عصر کرد
استاد دانشگاه صنعتی شریف:
انقلاب چهارم صنعتی به وسیله اینترنت اشیاء کلید خورده است
پنجشنبه 16 اسفند 1397 - 15:10:41
عصر کرد - استاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: انقلاب صنعتی چهارم مبتنی بر سامانه های فیزیکی سایبری است که می تواند ارتباط اشیاء با اشیاء و با انسان را جهت راحت تر کردن زندگی انسان دربر بگیرد.
به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، دارا رحمتی، صبح امروز( 16اسفند ماه) در جریان سمینار پروتکل های ارتباطی اینترنت اشیاء و سامانه های فیزیکی سایبری که در سالن آمفی تئاتر دانشکده هنرو معماری دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد: امروزه کاربرد های زیادی برای اینترنت در جهان دیده می شود که عمدتا راهی برای ارتباط انسان با انسان بوده است اما اکنون می خواهیم ارتباط اشیاء با اشیاء و با انسان را به وسیله اینترنت اشیاء برقرار کنیم.
وی افزود: اینترنت اشیاء به آن دسته از اشیا و وسایل که ارتباط بلقوه مثل انسان دارند و به نحوی قابلیت ارتباط با دنیای خارج داشته باشند گفته می شود.
این استاد دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: اگر اشیاء دارای نام، حواس پنجگانه(سنسور)، تفکر(هوش مصنوعی) و مکالمه درقالب سنسورهایی و هوش مصنوعی باشند اینترنت اشیاء را شامل می شوند که می توان از این مزیت برای وسایل خانگی استفاده های گوناگونی کرد.
وی عنوان کرد: این طرح در سال 1999 توسط کوین اشتون معرفی شد و هدف آن ارائه تصمیم گیری هایی برای راحت تر شدن زندگی انسان بوده است .
رحمتی ادامه داد: سامانه های فیزیکی سامانه هایی هستند که ارتباط بین دنیای فیزیکی شامل سنسورها و محرک ها و دنیای مجازی سایبری که در آن اطلاعات پردازش می شوند را برقرار می کند .
وی با اشاره به استفاده از این سیستم در کشورهای اروپایی خاطرنشان کرد: اکنون از این سامانه در اتومبیل های خودران استفاده می شود که به وسیله یکسری سنسور، دوربین و پارامتر می توان خودرو را کنترل و به حرکت درآورد .
این استاد دانشگاه صنعتی شریف، با بیان اینکه اینترنت اشیاء ترکیبی از سخت افزارها، سنسورها و پروتکل هاست گفت: اکنون در افراد دیابتی سنسوری قند خون را اندازه گیری می کند و طبق پروتکل هایی میزان انسولین مورد نیاز به وسیله دستگاهی به بدن فرد تزریق می شود .
وی با اشاره به انقلاب صنعتی اول در قرن18 که به وسیله نیروی بخار دستگاه ها به حرکت درآمدند اظهار کرد: انقلاب صنعتی دوم به وسیله نیروی برق توانستند محصولات انبوه را تولید کنند و پس از آن انقلاب سوم شامل استفاده از فناوری اطلاعات و الکترونیک شد که این دوره نیز در سال 2009 به اتمام رسید .
رحمتی انقلاب صنعتی چهارم را مبتنی بر سامانه های فیزیکی سایبری دانست و افزود: از اینترنت اشیاء می توان برای اسمارت فون ها، وسایل شخصی، شهرهای هوشمند، کنترل حمل و نقل، بهبود فرآیندهای کشاورزی و سایر مباحث گسترده دیگر استفاده کرد .
وی تصریح کرد: اروپایی ها در سال 2021 سیستمی بر پایه سایبر فیزیکال بر روی خودروهای شخصی و عمومی راه اندازی می کنند که جدای از راننده برای جلوگیری از تصادف تصمیم گیری می کند .
این استاد دانشگاه صنعتی شریف عنوان کرد: تا سال 2020 بیش از 22 درصد از خودروها به اینترنت وصل خواهند شد و تا سال 2024 بیش از 50درصد از ترافیک منازل از ارتباط میان دستگاه ها و قطعات مصرف می‌شود .
وی در پایان با اشاره به اینکه آینده اینترنت اشیاء هوش مصنوعی است یادآور شد: هم پوشانی واضحی بین هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء وجود دارد .
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/76135/انقلاب-چهارم-صنعتی-به-وسیله-اینترنت-اشیاء-کلید-خورده-است
بستن   چاپ