عصر کرد
سیاسی کاری آفت برنامه های فرهنگی/ هنر متعهد کردستان نیازمند حمایت
دوشنبه 8 بهمن 1397 - 10:33:13 AM
مهر
عصر کرد - سنندج – رئیس حوزه هنری کردستان سیاسی کاری را یکی از آفت های برنامه های فرهنگی عنوان کرد و گفت: کار فرهنگی یک کار دلی است و با دستورالعمل نمی توان کار فرهنگی شاخص انجام داد.

 استان کردستان در بخش فرهنگ یکی از استانهای ویژه کشور با استعدادهای بی شماری است و در همین راستاست که رهبر معظم انقلاب اسلامی در اردیبهشت ماه سال 88 و در سفر به این استان، کردستان را سرزمین هنر و فرهنگ نامیدند.
فرهنگی عنوان کردن کردستان از سوی مقام معظم رهبری از یک سو و استعدادهای بی شمار فرهنگی و هنری از سوی دیگر باعث شده است تا کردستان به یکی از قطب های اصلی فرهنگ در کشور تبدیل شود و به همین دلیل است که متولیان و مسئولان فرهنگی رسالت بسیار مهم و سنگینی بر عهده دارند.
امین مرادی از مهر ماه سال 90 تاکنون به عنوان رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان منصوب شده است و در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی وی با خبرنگار مهر به گفتگو نشست و در خصوص فعالیت های حوزه هنری انقلاب اسلامی و همچنین جایگاه و وضعیت فعلی هنر متعهد و انقلابی صحبت کرد.
وی در ابتدا در خصوص شکل گیری حوزه هنری انقلاب اسلامی در کشور، بیان کرد: هسته اولیه شکل گیری حوزه هنری، کانون فرهنگی نهضت اسلامی و گروهی از هنرمندان هنرهای تجمسی بودند که در نیمه های سال 1357 هجری شمسی، نمایشگاهی از آثار جوانان انقلابی را در حسینیه ارشاد و سپس در زیرزمین سینما بهمن تهران برپا کردند. در این کانون افراد بزرگی همچون مقام معظم رهبری، شهید بهشتی، شهید باهنر، متوسلی، مرحوم طاهره (صفارزاده) و علی موسوی گرمارودی حضور داشتند. اولین اعلامیه‌ای که شاه را خلع کرد از سوی همین کانون بود که در اواخر پاییز سال 1357 و اوایل دی‌ماه همان سال انجام شد.
وی ادامه داد: مدت زیادی طول نکشید که جمعی از شاعران، نویسندگان، سینماگران، نقاشان و تصویرگرانی که انقلاب نقطه مشترک و وحدت آنها بود گردهم آمدند و از پیوند هنرمندان متعهد به آرمان های انقلاب اسلامی، مجموعه ای تحت عنوان «حوزه اندیشه و هنر انقلاب اسلامی» شکل گرفت که به تدریج بر تعداد هنرمندان آن افزوده شد و در نهایت این نهال نوپا حوزه هنری انقلاب اسلامی را شکل داد.
وی به فلسفه وجود حوزه هنری اشاره کرد و گفت: فلسفه وجودی حوزه هنری در بدو پیروزی انقلاب اسلامی بوجود آوردن نهادی است که شرایط لازم برای تربیت و پرورش نسل تازه ای از هنرمندان متعهد به ارزش های اسلامی و انقلابی فراهم گردد و با خلق آثار هنری نمونه در عرصه هنر دینی، زمینه ای برای جلب توجه تمامی هنرمندان کشور برای ورود در این عرصه مقدس فراهم گردد، تا از رهگذر بهره گیری از ظرفیت های انواع هنرها، روح و محتوای اسلام انقلابی به نسل های بعدی منتقل شود.
مرادی به تفاوت حوزه هنری با سایر نهادهای متولی بخش فرهنگ در کشور اشاره کرد و افزود: حوزه هنری به عنوان نهادی برآمده از متن انقلاب و مولود نظام اسلامی نگاهی کاربردی و عملیاتی به مقوله فرهنگ و هنر دارد. حوزه هنری سیاست اصلی و کلی خود را بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی تدوین و اجرایی می کند. ما در حوزه هنری به صورت عملی و عینی تمامی منویات و رهنمودهای مقام معظم رهبری را به صورت کامل در بخش فرهنگ و هنر مورد توجه قرار داده و در راستای عملیاتی کردن آنها اقدام می کنیم.
