عصر کرد
طرح بررسی الگوی مصرف مواد غذایی در استان کردستان اجرا می‌شود
چهارشنبه 24 بهمن 1397 - 2:25:47 PM
ایسنا

عصرکرد- امین امینی اظهار کرد: طرح بررسی الگوی مصرف مواد غذایی در کل کشور از دی ماه سال جاری شروع شده و در دو مقطع زمستان و تابستان اجرا می‌شود.

وی تصریح کرد: در این طرح، تیم کارشناسی تغذیه از 49 نقطه استان کردستان به منزل 196 خانوار ورود کرده که 68 خانوار مربوط به سنندج و مابقی شهرستانهای استان است که تغذیه این خانواده‌ها را بررسی می‌کنند.

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بیان کرد: در زمستان نیمی از خانوارها و در آواخر فصل بهار 98، نیمه دیگر خانوارها مورد بررسی قرار می‌گیرند که عادت و الگوی غذایی افراد در فصل های مختلف را مشخص می‌کنند.

امینی عنوان کرد: تاکنون 7 تیم کارشناس تغذیه در استان وجود دارد که این افراد با کارت شناسایی و شال آبی بر گردن برای وضعیت تغذیه خانواده‌ها به منزل آن‌ها می‌روند.

وی با اشاره به اینکه در این طرح، الگوی کیفی و کمی غذاها به دست می‌آید، ذکر کرد: برای کارشناسان مشخص می‌شود که در مواد غذایی خانوارها چه مقدار انرژی، پروتئین، ویتامین ها، املاح ها، اسیدهای چربی و کربوهیدرات به مقدار متناسب با وضعیت خانوارها تامین می‌شود.

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کردستان، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دستاوردهای این طرح، مشخص کردن سیاست گذاری کلان تغذیه‌ای است، برای مثال اگر افراد به مقدار کمی از سبزیجات استفاده کنند با دستگاه هایی چون صنعت و تجارت، جهاد کشاورزی و استانداری روشی برای افزایش مصرف سبزی در خانوارها پیدا می‌کنند.

امینی یادآور شد: در بررسی الگوی مواد غذایی دلیل بیمارهای غیرواگیر از جمله فشارخون بالا، دیابت و کمبود ویتامین مشخص می‌شود و در بیمارستان ها و پایگاه‌های بهداشت به پزشکان و بهورزها نتیجه کار اعلام می شود تا به شکلی درست مکمل ها را بین مراجعه کنندگان توزیع کنند.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/74883/طرح-بررسی-الگوی-مصرف-مواد-غذایی-در-استان-کردستان-اجرا-می‌شود
بستن   چاپ