عصر کرد
روندی متفاوت در مدیریت بحران قروه؛
بررسی سنجش تحمل مدیران قروه/ مدیریت بحران در ترازوی عمل
پنجشنبه 2 اسفند 1397 - 07:54:38
عصر کرد - قروه- سنجش تحمل مدیران در مواقع بحران و مدیریت صحیح با حداقل امکانات در کنار آمادگی ذهنی و روانی به شیوه ای جدید و متفاوت از جمله مواردی است که می تواند تأثیرات حادثه را بر جامعه کاهش دهد.

به گزارش خبرنگار مهر ، مدیریت بحران یکی از مواردی است که نیازمند دقت و توجه از لحاظ استانداردهای مدیریت بوده و باید به گونه ای صورت گیرد که نه تنها بحران پیش آمده کنترل که حتی از خطرات احتمالی هم جلوگیری شود.
مدیریت بحران را فرآیند برنامه ریزی ها و اقدامات مقامات و دستگاه های اجرایی دولتی، شهرداری و عمومی است که با مشاهده، تجزیه و تحلیل بحران ها به صورت یکپارچه، جامع و هماهنگ با استفاده از ابزارهای موجود تلاش می کند از بحران ها پیشگیری نماید یا در صورت وقوع آن ها در جهت کاهش آثارآ ایجاد آمادگی لازم، مقابله، امدادرسانی سریع و بهبود اوضاع تا رسیدن به وضعیت عادی و بازسازی تلاش کند.
در این میان همیشه به نحوه مدیریت بحران و اینکه این مهم خود باعث افزایش بحران می شود بارها انتقاد شده و همچنان هم می شود. در واقع اصول مدیریت بحران یعنی اینکه مسئولان مرتبط در این زمینه به گونه ای پیش روند تا بتوانند در مواقع حساس به محض رسیدن به مرز هشدار و بروز بحران با کمترین امکانات و حداقل زمان ممکن، مجموعه مدیریت خود را کنترل نمایند.
همچنین آمادگی ذهنی و روانی مدیران یکی دیگر از مواردی است که در مدیریت بحران باید لحاظ شود. مسئله ای که مدتهاست توسط دبیر ستاد مدیریت بحران شهرستان قروه در نظر گرفته شده و روندی متفاوت در این زمینه را به اجرا درآورده است.
شیوه ای برای سنجش تحمل مدیران
شیوه ای که «علیرضا میمنت آبادی» آن را تدوین و اجرا کرده به گونه ای است که اعضای ستاد مدیریت بحران شهرستان هر چند وقت یکبار باتوجه به شرایط جوی نامساعدی که رخ می دهد کاملاً غیرمنتظره و ناگهانی دعوت می شوند به مکان هایی که امکان بروز حوادث در آنجا بسیار بوده و یا اینکه شرایط تحمل در آن مکان ها سخت است.
او در گفت و گو با خبرنگار مهر به توضیح این روند پرداخت و اظهار داشت: در این شیوه گاهی اوقات عوامل ستاد را بدون اطلاع قبلی دعوت می کنیم که شبانه به کوه برویم یا به منطقه ای حساس و صعب العبور یا اینکه حادثه ای نمادین را طراحی و مدیران را نسبت به خطر مطلع می کنیم.
به گفته میمنت آبادی هدف از این شیوه ارتقای آمادگی جسمی و ذهنی مدیران و لمس واقعی بحران است به طوری که نه کاملاً بلکه تا حدودی در شرایط حساس بحران قرار بگیرند.
او اصل مدیریت بحران را در سنجیدن جزیی ترین مسایل برشمرد و تصریح کرد: همیشه فکر می کنیم کنترل بحران یعنی همه مواردی که دیده می شوند و به قولی بزرگ هستند در حالی که کوچک ترین مسایل نیاز بیشتری به کنترل دارند.
میمنت آبادی طرز بستن زنجیر چرخ آن هم درست در کولاک برف و یخبندان در جاده ها به خصوص با کمترین زمان، توجه به اینکه با حداقل امکانات بتوان شرایط را تحمل و تحت کنترل درآورد را از مهم ترین و جزیی ترین مواردی دانست که در مدیریت بحران چندان در نظر گرفته نمی شوند.
او سنجیدن آستانه تحمل مدیران در مواقع بحران را مهم دانست و افزود: برای مثال یک شب نشست ستاد را در پایگاه هلال احمر برگزار کردیم و همچنین شبانه به ارتفاعات بدر و پریشان رفته و همان جا ماندیم و رصد شد که مسئولان تا چه میزان تاب استقامت در چادر با هوای سرد را دارند.
دبیر ستاد مدیریت بحران قروه تأثیرات این شیوه را آمادگی مدیران از هر لحاظی با هر گونه امکاناتی عنوان کرد و گفت: بحران با حضور تنها در سالن جلسات مدیریت نمی شود بلکه نیاز است از تمامی جهات آمادگی لازم تقویت و صورت گیرد.
میمنت آبادی اجرای این روند را برای همه اقشار مردم لازم خواند و بیان کرد: در مواقع خطر و بحران تنها مسئولان وظیفه هدایت کارها را ندارند بلکه مردم هم باید همراه باشند و آموزش های ضروری را ببینند.
او همچنین به ادامه این روند به صورت مستمر اشاره داشت و تأکید کرد این کار نه تنها باعث مدیریت بهتر در امور می گردد بلکه منجر به درک وضعیت مردم بحران زده هم خواهد شد.
باید دانست که پیامدهای ناشی از بحران ها از عوامل اصلی بازدارنده توسعه به شمار می آیند و هرگز نمی توان تأثیر بحران بر شیوه زندگی و ابعاد اجتماعی و روانی آن را نادیده گرفت. بر همین اساس امید است با این شیوه جدیدی که دبیر ستاد مدیریت بحران قروه آن را لحاظ کرده نه تنها از نظر علمی بلکه به صورت عملی هم نتایج مثبتی را برای مواقع حساس به همراه آورد.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/75355/بررسی-سنجش-تحمل-مدیران-قروه--مدیریت-بحران-در-ترازوی-عمل
بستن   چاپ