از دغدغه های اصلی مسئولین دانشگاه است.
** شهرک فناوری برای دانشجویان ایجاد می شود
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کردستان هم در این همایش گفت: ایجاد شهرک فناوری با محوریت صنعتی در کردستان به تصویب رسیده است که راه اندازی آن کمک بزرگی به دانشجویان خواهد بود.
احمد خسروی افزود: این شرکت در کنار اجرای زیرساختها، تلاش دارد تا کسب و کارهای موجود و اشتغال آنان حفظ شود و در این زمینه برنامه ریزی و بودجه مورد نیاز فراهم است و از دانشگاه انتظار می رود نسبت به برگزاری تورهای صنعتی اقدام کند.
وی از دانشجویان خواست در استارت آپها به استعدادهای استان توجه داشته باشند و افزود: آب، صنایع، معدن، گردشگری و صنعت بسته بندی نیز نیاز به ایده های جوانان دارد.
وی با بیان اینکه خوشه مرغداری در کردستان از جمله خوشه های موفق کشور است که رتبه دوم را در اختیار دارد، گفت: آمادگی داریم تا در زمینه خوشه های دیگر نیز همکاری و از استعداد و ظرفیت استان نه تنها در شعار که در عمل حمایت واقعی کنیم.
در این دوره از استارت آپ ویکند 63 دانشجو در 10 تیم باهم رقابت کردند که در پایان سه تیم به عنوان طراحان ایده های برتر معرفی شدند تا از آنان حمایت شود.
9937

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/76177/سیاست-درهای-باز-دانشگاه،-راه-نجات-اقتصاد-کردستان-است
بستن   چاپ