عصر کرد
فرونشست زمین قابل احیا نیست
یکشنبه 21 بهمن 1397 - 8:14:34 AM
ایرنا
عصرکرد- کامران خرم   اظهار داشت: برداشت غیراصولی و بی رویه از سفره های زیرزمینی باعث خالی شدن فضا بین رسوبات زمین، مسدود شدن این فضا و در نهایت ایجاد فروچاله می شود.
وی با بین اینکه فروچاله ایجاد شده در زمین قابل احیا و جبران نیست، افزود: این نشست باعث می شود فضای مفید بین رسوبات مسدود شده و امکان انتقال آب به این فضا وجود نداشته باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان اضافه کرد: برداشت غیراصولی از سفره های آبی زیرزمینی منجر به تغییرات فیزیکی در آبخوان ها می شود و این تغییر قابل ترمیم نیست به همین دلیل نیاز است کشاورزان در استفاده صحیح و اصولی از این منابع آبی ارزشمند اهتمام لازم را داشته باشند.
خرم مقدار افت منابع آب زیرزمینی دشت دهگلان را 35 متر اعلام کرد و یادآور شد: به طور میانگین آب های زیرزمینی در دشت قروه 22 و در دشت چاردولی نیز 18 متر افت پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه افت آب زیرزمینی در دشت دهگلان به کاهش 518 میلیون مترمکعبی مخزن این دشت منجر شده است، گفت: مخزن دشت های قروه و چاردولی نیز به ترتیب 60 و 86 میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
 کردستان استانی کوهستانی بوده و اقلیم آن متأثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ ای است که موجب بارندگی ‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان ها می شود.
از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه های آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانه های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشت های استان 9 مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، 2 دشت در غرب و 2 دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشت های قروه ـ دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت های ممنوعه محسوب می شود.
در حال حاضر در استان کردستان 9 سد در حال بهره برداری، 12 سد در دست اجرا و 15 مورد نیز در حال مطالعه است.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/74663/فرونشست-زمین-قابل-احیا-نیست
بستن   چاپ