وی گفت: سیاست های کاری حوزه هنری در راستای تامین منافع یک گروه و یا جناح سیاسی نیست، حوزه هنری به عنوان یک دستگاه حاکمیتی کاملا در راستای منافع نظام و رهبری حرکت می کند و سیاست های اتخاذ شده نیز از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون تغییری پیدا نکرده است. حوزه هنری به جای کار ویترینی و نمایشی در بخش فرهنگ و هنر به دنبال تولید محتواست و در همین راستا امروز نیز این سیاست کاری باعث شده است تا هنرمندان و چهره های شاخص حوزه فرهنگ و هنر ارتباط خوبی با حوزه هنری داشته باشند.

وی به نحوه شکل گیری حوزه هنری کردستان اشاره کرد و افزود: حوزه هنری در استان کردستان در سال 1383 به صورت رسمی فعالیت خود را در استان کردستان با حداقل نیروهای ممکن آغاز کرد و امروز بعد از گذشت نزدیک به 15 سال حوزه هنری در استان کردستان همچنان کمتر از تعداد انگشتان یک دست نیرو و پرسنل دارد و خوشبختانه علیرغم محدودیت های شدید مالی و اعتباری ولی به گواه خود هنرمندان و فعالان این بخش ما در این مدت توانسته ایم در حد توان خود در خدمت جامعه فرهنگ و هنر این استان باشیم که جنابعالی و سرکارخانم کلوندی به عنوان دو هنرمند شاخص در عرصه تئاتر و اجرا می توانند در خصوص سطح فعالیت های حوزه اظهار نظر کنید.
رئیس حوزه هنری کردستان بین کرد: در حال حاضر حوزه هنری کردستان در بخش های آموزش و پژوهش، فرهنگ و مطالعات پایداری، آفرینش های ادبی، هنرهای نمایشی، هنرهای تصویری، هنرهای تجسمی، موسیقی و امور سینمایی فعالیت دارند و در هر واحد نیز فعالیت ها و برنامه های متعددی در طول سال اجرایی می شود.
وی به فعالیت های بخش ادبیات پایداری حوزه هنری اشاره کرد و افزود: در بخش ادبیات پایداری ما دو برنامه محوری و شاخص داریم که یکی از آنها برگزاری شب های خاطره است که متناسب با مناسبت های مختلف شب خاطره برای شهدای شاخص استان کردستان برگزار می کنیم و خوشبختانه در این بخش و طی چند سال اخیر بیش از 15 مورد شب خاطره در استان برگزار شده است که از جمله آنها می توانم به شب خاطره شهید حاج سعید توفیقی، شهید حاج هوشنگ ورمقانی، شهید محمود امان الهی و ... اشاره کنم.
مرادی ادامه داد: بحث بعدی ما در این بخش مصاحبه های تاریخ شفاهی است و در این راستا خاطرات و زندگی نامه رزمندگان شاخص استان به شیوه و روش کاملا تخصصی و در بخش ادبیان ثبت و ثبت شده و بعد از تدوین روانه بازار می شود که در این بخش نیز تاکنون دو کتاب محبت پنهان و نبرد کوهسالان منتشر شده و خوشبختانه هم اکنون نیز بیش از 10 پروژه در دست اجراست و انشالله تا پایان امسال سه عنوان کتاب دیگر چاپ و منتشر می شود که از آن جمله می توان به فرکانس 945 خاطرات دکتر بهروز خیریه، باد و خاکستر خاطرات سردار ذهبی و نورالدین کردستان خاطرات حاج آقای حیدری اشاره کنم.
وی به دیگر فعالیت های حوزه هنری کردستان اشاره کرد و افزود: مردمی بودن یکی از محورهای اصلی در خصوص طراحی و اجرای فعالیت ها و برنامه های حوزه هنری در استان کردستان است و در همین راستا همواره تلاش می شود که همراهی مخاطب به عنوان یک اصل مهم و جدایی ناپذیر در دستور کار قرار گیرد و در حال حاضر شاه بیت و نمونه این گونه از فعالیت ها را می توان در بزرگترین مولودی خوانی کشور و حتی می شود گفت منطقه خاورمیانه دید که خوشبختانه و هر ساله در ایام هفته مبارک وحدت این مراسم با عنوان یادوراه مرحوم سید بهالدین شمس قریشی برگزار می شود.
