عصر کرد
در نشست احیای محل معادن قروه عنوان شد:
حفاظت از منابع طبیعی با احیای محل معادن/رعایت قوانین شهروندی
دوشنبه 29 بهمن 1397 - 15:13:34
عصر کرد - سنندج - توجه به استانداردهای شهروندی در کنار بیان راهکارهایی برای بازسازی منابع طبیعی که در عملیات معدنی تخریب شده اند از جمله مواردی است که در نشست احیای محل معادن قروه عنوان شد.

به گزارش خبرنگار مهر ، بعد ازظهر امروز یکشنبه نشست احیاء و بازسازی عرصه های منابع طبیعی متأثر از فعالیت های معدنی با حضور معدن داران شهرستان قروه با تأکید بر تعامل و همکاری در کنار رعایت موارد ایمنی در حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست، به کارگیری نیروهای بومی منطقه و ... برگزار شد.
در ابتدای این نشست معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی کردستان با بیان اینکه قروه یکی از مناطق مهم در زمینه احیای معادن است، اظهار داشت: یکی از اهداف مهم منابع طبیعی در کردستان احیای معادن بوده و نیاز است در این راستا فاصله ای که بین معادن و منابع طبیعی از گذشته ایجاد شده برداشته شود.
«حسن بهرامی» احیای معادن را شامل احیای گونه های گیاهی و عرصه های رها شده دانست و افزود: در این زمینه اولویت با معادنی است که عمرشان تمام شده و همچنین مواد معدنی ندارند و در واقع برای اجرای بهتر کار محدودیت مساحتی هم برداشته شده است.
به گفته وی برای اجرای کامل دستورالعمل احیا و بازسازی معادن هر میزان مساحتی که صنعت و معدن شهرستان اعلام کند تا زمانی که محدودیت قانونی نباشد، انجام خواهد شد.
«بهرامی» با تأکید بر اینکه برنامه احیا و بازسازی معادن با مطالعات نسبت به عرصه تعیین شده باید لحاظ شود، تصریح کرد: جلب رضایت روستاییان هیچ گونه ربطی به منابع طبیعی نداشته و این معدن داران هستند که باید ساکنان روستاها را راضی نگه دارند.
چند بخشی ادارات در برابر معادن
در ادامه رئیس خانه معدن کردستان هم با بیان اینکه حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست برای معدن داران اهمیت دارد، اظهار داشت: تعامل معادن برای این موضوع وجود دارد و در چارچوب قانون تعیین شده هم 12 درصد حقوق دولتی اخذ شده از معادن برای همین مسئله است.
«شوذب جباری» خواستار ارائه طرح برای احیا از جانب عوامل منابع طبیعی شد و گفت: اصلی ترین مشکل معدن داران در این است که چند بخشی در ادارات وجود دارد و معادن نمی دانند در برابر تخریبی که خواسته یا ناخواسته صورت می گیرد به چه ارگانی پاسخ گو باشند.
وی بر همکاری همه جانبه در قالب چارچوب تعیین شده برای بازسازی معادن تأکید کرد.
توجیه معدن دار در راستای احیای معادن
همچنین یکی از معدن داران هم در این نشست گفت: برای اجرای بهتر این کار نیاز است معدن داران توجیه شوند که اصلاً منظور از بازسازی چیست و چه کاری باید انجام دهند.
به گفته «زارعی» گرچه تمامی این موارد باید از قبل پیش بینی می شد و مشکل تا این مرحله رشد نمی کرد، لذا برای اینکه بتوان کار را درست پیش برد نیاز است مناطق لازم معرفی و همچنین خدمات مناسب به معادن ارائه شود.

وی اعتراض خود را نسبت به محیط زیست اعلام کرد و افزود: محیط زیست بهتر است کمی خوشبینانه تر نگاه کند چون که بعضی از اتفاقات طبیعی بوده و دست معدن داران نیست.
«زارعی» هم بر توجه به بازسازی معادن و دفاع از محیط زیست تأکید کرد و گفت این مهم باید دو طرفه بوده و به گونه ای نباشد که بیشتر آسیب ها به معدن دار وارد شود.
به گفته وی باتوجه به وضعیت اقتصادی موجود در کشور نیاز است معادن بیشتر حمایت شوند چرا که با بسته شدن یک معدن، یک کارخانه و واحد تولیدی، آسیب بیشتر و جرم افزایش می یابد.
دیگر موردی که از طرف معدن داران مطرح شد مربوط به توجیه کارشناسان بود که برای بازسازی و احیا به معادن اعزام می شوند.
رعایت استانداردهای شهروندی
رئیس صنعت، معدن و تجارت قروه هم در این نشست خطاب به معدن داران بیان کرد: لازم است معادن در خصوص استفاده از مواد منفجره در زمان بهره برداری اطلاع رسانی لازم را داشته باشند تا تدابیری در راستای کاهش خسارت ها صورت گیرد.
«علی منتشلو» همچنین به جذب و به کارگیری نیروهای بومی منطقه در معادن، افزایش تعامل و همکاری با مردم، مشارکت در برنامه های ملی و مذهبی، دستگیری از نیازمندان، رعایت استانداردهای حمل و نقل توسط کامیون ها و ... اشاره کرد.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/75198/حفاظت-از-منابع-طبیعی-با-احیای-محل-معادن-رعایت-قوانین-شهروندی
بستن   چاپ