عصر کرد
پایلوت تخصصی‌ترین برنامه‌های تکامل کودکان در کردستان اجرا می‌شود
یکشنبه 21 بهمن 1397 - 10:48:07 AM
ایسنا
عصر کرد -
مدیر سلامت خانواده در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، گفت: در دانشگاه علوم پزشکی کردستان و شهرستان دیواندره، پایلوت یکی از پیچیده‌ترین و تخصصی‌ترین برنامه‌های تکامل کودکان اجرا می‌شود که برنامه تکامل ابتدایی دوران کودکی و درجه هوش را مورد آزمایش و بررسی قرار می‌دهند.
مهدی ذکائی  اظهار کرد: در سال 95 در راستای استفاده از زیر ساخت خدمات الکتریکی برنامه‌ای به اسم «سامانه سیب» راه اندازی شد که با مراجعه بیماران به درمانگاه‌ها، اطلاعات دقیق آنها ثبت و خدمات رسانی می‌شود.
وی با اشاره به اینکه در سطح استان کردستان 118 پایگاه سلامت وجود دارد، گفت: برای دسترسی بیشتر افراد در مناطق حاشیه‌نشین از جمله عباس‌آباد، نایسر و غیر پایگاه‌های سلامت برای مشخص کردن جمعیت تحت پوشش و سرشماری آنها در سامانه سیب ایجاد شده است.
مدیر سلامت خانواده در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، افزود: در راستای ارتقای کیفیت بهداشتی بالغ بر 80 روانپزشک و کارشناس تغذیه در پایگاه‌ها استان جذب شده‌اند.
ذکائی بیان کرد: 330 پزشک و ماما در تمامی روستاهای استان کردستان مستقر هستند که به صورت هفته‌ای در پایگاه های سلامت روستاها مراجعه می‌کنند.
وی تصریح کرد: در این راستا پزشکان آب روستا را با انجام کلرسنج سریعا ارزیابی ‌کرده و در صورت آلودگی از طریق شورای روستا مشکل را حل می‌کنند.
مدیر سلامت خانواده در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بیان کرد: در اوایل انقلاب بیشتر مرگ و میر کودکان به علت بیمارهای عفونی، اسهالی و تنفسی بود و همچنین شایع بودن کودکان کم وزن و کوتاه، که خوشبختانه تیم پزشکی توانستند این مشکلات را حل کند.
پایلوت تخصصی‌ترین برنامه‌های تکامل کودکان در استان کردستان اجرا می‌شود.
ذکائی افزود: در دانشگاه علوم پزشکی کردستان و شهرستان دیواندره، پایلوت یکی از پیچیده‌ترین و تخصصی‌ترین برنامه‌های تکامل کودکان اجرا می‌شود که برنامه تکامل ابتدایی دوران کودکی و درجه هوش را مورد آزمایش و بررسی قرار می‌دهند.
وی عنوان کرد: برنامه‌های در دست اجرا دارای چند ویژگی است از جمله خدمات مبتنی بر گروه‌های سنی از نوزادی تا سالمندی که براساس شرایط و نیازها آنها بسته‌های خدماتی استاندارد در اختیارشان قرار می‌گیرد.
مدیر سلامت خانواده در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جامع بودن خدمات را یکی دیگر از برنامه‌ها دانست و ذکر کرد: بعد از ویزیت، پزشکان دارو و مکمل‌های تقویتی را در اختیار مراجعه کننده قرار داده و در کنار آن‌ها آموزش و مشاوره‌های لازم از جمله پایان آوردن تب کودکان را به مادر آموزش می‌دهند.
ذکائی خاطرنشان کرد: پایه و اساس خود مراقبی در داخل خانواده است در واقع مادر می‌تواند از همان ابتدا از کلاس‌های آموزشی و برنامه‌های مهارتی زندگی، فرزندپروری شرکت و از محتوایی آموزشی رایگان استفاده کند که می‌تواند به خانواده و جامعه کمک شایانی بکند.
وی یادآور شد: خود مراقبی یکی از برنامه‌های بسیار مهم و اصلی است که شامل انواع خود مراقبتی اجتماعی، سازمانی، دانش آموزی و دانشجویی بوده که اگر افراد بتواند به مهارت، باور، اعتماد بنفس براساس دانش صحیح و اصولی برسند می‌توانند سلامت خود را مدیریت کنند و بسیاری از مراجعات، خدمات تکراری و هزینه‌های اضافه جلوگیری خواهد شد.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/74664/پایلوت-تخصصی‌ترین-برنامه‌های-تکامل-کودکان-در-کردستان-اجرا-می‌شود
بستن   چاپ