عصر کرد
طی سال جاری صورت گرفت؛
قاچاق 300تن چوب از سطح جنگل های کردستان
سه شنبه 14 اسفند 1397 - 18:50:54
عصر کرد - مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان، با اشاره به بحث قاچاق چوب در جنگل های استان گفت: از 800محموله چوب در سطح استان، بازرسی به عمل آمده است که از این میزان 400محموله، معادل 300تن، قاچاق چوب بوده است.
به گزارش ایسنا منطقه کردستان، سعدی نقشبندی، امروز سه شنبه(14 اسفند)در نشست خبری با خبرنگاران استان، که به مناسبت هفته منابع طبیعی برگزار شد، با تاکید بر نقش اساسی مشارکت مردمی در راستای رسیدن به اهداف علمی و عملی این سازمان اظهار کرد: حفاظت و صیانت از منابع طبیعی بدون مشارکت و همکاری مردم امری بسیار دشوار است و باید بیش از پیش به این نقش اهمیت داده شود.
وی یکی از وظایف و اهداف اصلی منابع طبیعی را بهره برداری اصولی و پایدار ذکر کرد و افزود: تحقق این مهم، مستلزم حفاظت است، بر همین اساس در منطقه هورامان به وسیله مشارکت مردمی به کاشت نهال اقدام شده است.
مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان، تولید نهال ارغوان در پشت بام خانه ها و خریداری آن توسط منابع طبیعی را از دیگر اقدامات منابع طبیعی برای تحقق شعار مردم برای مردم در عرصه منابع طبیعی عنوان کرد.
وی افزود:در سال جاری برای جلوگیری از گردو و غبار، مالچ پاشی و توسعه فضای سبز و فرسایش آب و خاک 200 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی، به بحث فعالیت های آبخیز داری و آبخوان داری در قالب طرح جامع مدیریت توسعه اختصاص یافته است، که سهم کردستان از این میزان 18 میلیارد تومان است و از این مبلغ نیز تا کنون 50 درصد تخصیص یافته است .
مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان عنوان کرد: مهم ترین اقدامات ما در این زمینه انجام فعالیت در مکان های قابل مطالعه بوده است، که در این راستا کل استان را به 409 زیر حوزه تقسیم کردیم.
نقشبندی بیان کرد: از این تعداد، 19 زیر حوزه که دارای مطالعات آبخیزداری و آبخوان داری، حفاظت و صیانت از عرصه های مرتعی، و توسعه پوشش گیاهی است انتخاب شده و در چهار چوب مطالعات صورت گرفته، 18 میلیارد تومان را در آن ها هزینه کردیم .
وی اجرای پروژه سیلاب و تغذیه مصنوعی حوزه آبخیز میهم را یکی از مهم ترین اقدامات صورت گرفته در این راستا ذکر کرد.
نقشبندی بیان کرد: اکنون در کشورهای اروپایی تمایلی به احداث سدهای روزمینی نیست و عملا به ذخیره آب در سدهای زمینی روی آورده اند، که در این در زمینه، خوشبختانه ما در دشت های قروه و دهگلان آبخوان های فوق العاده بزرگی داریم که چندین برابر کل حجم ذخیره آب پشت سدهای استان، می توانیم آب ذخیره کنیم.
وی قابل استفاده بودن این آب برای تمامی عرصه های آب خوان، جلوگیری از ایجاد آلودگی، توزیع عادلانه آب و عدم تبخیر را از جمله مزایای ایجاد آبخوان ها ذکر کرد و گفت: امید است با انجام این اقدام آبخوان داری در قروه، بتوانیم به بحث تغذیه سفره های آب زیرزمینی با هزینه های اندک در مقابل هزینه های زیاد سدسازی کمک کنیم.
وی احداث سدهای گابیونی،ملاتی و خشکه چین را از مهم ترین اقدامات حوزه آبخیزداری ذکر کرد و گفت: این اقدامات حرکت آب را کند کرده و در نهایت به احیاء منابع آب خُرد کمک و از ایجاد رسوب و سیلاب جلوگیری می کند.
مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان، در ادامه از تامین اعتبار 90 دستگاه آبگرمکن خورشیدی در روستاهای فاقد نعمت گاز در استان به صورت ترویجی خبر داد و افزود: این اقدام برای عدم استفاده روستاها از سوخت فسیلی انجام شده است .
وی از اختصاص 11 میلیارد تومان از اعتبارات صندوق توسعه ملی، در زمینه اقدامات آبخیزداری خبر داد و اعلام کرد: از محل اعتبارات استانی 3.2 دهم میلیارد مصوب در قالب اسناد خزانه داشته ایم و تا کنون حدود 65 درصد اختصاص پیدا کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان، افزود: بحث کاداستر اراضی از اساسی ترین اقداماتی است که می بایست زودتر انجام می گرفت ، بر اساس این مهم، عرصه های مالکیت دولتی و شخصی مشخص می شود و بانک اطلاعات زمین نیازمند انجام این کار است.
وی افزود: متاسفانه تا کنون در این زمینه در استان، از 1933 پلاک، 143 پلاک رفع تداخل شده است.
وی موضوعیت پایش جنگل های زاگرس برای شناسایی آفات و بیماری ها، که موضوعی نگران کننده است را از دیگر اقدامات اساسی صورت گرفته توسط اداره کل منابع طبیعی استان ذکر کرد و افزود: تا کنون در 228 هزار هکتار از اراضی استان، پایش صورت گرفته که از این میزان در 960 هکتار از اراضی، آفت و بیماری شناسایی و با آنها به صورت فیزیکی و شیمیایی مبارزه شده است.
نقشبندی عنوان کرد: پیدایش بیماری زغالی بلوط، یکی از نگرانی های به وجود آمده در کامیاران است که در حال پیشروی می باشد و ما بنا بر اهمیت موضوع، به دانشگاه های استان درخواست بررسی داده ایم، که تا کنون کسی نتوانسته در بعد شیمیایی راه حلی برای درمان آن پیدا کند.
وی، با تاکید بر اینکه توسعه جنگل کاری های مشارکتی در استان از دیگر اولویت های اداره کل منابع طبیعی است افزود: در این راستا از گونه های جنگلی چون بادام، زالزالک، سماق، سنجد، مازو و برو بر اساس شیب و بافت خاک، استفاده می شود.
وی گفت: در سال جاری هزار و 36هکتار جنگل کاری مشارکتی در دستور کار داشته ایم، که از این میزان 100هکتار احیای جنگل های بانه، 230هکتار در حاشیه سد وحدت،620 هکتار در حاشیه سد گاوشان و 100هکتار در مریوان صورت گرفته است.
مدیر کل منابع طبیعی استان کردستان، مساحت اراضی مورد اعتراض به هکتار را در سال جاری، هزار و 49هکتار به پرونده اعلام کرد .
وی مجموع قطع اشجار را در سطح استان طی سال جاری 42هکتار اعلام کرد و گفت: بانه با 47 درخت بیشترین قطع اشجار را داشته است.
نقشبندی، در ادامه با اشاره به بحث قاچاق چوب در جنگل های استان اعلام کرد: 20 هزار هکتار بیدزار در استان وجود دارد که بیشترین میزان قاچاق چوب در این بیدزارها صورت می گیرد.
وی افزود: از 800محموله چوب در سطح استان، بازرسی به عمل آمده است که از این میزان 400محموله، معادل 300تن، قاچاق چوب بوده است.
وی بیان کرد: در رابطه با موضوع قاچاق چوب، فرمانداری ها، دادگستری، ماموستاهای عینی، رسانه ها و مشارکت مردمی همکاری خوبی با منابع طبیعی استان داشته اند، و در حال حاضر تردد محولات قاچاق در استان نسبت به گذشته کاهش یافته است.
مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان خاطرنشان کرد: اخذ مجوز از منابع طبیعی برای حمل چوب، ملزوم به داشتن دو شاخص شناسایی محل برش چوب، قبل از برداشت توسط منابع طبیعی استان و اعزام کارشناس به محل مورد نظر است.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/76068/قاچاق-300تن-چوب-از-سطح-جنگل-های-کردستان
بستن   چاپ