عصر کرد
رئیس اداره توسعه تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان:
1800 تعاونی در کردستان مشغول به فعالیت هستند
دوشنبه 13 اسفند 1397 - 15:23:37
عصر کرد - رئیس اداره توسعه تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان گفت: 1800 تعاونی در بخش‌های کشاورزی، خدمات و صنعت در استان کردستان مشغول به فعالیت هستند. به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، ابوبکر یاره، در نشست ترویج تعاون که به همت جهاد دانشگاهی در دانشگاه کردستان، برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر 15 هزار فارغ التحصیل دانشگاهی در استان کردستان منتظر شغل هستند و انتظار دارند که در یک کار دولتی مشغول به فعالیت شوند که توقعی به جا نیست.
وی با اشاره به اینکه بخش دولتی توانایی اشتغالزایی برای اقشار بیکار جامعه را ندارد، افزود: بخش صنعت در استان ما توانمند نیست و ظرفیت استان در بخش کشاورزی و خدمات خلاصه شده است.
رئیس اداره توسعه تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان، در ادامه به اهمیت فعالیت‌های دسته جمعی اشاره و عنوان کرد: تعاونی‌ها یکی از همین فعالیت های دسته جمعی هستند که راهکار خوبی برای اشتغالزایی به شمار می‌آیند، به عنوان مثال تعاونی‌های بخش مسکن بسیار مثمرثمر هستند و می‌توانند هزینه تمام شده را پایین بیاورند.
وی تعاونی‌های اعتباری که به اعضای خود وام اعطا می‌کنند را نیز بسیار مثمر ثمر دانست و گفت: بالغ بر 50 تعاونی در استان کردستان، تسهیلات نیم درصد و یک درصد، 20 تا 30 میلیون تومانی به اعضای خود اعطا می‌کنند.
یاره اعلام کرد: 1800 تعاونی در بخش‌های کشاورزی، خدمات و صنعت در استان کردستان مشغول به فعالیت هستند و کار گروهی را انجام می‌دهند.
وی با تاکید بر اینکه دانشجویان و فارغ التحصیلان نیز باید به فکر خودشان باشند، گفت: دانشجویان می‌توانند با فکر و ایده خود تعاونی ایجاد کرده و در این زمینه فعالیت کنند.
رئیس اداره توسعه تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان، در بخشی دیگر از سخنان خود به حمایت‌های اداره توسعه تعاون در راستای راه اندازی تعاونی‌ها اشاره و ذکر کرد: به فارغ التحصیلان دانشگاهی تسهیلات ارزان قیمت چهاردرصد و شش درصد در حاشیه شهرها و روستاها اعطا می‌شود.
وی ادامه داد: ارائه تسهیلات توسط بانک تخصصی توسعه تعاون، در نظرگرفتن معافیت‌های مالیاتی برای تعاونی‌ها، معافیت بیمه کارفرمایی و ارائه تسهیلات و کمک‌های بلاعوض به تعاونی‌های دانش بنیان، تعاونی فارغ التحصیلان دانشگاهی و تعاونی‌های روستایی از جمله اقداماتی است که صورت می گیرد.
در ادامه این جلسه، فریدون احمدی، استاد دانشگاه نیز طی سخنانی اظهار کرد: در تمام دنیا همیشه دولت بنیانگذار اشتغال نیست و نباید فقط منتظر آگهی استخدامی دولت باشیم.
وی عنوان کرد: در کشورهای موفق دنیا 70 الی 80 درصد کسانی که در دبیرستان درس می خوانند وارد دانشگاه نمی شوند، چون مبنای آموزشی آنها براساس مهارت آموزی است؛ آنها در آموزشکده های علوم فنی، یک تخصص را یاد می گیرند و با اخذ اعتبارنامه و مدرک فنی مشغول به کار می شوند.
احمدی یادآور شد: متاسفانه به دلیل اینکه سیستم آموزشی ما این کمبود دارد و هیچ ارتباطی بین صنعت و آموزش در کشورمان موجود نیست، دانشجویان باید از فرصت دانشگاه استفاده بهینه کرده و حتما در کنار تحصیل یک مهارت را نیز یاد بگیرند.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/76023/1800-تعاونی-در-کردستان-مشغول-به-فعالیت-هستند
بستن   چاپ