مرادی افزود: یکی دیگر از برنامه های محوری حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزاری جشنواره بین المللی دف نوای رحمت است و خوشبختانه امسال این رویداد مهم در حوزه موسیقی عرفانی که هم اکنون وجهه بین المللی نیز به خود گرفته به دوره نهم رسیده است و بسیار خرسندیم که در ایام عید سعید قربان هنرمندان دف نواز از سراسر ایران اسلامی و با شوق و شور وصف ناشدنی مهمان مردم کردستان می شوند.
رئیس حوزه هنری کردستان به فعالیت های بخش فیلم کوتاه اشاره کرد و افزود: در سال 96 و 97 حوزه هنری انقلاب اسلامی موفق شده است که بالغ بر 40 فیلم کوتاه را به صورت مشترک با خود فیلم ساز و یا سایر ادارات و سازمان های دولتی تهیه کند و البته در حال حاضر نیز حدود 10 پروژه نیز در دست تولید است و در بخش سینما حوزه هنری در استان کردستان تلاش می کند که با برگزاری کارگاه های مختلف آموزشی و همچنین توانمندسازی در راستای ارتقاء سطح توانایی هنرمندان جوان این استان گام های مثتبی بردارد و به همین دلیل است که در طی ماه های مختلف سال این کارگاه های آموزشی در رشته های مورد نیاز برای فعالان این بخش برگزار می شود.

وی به وضعیت زیرساخت های فرهنگی در اختیار حوزه هنری کردستان اشاره کرد و گفت: در واقع باید پردیس سینمایی بهمن در سنندج را نگین ظرفیت ها و زیرساخت های فرهنگی در استان کردستان عنوان کرد. پردیس سینمایی بهمن سنندج بعد از وقفه ای چند ساله در مسیر بازسازی، در سالهای نخستین دهه 90 فعالیت خود را از سر گرفت و از آن زمان تاکنون نه تنها به عنوان قطب اصلی برای برگزاری فعالیت های فرهنگی و هنری مطرح شده، بلکه میزبانی رویدادهای مهم فرهنگی و هنری در سطح ملی و حتی بین المللی همچون جشنواره بیستم تولیدات مراکز استانی صدا و سیمای کشور، جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره، جشنواره بین المللی فیلم های 100 ثانیه ای، همایش بین المللی مترجمان کرد ایرانی مرحوم محمد قاضی و ابراهیم یونسی و .... را بر عهده داشته است.
وی به ویژگی های این ظرفیت مهم اشاره کرد و گفت: مهمترین ویژگی پردیس سینمایی بهمن سنندج این است که به دلیل در اختیار داشتن فضاهای مختلف فرهنگی و هنری با کاربری های مرتبط با این بخش از جمله سه سالن سینما، استودیو حرفه ای صدا و تصویر، کتابخانه تخصصی، گالری سوره، سالن جلسات اندیشه و حتی کافی شاپ به یکی از پاتوق های اصلی فرهنگی و هنری در مرکز استان کردستان تبدیل شده است.
وی در خصوص شرایط فعلی حاکم بر فعالیت های مرتبط با هنر متعهد و انقلابی اشاره کرد و افزود: انقلاب اسلامی ایران لایه های پنهان بیشماری دارد. ما هنوز لایه های سطحی از عظمت و بزرگی انقلاب اسلامی ایران را درک کرده و در قالب های هنری به نمایش می گذاریم. ما در هشت سال دفاع مقدس بی نهایت اتفاق و سوژه بکر و دست نخورده داریم که هنوز پنهان مانده و به خوبی مورد توجه قرار نگرفته اند. به عنوان مثال ما بعد از دو دهه از پایان جنگ تحمیلی شاهد انتشار کتاب دا هستیم و این اثر هم اکنون به چاپ 187 رسیده است و این مثال نشان می دهد که ما هنوز بزرگی و عظمت این انقلاب و این نظام را به خوبی به تصویر نکشیده ایم.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/73811/سیاسی-کاری-آفت-برنامه-های-فرهنگی--هنر-متعهد-کردستان-نیازمند-حمایت
بستن   چاپ