عصر کرد
پارک جنگلی آبیدر یک نماد فرهنگی و اجتماعی در کردستان است
سه شنبه 30 بهمن 1397 - 1:03:05 PM
ایسنا

عصرکرد- سعدی نقشبندی در جلسه مشترک کمیسیون عمران و خدمات شهری شورای اسلامی شهر سنندج و سازمان‌های مردم نهاد سطح شهر که امروز در محل شورای شهر سنندج برگزار شد، با اشاره به اینکه به زودی تفاهم نامه مشترک همکاری با شهرداری و شورای اسلامی شهر سنندج منعقد می‌شود، اظهار کرد: در این تفاهم نامه اجرایی دوره های آموزشی مرتبط با موضوع نهال، نگهداری نهال و استفاده از سطوح آبگیر، بهداشت درختان جنگلی چاله کنی و مهم‌تر از همه حفاظت از جنگل‌کاری‌ها قید شده است.

وی افزود: اقدامات زیادی جهت توسعه رفاه و گردشگری شهر سنندج می‌توان انجام داد که از جمله آن ایجاد طرح پارک آبخیز، غنی سازی جنگل در عرصه های جنگلی، عملیات های مکانیکی آبخیزداری و احداث سدهای رسوبیگیر گابیونی سنگی ملاتی موثر در حفاظت آب و خاک است که علاوه بر ایجاد زمینه گردشگری، زمینه توسعه فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی را در بین مردم گسترش خواهد داد.

مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان، با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت وجود گیاهان بومی در خصوص توسعه فضای سبز و نیز توسعه فضای سبز دکل های مخابراتی از اهمیت فراوانی برخوردار است، عنوان کرد: قطعاً استفاده از گونه های بومی استان که با شرایط اقلیمی کردستان پرورش پیدا کرده‌اند مانند زالزالک، گلابی وحشی و بلوط بادام و در برخی مناطق ارغوان می‌تواند زمینه های توسعه فضای سبز استان را فراهم کند.

وی با اشاره به اینکه پارک جنگلی آبیدر به عنوان یک نماد فرهنگی و اجتماعی در استان کردستان شناخته شده است، بیان کرد: آبیدر محل تفریح، استراحت و گردشگری مردم شهر سنندج است که طی قرارداد احاله مدیریت به شهرداری واگذار شده و این اداره‌ کل آمادگی هرگونه همکاری در جهت توسعه فضای سبز و جنگل کاری های انجام شده در این محوطه را دارد.

وی با اشاره به اینکه مجموعه فنی اداره کل منابع طبیعی بدون کمک مردم نمی‌تواند انتظارات به وجود آمده را محقق کند، گفت: این اداره ‌کل هر ساله مقدار قابل توجهی تولید نهال داشته و به صورت رایگان در اختیار قرار داده اما چون نظام بهره برداری و متولی مشخصی نداشته‌، نتوانسته‌ایم درختکاری با دوامی داشته باشیم.

نقشبندی اضافه کرد: این اداره کل برای برگزاری باشکوه هفته منابع طبیعی برنامه‌های مفصلی را در نظر گرفته که از جمله آن طرح خانه تکانی کاغذی و تولید نهال و یک هزار هکتار جنگل‌کاری مشارکتی در سطح استان است که با همکاری مردم اجرا می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان، بر لزوم همکاری سازمان‌های مردم نهاد مدیریت و نگهداری فضاهای احداث شده تاکید کرد و خاطرنشان کرد: از محل اعتبارات اداره کل تامین نیازهای فنی و آموزشی تامین نهال برای توسعه پوشش گیاهی مشکلی نداریم.

در این جلسه نمایندگان تشکل‌های مردم نهاد شهرداران مناطق شهر سنندج و رئیس کمیسیون عمران و خدمات شهری شورای اسلامی شهر سنندج در خصوص سوالات پیش رو، پیشنهادات و دغدغه‌های عموم مردم تبادل نظر کردند.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/75243/پارک-جنگلی-آبیدر-یک-نماد-فرهنگی-و-اجتماعی-در-کردستان-است
بستن   چاپ