عصر کرد
رییس جهاددانشگاهی کردستان:
ظرفیت های جهاددانشگاهی می تواند پدافند غیرعامل استان را حمایت کند
چهارشنبه 26 مهر 1396 - 2:33:23 PM
ایسنا - سیاسی
کرد آنلاین - رییس جهاددانشگاهی استان کردستان برای پیشبرد اهداف و برنامه‌های حوزه پدافند غیرعامل استان اعلام آمادگی کرد و گفت: ظرفیت ‌ های مختلف جهاددانشگاهی می‌تواند حوزه پدافند غیرعامل را در استان حمایت کند. به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، چیا سهراب نژاد روز چهارشنبه(26 مهر) در جلسه پدافند غیرعامل استان کردستان که در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: 37 سال از تاسیس جهاددانشگاهی در کشور می‌گذرد و در حال حاضر این نهاد با داشتن پژوهشگاه، پژوهشکده‌ها و مراکز مختلف آموزشی، علمی و فرهنگی مشغول به فعالیت است .
وی افزود: جهاددانشگاهی سال 85 در استان کردستان تاسیس شد و هم اکنون خوشبختانه بعد از گذشت 11 سال به موقعیت خوبی در مراکز مختلف علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی رسیده است .
رییس جهاد دانشگاهی استان کردستان عنوان کرد: در چهار حوزه اصلی آموزش، پژوهش، فرهنگی و اشتغال در استان مشغول به فعالیت هستیم که در زیرمجموعه هر حوزه نیز مراکز و گروه‌های مختلفی فعالیت دارند.
وی به تشریح فعالیت‌های برخی از مراکز جهاددانشگاهی که در بحث پدافند غیرعامل مرتبط هستند، اشاره و بیان کرد: گروه‌ فناوری‌های نوین ساختمان در جهاددانشگاهی با سه رویکرد نانو در مصالح ساختمانی، پدافند غیرعامل و انرژی‌های نو راه اندازی شده است.
سهراب نژاد با اشاره به کارهای مطالعاتی که در زمینه پدافند غیرعامل انجام شده و یا در حال انجام است، گفت: اصلاح طرح‌های جامع شهری با رویکرد پدافند غیرعامل، مکان یابی و بررسی طرح اسکان موقت شهری در راستای مدیریت بحران، طرح مقاوم سازی و اصلاح سازه ساختمان‌های دولتی، طرح اولویت بندی ساختمان‌های عمومی و دولتی استان جهت تغییر کاربری در مواقع بحران، هوشمندسازی ساختمان‌ها و معماری آنها و همچنین سبک سازی و صنعتی سازی جهت اسکان سریع پس از بحران از جمله طرح‌های مرتبط با حوزه پدافند غیرعامل در جهاد دانشگاهی است.
وی ادامه داد: کارگروهی که در این گروه فنی و مهندسی وجود دارد در زمینه مسایل مرتبط با پدافند غیرعامل در حال حاضر بر روی عناوین مذکور در حال مطالعه است.
رییس جهاددانشگاهی کردستان تصریح کرد: در حوزه منابع طبیعی و زیستی هم کارهای خوبی در این نهاد انقلابی در حال انجام است که بخش‌هایی از آن هم به پایان رسیده است.
وی از بررسی علل معضل ریزگردها در استان توسط جهاددانشگاهی خبر داد و بیان کرد: بحث مطالعاتی آفات و سموم گیاهی و همچنین علل خشکسالی جنگل‌های بلوط منطقه زاگرس نیز از دیگر مباحث در حال بررسی است.
سهراب نژاد همچنین به فعالیت مرکز خدمات تخصصی GIS در جهاددانشگاهی استان اشاره و اعلام کرد: کار این مرکز مکان یابی شهری و تهیه سامانه‌های جامع اطلاع رسانی است که در این راستا کارهای بزرگی را در سطح ملی انجام داده‌ایم.
وی ادامه داد: در حال حاضر برای جهاددانشگاهی سراسر کشور طرح سامانه جامع اطلاعاتی را انجام می‌دهیم که تمام اطلاعات جهاددانشگاهی سراسر کشور اعم از اطلاعات مربوط به نیروی انسانی، فضاهای فیزیکی، مراکز، گروه‌ها، پتانسل ها و ... را در قالب این طرح جمع آوری می‌کنیم.
رییس جهاددانشگاهی استان کردستان در ادامه به ظرفیت‌های استان در بخش کشاورزی هم اشاره و تصریح کرد: استان کردستان قطب اصلی توت فرنگی در کشور است که در این راستا یک آزمایشگاه مجهز را که به کشت نشاء توت فرنگی اختصاص دارد در استان راه اندازی کرده‌ایم.
وی افزود: در این آزمایشگاه در مورد آسیب‌هایی که برای ارقام مختلف نشاء‌های توت فرنگی استان کردستان ممکن است پیش آید تحقیق و بررسی می‌کنیم و در این زمینه در حال تهیه زمین گلخانه‌ای هم هستیم که امید است در آینده بتوانیم در زمینه کشت بافت توت فرنگی و همچنین بسته بندی محصولات توت فرنگی گام‌هایی را در استان برداریم.
سهراب نژاد به بخش آموزش جهاددانشگاهی نیز اشاره و اعلام کرد: در حال حاضر 10 مرکز آموزشی جهاددانشگاهی در بخش آموزش‌های کوتاه مدت و بلند مدت در سراسر استان مشغول به فعالیت هستند.
رییس جهاددانشگاهی استان کردستان افزود: با این واحدها در ارتباط هستیم و در برنامه داریم که شعبه پدافند غیرعامل را نیز در استان کردستان راه اندازی کنیم تا دوره‌های آموزشی مرتبط با این حوزه را در استان برگزار کنیم.
وی در ادامه گفت: در حوزه فرهنگی نیز دو خبرگزاری ایسنا و ایکنا در امر خطیر اطلاع رسانی مشغول به فعالیت هستند که می توان از ظرفیت این دو خبرگزاری معتبر در جهت اطلاع رسانی برنامه‌های پدافند غیرعامل بهره برد.
سهراب نژاد همچنین مرکز افکارسنجی (ایسپا) و سازمان انتشارات را نیز از دیگر زیر مجموعه‌های حوزه فرهنگی در جهاددانشگاهی نام برد که در زمینه طرح‌های پدافند و کتب و مجلات مرتبط با این حوزه می‌توانند یاریگر باشند.
وی به واحد اشتغال جهاددانشگاهی هم اشاره و اعلام کرد: تفاهم نامه‌ طرحی در ارتباط با مشاغل خانگی میان جهاددانشگاهی و وزارت تعاون و کار منعقد شده است که سهمیه استان کردستان دو هزار و 600 نفر بوده و توسط جهاددانشگاهی کارهای ثبت نام، معرفی به بانک‌ها، آموزش و ... آنها انجام خواهد شد.
رییس جهاددانشگاهی استان کردستان در پایان سخنان خود برای پیشبرد اهداف و برنامه‌های حوزه پدافند غیرعامل استان اعلام آمادگی کرد و یادآور شد: ظرفیت ‌ های مختلف جهاددانشگاهی می‌تواند حوزه پدافند غیرعامل را در استان حمایت کند.
/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/7367/ظرفیت-های-جهاددانشگاهی-می-تواند-پدافند-غیرعامل-استان-را-حمایت-کند
بستن   چاپ