عصر کرد
مراکز خدمات غیردولتی نقش بسزایی در افزایش تولید کشاورزی دارند
دوشنبه 13 اسفند 1397 - 10:14:53
عصر کرد - سنندج - رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به دستورالعمل ایجاد مراکز خدمات غیردولتی کشاورزی گفت: با عملیاتی شدن این دستور العمل فارغ التحصیلان حوزه کشاورزی در مراحل تولید محصولات ورود خواهند کرد که به افزایش تولید و سلامت محصولات می انجامد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، خالد جعفری روز یکشنبه در اولین جلسه استقرار و ساماندهی مراکز خدمات کشاورزی غیر دولتی اظهار داشت: بر اساس دستورالعملی که توسط وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ شده در سال 98 مراکز خدمات کشاورزی غیر دولتی در استان کردستان ایجاد خواهند شد.
وی ایجاد اشتغال برای تحصیل کرده های بخش کشاورزی را از دیگر مزایای این دستور العمل دانست و افزود: گستردگی بخش زراعت و نیز ظرفیت ها و پتانسیل هایی که در حوزه دامپروری استان وجود دارد زمینه ای است تا بخش غیر دولتی بتواند در اقتصادی کردن فعالیت های کشاورزی بیش از پیش تاثیرگذار باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: بر اساس دستور العمل ابلاغی باید تمام مدیران بخش کشاورزی اعم از دولتی و خصوصی از ایجاد و توسعه این مراکز حمایت کنند.
وی استفاده از دانش و روش های علمی در انجام فعالیت های مراکز غیر دولتی را از اهم سیاست های این دستور العمل دانست و یادآور شد: بر اساس این ابلاغ باید، تلاش ما در راستای واگذاری حداکثری وظایف تصدی گری وزارت جهاد کشاورزی به مراکز خدمات کشاورزی غیر دولتی باشد.
جعفری گفت: باید تعریف وظایف و امور به خوبی برای این مراکز انجام شود و با دیدگاه برون سپاری که در سازمان حاکم است بخش خصوصی را در توسعه بخش کشاورزی بیش از پیش مشارکت دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: واگذاری فعالیت های دولتی در بخش کشاورزی به بخش های غیر دولتی باید به باور و عزم جدی ما تبدیل شود و به بهترین شیوه این وظایف را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان هم در این نشست گفت: در سال جاری ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی کردستان با افزایش 15 صدمی به 2.18 اسب بخار رسید.
محمد فرید سپری اظهار داشت: ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی استان در سال 97 حدود 15 صدم اسب بخار در هکتار افزایش داشته و به 2.18 اسب بخار در هکتار رسیده است.
وی اضافه کرد: ضریب مکانیزاسیون استان در سال 97 به میزان 2.18 اسب بخار در هکتار رسید که طبق پیش بینی برنامه ششم توسعه باید به 2.34 اسب بخار در هکتار تا پایان برنامه ششم توسعه برسد.
سپری افزود: به منظور بازسازی و جایگزینی ماشین آلات فرسوده در سال 97، تعداد 2 هزار و 475 طرح خرید ماشین آلات بخش کشاورزی به 2 میلیون و 64 هزار و 973 ریال از محل اعتبارات خط اعتباری مکانیزاسیون به بانک کشاورزی معرفی شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: از محل تسهیلات توسعه پایدار روستایی در سال 97 تعداد 18 طرح به 41 میلیارد و 30 میلیون ریال تسهیلات 6 و چهار درصد بمنظور خرید ماشین آلات سنگین و وارداتی پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 15 کارگاه تولید ادوات دنباله بند کشاورزی در سطح استان فعالیت می کنند، تاکید کرد: ادوات تولیدی داخلی یک پنجم ادوات جهانی قیمت دارد.
سپری گفت: به همین دلیل روی صنعت داخلی سرمایه گذاری شده و مکانیزاسیون کشاورزی در جهت اقتصاد مقاومتی گام برداشته و صنعت مکانیزاسیون ضامن امنیت غذایی کشور است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: در گذشته میزان افت و ریزش کمباین ها بالای 10 درصد بود اما در حال حاضر به حدود 6 درصد رسیده است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر حدود 27 هزار و 500 دستگاه انواع تراکتور،یک هزار و 50 دستگاه انواع کمباین و حدود 96 هزار و 500 دستگاه انواع ادواتع دنباله بند در استان موجود است.
6108/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/75996/مراکز-خدمات-غیردولتی-نقش-بسزایی-در-افزایش-تولید-کشاورزی-دارند
بستن   چاپ